uitjes met Pinksteren
Beeld: Shutterstock

Van foodtruckfestivals tot sprookjesvoorstellingen: tijdens het lange pinksterweekend op 9 en 10 juni is er weer heel veel leuks te doen voor jou en je kind. Inspiratie nodig? Wij zetten een paar leuke uitjes voor je op een rij. 

Lunchen in de trein - Veluwe

Stap aan boord van een ouderwetse stoomtrein uit 1927 en maak een prachtige rit over de Veluwe, terwijl je ondertussen geniet van een heerlijke pannenkoek of uitgebreide lunch. Je vertrekt vanaf Museumstation Beekbergen of Apeldoorn en reserveren is verplicht. Tip: bij het museumstation kun je de grote werkplaats bewonderen en een reeks oude stoom- en diesellocomotieven.
Waar: Dorpsstraat 140, Beekbergen

More content below the advertising

 

Kermis - Heerenveen

Van 5 t/m 10 juni strijkt de grootste kermis van Friesland neer in Heerenveen. Met een draaimolen, glazen doolhof, botsautootjes en een chocolade-rad is dit een leuk dagje uit. Op woensdagmiddag 5 juni is er een kindertheater met de twee kabouters Mops & Totem en worden kinderen gratis geschminkt.
Waar: Burg. Kuperusplein, Heerenveen

 

Foodtruckfestival Lepeltje Lepeltje - Amersfoort

Niet alleen jij geniet bij dit foodtruckfestival van 7 t/m 10 juni van de lekkerste hapjes uit de mobiele keukens, ook voor kinderen zijn er volop activiteiten: van knutselen tot tattoos zetten en een peuter- en kleuterdans.
Waar: Burgemeester Brouwerplantsoen, Amersfoort

 

Lees ook
15x de leukste buitenspeeltuinen in Nederland >

 

Sprookjestuinen - Drenthe

Wil je een leuke voorstelling met je kind bezoeken? Dan zit je helemaal goed in de Sprookjestuinen van Drenthe. Op zes locaties kun je tijdens de Pinksterdagen genieten van de leukste sprookjesvoorstellingen om 13.00, 14.30 en 16.00 uur. Ook is er een vrolijk kabouterdorp en zijn er spannende speurtochten die je kind kan maken.
Waar: Rijksweg 4, Geeuwenbrug

 

Levende standbeelden - Limburg

Heeft je kind al moeite om een halve minuut stil te staan? Reken maar dat-ie dan vol bewondering kijkt naar de levende standbeelden tijdens het Open Limburgs Kampioenschap, dat op Eerste Pinksterdag gehouden wordt in Thorn. Je kunt ook zelf de uitdaging aangaan: verkleden maar en kijk hoelang je het volhoudt om geen millimeter te bewegen...
Waar: historisch centrum Thorn

 

Pinksterfeesten - Delfzijl

Woon je in het noorden van het land, dan is het leuk om de Pinksterfeesten mee te pakken in Delfzijl. Ze vinden plaats van 5 t/m 10 juni. Bewonder de schepen die de haven invaren, geniet van de jaarmarkt en hapjes en fijne muziek. Voor kinderen is er een leuke kermis op het Molenbergplein. 
Waar: Delfzijl 

 

Beleef de Boerderij - Brabant

Benieuwd hoe champignons en ijs worden gemaakt? Of wil je gewoon gezellig de kalfjes en biggetjes aaien? Tijdens het evenement Beleef de Boerderij op 2e Pinksterdag openen verschillende agrarische bedrijven in Hedel en Ammerzoden hun deuren voor het publiek.
Vraag de boeren het hemd van het lijf en pak de gratis tractorhuifkar om langs de verschillende boerderijen te gaan. Voor kinderen zijn overal leuke activiteiten, van schminken en spelletjes tot een springkussen en kleurwedstrijd.
Waar: Hedel en Ammerzoden

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >