leuke-cocktailbars

Je kind is een weekend bij je schoonmoeder: hoog tijd om je hakken onder het stof vandaan te halen en de deur uit te gaan. Waarheen? Wij hebben een paar leuke cocktailbars voor je op een rij gezet.

1. Tales & Spirits - Amsterdam


Deze bar vind je verstopt in het centrum van Amsterdam op de Lijnbaansgracht. Lekker dicht bij het Centraal Station, dus ben je na een paar sterke mixjes niet meer in staat om fatsoenlijk naar de trein te lopen, kost een taxi je geen godsvermogen. De service is goed en je kunt er trouwens ook erg lekker eten.
 

2. DR - Rotterdam


Ook deze bar is niet 1, 2, 3 te vinden, maar geloof ons: een zoektocht is dit bezoek meer dan waard. Vind de mysterieuze deur met de apothekersslang en meld je als 'patiënt'. Ja, echt waar.

Lees ook
7x proosten in deze fijne wijnbars

3. Mr. Mofongo - Groningen


Hier vind je heerlijke, toegankelijke cocktails. En likeuren, voor de drankgek. Een robotarm tapt de likeuren vanuit de enorme drankkast op de achterwand en deze bar heeft een eigen distilleerderij waar zelf gin, jenever en whisky gedistilleerd wordt. Eten kan er trouwens ook prima.
 

4. Demain - Nijmegen


Hang aan de bar, bestel een lekkere cocktail en je waant je  - onder andere door de live jazzmuziek - zo in een rokerige, Amerikaanse bar aan het begin van de 20e eeuw. Maar dan met een lekker interieur. Goed om vooraf te weten: de cocktailkaart is onderverdeeld in sweet, sour, fresh, tiki, classic en specials. 
 

5. De Minibar - Eindhoven


Deze bar is zo huiselijk, dat je bijna het gevoel hebt dat je in je eigen woonkamer zit. Naast wijn en bier - ze noemen zichzelf liever niet alleen een cocktailbar - schenken ze cocktails. En deze zijn genieten.
 

6. Beez - Maastricht


Dit is een cocktailbar en hotel in één. Dus is het wel erg gezellig en heb je te diep in het glas gekeken? Dan kun je altijd nog blijven slapen.

 

7. Millers Cocktail Kitchen - Den Haag

Vers van de pers, want op 23 maart officieel geopend. Zoals de naam doet vermoeden, gaat het hier niet alleen om lekkere drankjes (je hebt de keus uit zestig(!) soorten): ook aan de keuken wordt aandacht besteed.

 

8. Hemingway - Utrecht

 
Vernoemd naar de grote Amerikaanse schrijver die ook wel van een drankje hield. Je kunt hier binnen aan de bar of op het verwarmde terras zitten. Die laatste optie is zeker een aanrader met lekker weer, want je kijkt uit op de Janskerk en over het sfeervolle Janskerkhof. De cocktailkaart is niet uitgebreid, maar wel heel erg goed.
 
Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
7x waterspelletjes kinderen
Beeld: Unsplash

Lege frisdrankflessen, een zakje ballonnen en wat plastic bekertjes: met deze 7 waterspelletjes voor kinderen kan de pret beginnen (en leun jij - op veilige afstand - lekker achterover in je tuinstoel).

Op een rij

Geef je kinderen en hun vriendjes een plastic bekertje en zet ze in een rij achter elkaar. De eerste giet een bekertje met water over zijn hoofd leeg (zonder achterom te kijken!) en het kind daarachter moet het water opvangen. Hoeveel blijft er over voor de laatste in de rij?

 

Speelgoedauto

Trek twee lijnen in je tuin of op straat: de start en finish. Zet op de eerste een paar speelgoedautootjes neer en geef je kinderen een waterpistool. Drie, twee, een… en spuiten maar. Wie als eerste zijn autootje over de finish krijgt, is de winnaar. Handig: zet een grote emmer water neer zodat de waterpistolen bijgevuld kunnen worden.
 

Lees ook
6x de leukste uitjes als je kind een echte waterrat is >


Flessenvoetbal

Niets leuker dan een potje ballen: laat de kinderen in een cirkel of tegenover elkaar staan met voor hun voeten een met water gevulde plastic fles. Met een voetbal moeten ze proberen elkaars fles om te gooien terwijl ze die van zichzelf beschermen. Enne… laat de doppen achterwege, maar dat had je natuurlijk wel begrepen.Bowlen

Leuke variant op het voetbal: maak je eigen bowlingbaan door de met water gevulde flessen in een driehoek bij elkaar te zetten. De kinderen gooien of rollen de bal over de baan: wie scoort als eerste een strike?

 

Waterballonnen

Een gouwe ouwe: vul enkele ballonnen met water en span een lijn in de tuin. Hang de ballonnen goed vast en laat de kinderen de ballonnen om de beurt kapotslaan met een stok. Pret gegarandeerd. Nog leuker: met een waterpistool van een afstandje goed mikken tot de ballonnen knappen.

 

Restaurant

Verdeel de kinderen in twee teams: de obers en de restaurantgasten. Zet een paar stoelen en hoge obstakels neer als hindernissen en laat de obers met een dienblad met bekertjes water het parcours afleggen. Een lastige klus, want de gasten gooien ondertussen natte sponzen naar ze toe. De bekertjes verdwijnen aan het einde van het parcours in een lege emmer. Draai de rollen halverwege om: hebben de obers of gasten het meeste water overgebracht?

 

Glijbaan

Wat is er leuker dan je eigen waterglijbaan in de achtertuin? Leg een stuk zeil in het gras, sproei ‘m nat met water en gebruik wat zeep om het zeil glad te maken. De kinderen nemen een aanloopje en glijden maar! Let er wel op dat de baan goed nat blijft, dus zet één van de kinderen ernaast met de tuinslang (kun je zelf lekker blijven zonnen).
 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

gamehallen kinderen
Beeld: Pexels

Gamehallen hadden voorheen niet het allerbeste imago (troosteloos, om een voorbeeld te noemen). Maar deze arcadehallen zijn écht heel leuk voor je kinderen - en stiekem ook voor jezelf.

1. Gamestate

In: Utrecht (maar er zit er ook eentje in Rotterdam en Kerkrade)

Vorig jaar werd-ie met veel bombarie in Utrecht geopend: Gamestate, de grootste gamehal van de Benelux, jawel! In deze retro gamehal spelen je kinderen (en jij) old school spelletjes als Mario Kart, Pacman en Donky Kong. Maar ook moderne games als Angry Bird en Candy Crush ontbreken niet. Deze arcadehal is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, die aan het eind van de dag ook nog eens een leuk prijsje mogen uitzoeken.

 


2. Funhouse

Kermisfananten kunnen hier hun hartje ophalen. Er zijn tal van attracties die je van de jaarlijkse kermis kent: ballen schieten, schuifautomaten en een draaimolen. Allemaal leuk en aardig, maar de videospellen mogen er ook zijn. Autoracen, dansen, schieten: alles kan. Net als rammen op de flipperkast - dat is zoiets als fietsen, je verleert het nooit.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

3. Bonami

In: Zwolle

Wil je naast lol maken en spelletjes spelen je kinderen iets van historisch besef bijbrengen? Dan vind je de perfecte combi in het Bonami Spelcomputer Museum. De museumcollectie telt computers in alle soorten en maten en begint in het jaar kruik (nou ja…) met floppy’s en de eerste pc. In de Arcadehal staan zo'n vijftig arcadekasten en flipperkasten. Leuk: met een groot deel van alle tentoongestelde items kan gewoon gespeeld worden. Van spelen op de eerste pong-computers tot de nieuwste snufjes: je vindt het hier.

 

Lees ook
DE DEUR UIT: Dit zijn de leukste sprookjesparken in Nederland >

 

4. The Game Box

In: Almere

Klassiek meets modern in deze Flevolandse gamehal. Je kunt ouderwets een knuffel winnen voor je geliefde (of laten winnen) door loeihard op een boksbal te meppen. Je kids kunnen met simulatoren voor dinosaurussen vluchten in de wereld van Jurassic Park. Jullie kunnen weddenschappen afsluiten wie het snelste is in een autorace en samen dansen  met Dance Dance Revolution. Door te gamen verdienen jullie tickets, waarmee je prijzen kunt uitkiezen. Mop mop, gas d’r op!

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

5. Funland

In: Scheveningen

Zin in actie na een dagje strandhangen? Of laat het Hollandse weer jullie in de steek? Op de Scheveningse boulevard zit een van de bekendste gamehallen van Nederland: Funland. Je kinderen kunnen helemaal losgaan op nostalgische kermisattracties én de nieuwste arcade games. Airhockey, de Hoover of de DDR Dance Machine (dit is blijkbaar een rage uit Japan, niet het voormalige Oost-Duitsland): vervelen doen jullie je er geen moment, beloofd.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >