Rotterdam kindvriendelijke restaurants
Beeld: Shutterstock

De skyline, de Koopgoot, Euromast en Erasmusbrug: er is genoeg te zien als je met kinderen in Rotterdam bent. Maar wist je ook dat het er barst van de kindvriendelijke restaurants waar je heerlijk kunt eten?

Of eh, nassen - op z'n Rotterdams.

More content below the advertising

 

Happy Italy

Deze tent heeft vestigingen door het hele land en in Rotterdam vind je er drie. Eén op de Bergweg in de buurt van het centrum, één naast Pathe de Kuip (ideaal na een filmbezoek) en de nieuwste aanwinst vind je op de Wilhelminapier. Je krijgt er de heerlijkste Italiaanse gerechten die (ook als je grote trek hebt) goed betaalbaar zijn. Voor kinderen is er genoeg te doen, er zijn speelhoeken en tijdens kinderfeestjes mogen ze hun eigen pizza bakken.

 

Gusto

Welk kind houdt er nou niet van pizza’s? Bij Gusto kun je ze bestellen in het klein en groot, maar sla ook vooral het superlekkere ijs niet over. Jij kan trouwens je lol op met de uitgebreide wijnkaart.

 

De Beren

In Rotterdam en omgeving vind je deze restaurantketen zowat op elke hoek van de straat. Het kindermenu bestaat niet alleen maar uit friet met appelmoes, dus er zit voor jouw kleuter ongetwijfeld wat lekkers bij. En jij krijgt een flink bord vol voor een goede prijs. In de meeste vestigingen is er een speelhoek aanwezig en kinderen krijgen na afloop altijd een berenijsbeker meer naar huis.

 

Lees ook
Dit is waarom een stedentrip met kinderen zo leuk is >

 

Cathay

Hier heb je een speelparadijs, compleet met ballenbak en springkussen. Voor kinderen tot 12 jaar is er een verlaagd kinderbuffet - kunnen ze makkelijk bij de snacks. Kinderstoel nodig? Als je het van tevoren doorgeeft, staat-ie voor je klaar.

 

La Cubanita

Aan de Oostmolenwerf, net buiten het centrum, vind je La Cubanita. Hier eet je doordeweeks onbeperkt tapas voor nog geen € 20. Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar betaal je dan een tientje. Liever in het weekend weg? Dan betaal je als volwassene € 22,50, voor je kind € 15. Sla vooral de cocktails niet over - voor je kind heb je genoeg virgin varianten.

 

Aloha Bar

Het oude zwembad Tropicana is voor een deel omgetoverd in een bar waar je heerlijk kunt lunchen, dineren en borrelen. En ze hebben een kinderhoek, genaamd Mama Ananas. Alleen al de naam is leuk.

 

Hotel New York

Als je met de watertaxi vanaf het centrum richting Katendrecht gaat, vaar je langs Hotel New York: een hotel/restaurant gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn aan de oevers van de Maas. En zeker de moeite waard, vooral met kinderen. Bij mooi weer kunnen ze zich uitleven in de speeltuin voor de deur op de kop van de Wilhelminapier, maar ook als het regent is er binnen genoeg moois om naar te kijken. Er is zelfs een aparte kindermenukaart.

 

Juffrouw van Zanten

Een gezellige plek waar kinderen zich uren kunnen vermaken met heel veel speelgoed terwijl jij je verdiept in de onweerstaanbare kaart. Want of je nu zin hebt in een stevige lunch, een gezond sapje, een goede koffie, een stuk taart of een borrel: hier vind je het.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >