8x kindvriendelijke natuurcampings in Europa

14.06.2018 08:25
kindvriendelijke natuurcampings Europa Beeld: Unsplash

Wat is er nu fijner dan wakker worden van de opkomende zon en fluitende vogels in de meest prachtige natuur? Juist: niets. En precies daarom zetten wij de mooiste (en kindvriendelijke) natuurcampings in Europa op een rij.

 

Ronja Gård – Noorwegen

Deze camping ligt op de grens van Noorwegen en Zweden, in het mooi gebied Finnskogen. Drinkwater haal je uit de bron en wassen kan in het meer. Wil je iets meer luxe? Kies dan voor een blokhut met simpele keuken en vuurplaats, vlakbij de boerderij waar de douche en het toilet zich bevinden. Huur een kano om de omgeving te ontdekken of bewandel het pad dat door het hele Finnskogen loopt, langs de Noors-Zweedse grens: een echte aanrader.

 

Tapadinho – Portugal

Te vinden op een prachtplek in de provincie Beiras in Midden-Portugal. Voor rust en ruimte ben je hier aan het juiste adres, maar er is ook genoeg leuks te beleven. Huur bijvoorbeeld een mountainbike, ga kanoën, paardrijden of neem een duik in het zwembad. Helemaal fijn: ook honden zijn welkom en er is een oppasservice voor ze, als jullie een dag weg willen.

 

Lees ook
5x tips voor regenachtige campingvakanties >

 

Gajole – Italië

Deze camping ligt verscholen tussen het groen aan het meer van Corlo in Italië. Je hebt er een kleine supermarkt en restaurant, dus eigenlijk zou je hier weken kunnen verblijven. Helemaal als jullie ook nog alle fiets- en wandelroutes willen afleggen of met het hele gezin willen kanoën.

 

Kamp Koren – Slovenië

Dit is een ecologische camping aan de oevers van de Soča rivier in Kobarid. Het zal jullie (en vooral de avontuurlijke kinderen) aan niets ontbreken, want je kunt er kajakken, raften, kanoën, paragliden en mountainbiken. 

 

Trézelles – Frankrijk

Geen animatie (misschien juist lekker voor een keer), wel rust en ruimte. Het sanitair is simpel, maar daar krijg je wel een prachtige natuur voor terug. WiFi heb je trouwens ook – leuk als je ’s avonds wil Netflixen.

 

De Joxhorst – Nederland

Blijf je liever in Nederland? Dan is deze camping op een groene plek tussen de IJssel en de Sallandse Heuvelrug in Overijssel ideaal. Alvast een tip: laat je eigen shampoo, schoonmaak- en afwasmiddel thuis. Deze camping gaat voor duurzaam, dus er staan staan ecologische producten voor je klaar. 

 

Camping Baliera – Spanje

Deze camping ligt in de Spaanse Pyreneeën en grenst aan een rivier waar je prima in kunt vissen of zwemmen – al heeft het park zelf ook een mooi zwembad. Zijn jullie sportief? Dan staan er tafeltennistafels en ligt er een voetbalveld.

 

Camping Bled – Slovenië

Mooier kan het bijna niet: de regio Gorenjska in Slovenië. Bij Camping Bled kampeer je in een rustige, groene vallei vlak naast het nabijgelegen meer. Er is internet beschikbaar en voor de kleintjes is er een uitgebreid animatieprogramma. Neem trouwens gewoon je viervoeter mee, want honden zijn welkom op deze natuurcamping.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >