8x Den Bosch met kinderen: dit zijn de leukste uitjes

18.10.2022 10:00
koningsdag woningsdag

Den Bosch: stad van die verrukkelijke Bossche bollen. Maar als je die geproefd hebt, is er nog veel meer te zien en te doen. Wij zetten de leukste uitjes in ‘s-Hertogenbosch met kinderen voor je op een rij.

Kasteel Heeswijk

Is je kind een ware ridder of kleine prinses? Bezoek dan één van de mooiste kastelen van ons land, vlakbij Den Bosch. Bij Kasteel Heeswijk volg je elke dag een speurtocht, waarbij je uitzoekt of het kasteel klaar is voor de logeerpartij van Lodewijk de Veertiende, de Zonnekoning. Pas een echte ridderhelm, beklim de torens en verkleed je als prinses.

Noord-Brabants museum

In dit museum leer je alles over de kunst, geschiedenis en cultuur van Noord-Brabant. Ook leuk voor kinderen, want er worden regelmatig leuke activiteiten voor de jonge bezoekers georganiseerd. Denk aan een speurtocht waarbij ze op safari gaan en de dieren moeten vinden die in de schilderijen verstopt zitten. Ook worden er tekeningen gemaakt en moeten er puzzels opgelost worden. Extra fijn: een bezoek aan dit museum is een spotgoedkoop uitje, want kinderen tot 18 jaar zijn gratis.

Verkadefabriek

Op nog geen 5 minuten lopen van het Centraal Station van Den Bosch vind je de oude koekjesfabriek van Verkade. Tegenwoordig worden er allerlei leuke theater-, film-, dans- en cabaretvoorstellingen gegeven en kun je er lekker eten. Omdat het zo dicht bij het station ligt, is het een prima uitje om met de trein naar toe te gaan. Kijk hier voor het aanbod van de Kinderkunstfabriek met voorstellingen voor kinderen van 2 jaar en ouder.

Lees ook: 7x de leukste uitjes als je met kinderen in Nijmegen bent

Sportcentrum Sportiom

Of je Den Bosch nou in de zomer bezoekt of in de winter, in Sportiom is het altijd leuk. Je vindt hier een subtropisch zwemparadijs met een golfslagbad, snelle glijbanen en een avontuurlijke wildwaterrivier. Maar wil je liever schaatsen, dan bind je bij IceFun de ijzers onder en glijd je bergopwaarts en via grotten en een schaatshelling weer naar beneden. Soms gaat het zelfs echt sneeuwen!

Choco Loca

Ben je in Den Bosch, dan moet je natuurlijk een Bossche bol proeven. Bij Choca Loca kun je een workshop volgen om alles te weten te komen over deze lekkernij. En natuurlijk mag je er zelf ook één maken en mee naar huis nemen (als hij al niet op is…)

Speelparadijs Ballorig

Heb je geen zin om de stad door te sjouwen, dan ga je gewoon met het hele gezin naar Ballorig. Deze overdekte speeltuin is maar liefst tweeduizend vierkante meter groot en je kunt er ook lasergamen. Voor kinderen tot vier jaar is er een aparte speelruimte. Waar ze zich ook uitleven: je hebt hier geen kind aan ze.

Pannenkoekenboot

Bekijk de stad eens vanaf het water en boek een tochtje op de pannenkoekenboot. Tijdens deze gezellige rondvaart kun je onbeperkt pannenkoeken eten en krijg je van alles te horen over de stad. Kinderen mogen ook samen met de kapitein een stukje varen.

Bossche Suikeroom

Oké, gezond is het niet, maar lékker! Bij dit leuke winkeltje in het Tweede Korenstraatje in Den Bosch waan je je in een zoet paradijs. Al jaren verkopen ze hier heerlijke drop, zuurstokken Oeteldonkse kikkertjes.

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >