populairste pretparken Europa
Beeld: Shutterstock

Hebben jullie alle pretparken in Nederland wel gezien? Ga eens over de grens en breng een bezoek aan een van deze attractieparken in Europa: je kind wil hier gegarandeerd niet meer weg.

Legoland Winsor - Engeland

Dit park ligt vlakbij Windsor Castle op ongeveer 13 kilometer afstand van London Heathrow Airport. Wat je kunt verwachten? Veel, heel veel Lego. Oh, en attracties, uiteraard.

More content below the advertising

 

Gardaland - Italië

Het best bezochte pretpark van Italië. Welke attracties je als achtbaangek echt niet mag overslaan: Raptor, Oblivion en Blue Tornado. Het park heeft een hotel en en theater waar Broadwaymusicals worden gespeeld. 
 

Lees ook
8x de leukste onbekende dierentuinen in Nederland >

 

Liseberg - Zweden

Het grootste attractiepark van Scandinavië is (deels) gebouwd op een heuvel. Lijkt misschien niet zo bijzonder, maar er zijn verschillende attracties (zoals de Lisebergbanan en de reuzenschommel) hierop aangepast.

 

Phantasialand - Duitsland

Achtbanen met loopings, zweefmolens en waterbanen: pretpark Phantasialand in het Duitse Brühl is geweldig leuk om met kinderen naartoe te gaan. Extra pluspunt? Het is vanaf de grens niet eens zover rijden.

 

PortAventura - Barcelona

PortAventura Park is gelegen in Barcelona en is het best bezochte pretpark van Spanje. Het waterpark heeft de grootste glijbaan van Europa. Wil je blijven slapen? Er is ook een hotel.

 

Disneyland - Parijs

Uiteraard mag dit sprookjesachtige park niet in deze lijst ontbreken. Naast de attracties zijn ook de parades die geregeld worden georganiseerd de moeite waard. 

 

Tivoli Gardens - Kopenhagen

Dit pretpark ligt in het centrum van Kopenhagen. Toppers die je echt niet mag overslaan: Rutschebanen, Himmelskibet en Vertigo.

 

Europa-Park - Duitsland

Inclusief het bijbehorend resort heeft Europa-Park een oppervlakte van 970.000 m2 - ben je wel even zoet mee, dus. Het park is opgedeeld in verschillende thema's die gekoppeld zijn aan een land. Zo kun je in 'Nederland' in Der Fliegende Holländer.