7x leuke alpacaboerderijen in Nederland

07.09.2020 08:29
leuke-alpacaboerderijen-nederland

Je hoeft maar naar een alpaca te kijken en je bent verkocht. Niet zo gek dus dat alpacaboerderijen in Nederland als paddenstoelen uit de grond schieten. Kek Mama heeft de leukste geselecteerd.

Tip: door de coronamaatregelen zijn mogelijk nog niet alle uitjes volledig toegankelijk of is een reservering nodig. Check voor vertrek altijd de website voor de laatste ontwikkelingen.
 

Alpaca Mountain – Sweikhuizen


Sinds mei 2012 verkoopt De IJspoort het lekkerste Italiaanse ijs in de grote poort van een carréboerderij, maar de zitjes met uitzicht op alpaca’s in de wei en op de fokkerij Alpaca Mountain maken het af. Ook leuk: na afloop kun je een potje alpacagolf (tussen de alpaca’s) spelen.

 

Alpaca Groningen – Opende

Van Miss Montreal en Steven Seagal tot Arianne Rosie, B Impressed en Evelyn Erbprinz: hier leven alpaca’s op stand. Je mag ze aaien en ook hun wol wordt verkocht. 

 

Alpaca High Tea – Lemelerveld

Een uitgebreide high tea of boerenlunch tussen de Alpaca’s boek je bij deze boerderij in Lemelerveld. Ze bieden georganiseerde pakketten aan, maar je kunt altijd bellen om je eigen dag samen te stellen. En knuffelen en foto’s maken mag sowieso.

 

Alpaca Hoeve – Noord-Brabant

De alpaca’s op deze boerderij dragen minder internationale namen (Maud, Lotte, Sophie, Fenna) dan in Groningen, maar dat maakt ze niet minder leuk. Voordat je met de dieren gaat wandelen, krijg je een korte uitleg over hun gedrag en de do’s en don’ts. Daarna ga je de bossen in de buurt van Tilburg in.

 

Alpacafarm – Vorstenbosch


Fotografie: pieternels.pics

Dit is een professionele boerderij die zich vooral richt op het fokken van alpaca’s. Ze verhuren ook vakantiewoningen op hun ranch – word je fijn wakker met uitzicht op de dieren. Liever alleen wandelen? Ook dat kan hier.

 

Alpacahoeve de Klinkenberg – Sassenheim

Al jaren een begrip in de bollenstreek, want veel alpaca’s hebben een winnaars- of zelfs kampioenstitel op hun naam staan. Je kunt met ze wandelen, meedoen aan een mindfullness-dag met de dieren of voor één dag leven als een boer. 

 

Alpacaboerderij en bed & breakfast de Willemshoeve – Rhoon

Tegen het eind van de Essendijk die dwars door de Rhoonpolder loopt, wonen Wim en Els. Mét een paar families alpaca’s. Bovendien hebben ze een bescheiden bed & breakfast waardoor je zowat tussen de dieren kunt slapen.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >