7x kindvriendelijke bestemmingen voor de herfstvakantie

28.08.2018 09:52
kindvriendelijke bestemmingen herfstvakantie Beeld: Unsplash

De zomer is bijna voorbij, dus het is alweer tijd om je te verheugen op de herfstvakantie. Inspiratie nodig voor een paar heerlijke dagen weg met je kind? Wij helpen je graag. 

Met hulp van Skyscanner zetten we een paar fijne, kindvriendelijke bestemmingen voor je op een rij.

 

1. Venetië – Italië

Heb je altijd al eens naar het prachtige Venetië willen gaan? Ga in de herfst: misschien wel het beste seizoen om dat met je kind te doen. Het aantal toeristen is flink uitgedund, maar op zonnige dagen is het nog heerlijk warm. Bezoek het beroemde San Marcoplein en bekijk de stad vanaf de Campanile-toren. Of slenter lekker door de historische straatjes en maak een relaxed boottochtje over de kanalen (zorg wel dat je je creditcard mee hebt…) Veel goedkoper, maar minstens zo leuk: pak de ferry naar het eiland Murano. Hier kun je glasblazers aan het werk zien en koop je een leuk souvenir voor thuis.

 

2. Côte d’Azur – Frankrijk

Vlieg naar het sfeervolle Nice en ga met een huurauto naar de mooiste plaatjes langs de Côte d’Azur. Kies voor mondaine badplaatsen als Cannes of Monaco, of maak een tussenstop in het fraaie Antibes. Een wandeling door de historische straatjes en een bezoek aan het Archeologisch Museum is de leukste geschiedenisles van de vakantie. En daarna neem je natuurlijk lekker met z’n allen een duik in het zwembad of de zee.

 

3. Istrië – Kroatië

Op minder dan twee uur vliegen ben je in Pula, in het zuiden van Kroatië. Huur een auto en rijd langs de prachtige Adriatische kust. Het is hier in de herfst zeker nog warm genoeg om lekker buiten te eten en op het strand te liggen, maar de meeste vakantiegangers zijn al naar huis. Dat betekent minder files, lagere prijzen, lege zwembaden en strandjes die je met bijna niemand hoeft te delen. Oh, en bezoek met je kinderen ook het aquapark Istralandia: daar kunnen ze zeker weten hun lol op.

 

Lees ook
Goedkope herfstvakantie? Dit is de beste tijd om te boeken >

 

4. Zakhynthos – Griekenland

Dit eiland is een aaneenschakeling van mooie stranden, uitzichtpunten en charmante dorpjes. Wat je hier met je kinderen zeker moet doen, is zeeschildpadden spotten en een bootje huren om rond het eiland te varen.

 

5. Sardinië – Italië

 

Een bericht gedeeld door Sarah Fa (@sarah.al44) op

Nog zo’n mooi eiland, maar dan spreken ze er Italiaans. De stranden van Sardinië worden regelmatig vergeleken met die in het Caraïbisch gebied, maar het scheelt aardig wat uurtjes vliegen. Sardinië heeft voor het hele gezin veel te bieden. Kindvriendelijke hotels bijvoorbeeld, maar ook een heerlijke lokale keuken en volop mooie plekjes aan zowel de kust als in het binnenland. Bezoek bijvoorbeeld het dorpje Orgosolo met verschillende muurschilderingen op de huizen.

 

6. Tenerife – Spanje

 

#elteide #vulcano

Een bericht gedeeld door olli (@ollido09) op

Tenerife staat bekend als de meest kindvriendelijke bestemming van de Canarische Eilanden. Een eiland met mooie strandjes, spectaculaire binnenlanden en relatief weinig hoogbouw maken het een heerlijke vakantiebestemming. Het letterlijke hoogtepunt van je verblijf? Een beklimming van de hoogste berg in Spanje: Pico del Teide. Ook prima te doen met kinderen, want je kunt met een gondel omhoog en dan bijna het hele eiland zien.

 

7. Cyprus

 

Crystal clear water in Cyprus! Summer 2018 #cyprustourism ☀️?

Een bericht gedeeld door Cyprus Tourism?? (@cyprustourism_) op

Cultuur, stranden en een eiland vol attracties voor jong en oud: Cyprus is een veelzijdige vakantiebestemming en ideaal voor een gezinsvakantie in de herfstperiode. Met temperaturen boven de 25 graden is het hier in de herfstvakantie namelijk nog aangenaam warm. Je kunt een huurauto oppikken bij de luchthaven en culturele uitstapjes combineren met een bezoekje aan bijvoorbeeld het Waterpark WaterWorld.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >