leuke uitjes in de lente

De vogels beginnen te fluiten, bloemen staan in bloei en winterjassen kunnen (bijna) de kast weer in: hoog tijd om de deur uit te gaan deze lente. En bekijk dan gelijk dit lijstje met tips.

1. Fietstocht

Langs verschillende kinderboerderijen, over een bergachtig landschap of door de Bollenstreek en tussendoor stoppen voor een lekkere lunch of ijstje: stap je op de fiets, dan kunnen jullie alle kanten op. Uiteraard zijn er genoeg fietsroutes op internet te vinden, maar misschien leuker om er zelf (of samen met je kind) een in elkaar te puzzelen.
 

More content below the advertising

2. Pretpark

De lente is zonder twijfel het pretparkseizoen. Leuk extraatje: veel pretparken hebben speciale evenementen om de lente te vieren. Zo heeft Disneyland Parijs een Swing into Spring-feest, waar je prachtige rijdende bloemencreaties kunt bewonderen. In de Efteling kun je de broedvogels, tientallen bewoonde nestkasten en heel veel groen bewonderen.
 

Lees ook
6x low budget uitjes met kinderen

 

3. Klimpark

Is jouw kind niet bang voor hoogtes? Dan is een parcours tussen de bomen, via touwen, ladders, tokkelbanen en bruggen ideaal. In Nederland heb je verschillende klimbossen waar je je helemaal kunt uitleven. Er zijn vaak diverse moeilijkheidsgraden, waardoor deze activiteit voor iedereen leuk en geschikt is.

 

4. Buitenspeeltuin

Wil je het liever wat rustiger aan doen maar is je kind wel graag buiten, dan is een buitenspeeltuin wellicht geschikter. Hier kan je kind lekker ravotten terwijl jij geniet van de lentezon. (Check voordat je in de auto of op de fiets stapt, wel even de openingstijden.)
 

5. Vogels spotten

Hoeveel vogelsoorten zijn er eigenlijk? Hang eens een verrekijker bij je kind om, koop een vogelboek (of download een zoekkaart voor vogels via internet) en duik samen de natuur in. Tip: in deze bossen kom je ongetwijfeld de mooiste exemplaren tegen.
 

6. Lammetjesdagen

Boerderijen door het hele land organiseren in de lente lammetjesdagen. En zeg nou zelf: van lammetjes aaien word je altijd blij. Om je een handje te helpen, hebben wij 10 leuke kinderboerderijen in Nederland voor je op een rij gezet. 
 

7. Picknicken

Niets leuker dan met een goedgevulde mand je kleedje uitslaan in het park of op een groot grasveld in de buurt. Als voorpret kun je samen met je kind de picknickmand vullen. En neem dan ook gelijk een bal, tennisracket of springtouw mee.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >