uitjes-meivakantie-2018

De meivakantie is het ideale moment om met je kinderen de hort op te gaan. En dan is het (als 't goed is) ook nog hartstikke mooi weer. Inspiratie nodig? Wij hebben een paar leuke uitjes voor je op een rij gezet.

1. Kasteel Ter Haar

Een leuk uitje voor de echte dierengek. Van paarden, herten, kikkers tot fantasiedieren met een eigen verhaal: in de meivakantie kunnen kinderen aan de hand van een opdrachtenboekje alles te weten komen over de dieren in de kasteeltuin Adres: Kasteellaan 1, Haarzuilens.
 

2. Scheepvaartmuseum

Is jouw kind meer van de piraten? Dan is het Scheepvaartmuseum tijdens de meivakantie (omgedoopt tot 'piratenweek') zeker een bezoek waard. Laat je schminken, ga aan boord van een piratenschip of kies voor de familierondleiding. Adres: Kattenburgerplein 1, Amsterdam.
 

Lees ook
9x kindvriendelijke uitjes met de trein

 

Article continues after the ad

3. Tweede Kamer

Dat de Tweede Kamer ook leuk kan zijn voor kinderen, bewijst ProDemos. Het huis voor democratie en rechtsstaat opent in de meivakantie haar deuren voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Al knutselend, spelend en luisterend ontdekken kinderen hoe de Tweede Kamer er van binnen uitziet, hoe de troon van de koning voelt en dat je ook zelf politicus kunt worden. Adres: Hofweg 1, Den Haag.
 

4. Het preHistorisch Dorp

De hele meivakantie staat preHistorisch dorp in het teken van de Romeinen. Ontdek een Romeins kampement, doe mee met de legionairstraining, leer alles over Romeinse goden, het eten en speel spelletjes van 2000 jaar geleden. Adres: Boutenslaan 161 B, Eindhoven.
 

5. Animal Event

Spectaculaire demonstraties met politiehonden, paarden die kusjes geven of spelen met een konijn: het kan tijdens het Animal Event in Speelland Beekse Bergen. Ook vind je er van alles op het gebied van (huis)dierenvoeding, verzorging en vermaak. Adres: Beekse Bergen 1, Hilvarenbeek.
 

6. Paleis Het Loo

In de meivakantie is ook hier voor kinderen van alles te doen en te zien. Bekijk de presentatie Dieren van Oranjein de stallen, bezoek de koninklijke auto's & rijtuigen in de Koetshuizen en bewonder de tuinen met 'The Garden of Earthly Worries', ook vanaf het paleisdak. Adres: Koninklijk Park 1, Apeldoorn

 

7. LEGiO-museum

Blijer dan dit krijg je je kind niet: in het voormalige hoofdkantoor van LEGO Nederland kan je urenlang spelen met legostenen en legopoppetjes. Het museum beschikt over een eigen collectie, maar ook stellen diverse verzamelaars hun materiaal beschikbaar. Adres: Legolaan 1 C, Grootegast.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >