kindvriendelijke-accommodaties-airbnb-europa

Een all inclusive resort is fijn, maar voor een gezin niet altijd even praktisch en zo toeristisch als wat. Willen jullie het een keer helemaal anders doen? Boek dan een van deze privé-accommodaties via Airbnb in Europa. Nog betaalbaar ook.

Zo hebben jullie (in tegenstelling tot een kleine hotelkamer) zeeën van ruimte, betaal je stukken minder én heel belangrijk: in de woningen zit alles wat je als gezin nodig hebt.
 

1. Villa in het mooie Portugal

Kindvriendelijke Airbnb's in Europa
Kindvriendelijke Airbnb's in Europa


Dit prachthuis ligt aan de rand van Faro en beschikt over twee badkamers, drie slaapkamers en een beschut zwembad. Door de warme sfeer voel je je bij binnenkomst direct thuis. In de buurt vind je een gezellige markt waar je dagelijks de meest verse producten verkocht worden. De vuile was knal je gewoon in de wasmachine en droger, zodat je alles fris en schoon weer mee naar huis kunt nemen. Prijs: vanaf € 68,- per nacht.
 

2. Luxe bungalow in Frankrijk (Poitou-Charentes)

Kindvriendelijke Airbnb's in Europa
Kindvriendelijke Airbnb's in Europa


Dit huisje staat op een kindvriendelijk vakantiepark met verwarmd zwembad en een speelveld. In de buurt kun je golven, kanoën op de rivier Tardoire, zwemmen in een knus meertje en er is speelgoed in overvloed. Neem hond Bello lekker mee, want huisdieren zijn toegestaan. Prijs: vanaf € 46,- per nacht.
 

3. Cottage in Zweden

Kindvriendelijke Airbnb's in Europa
Kindvriendelijke Airbnb's in Europa


Perfect voor gezinnen die dol zijn op het buitenleven. De omgeving is prachtig, je kunt er fietsen, kanoën, wandelen, vissen en zwemmen. Naast het huis ligt een privézwembad en er is een enorm overdekt terras waar je de hele dag kunt vertoeven. Zin in een dagje stad? Binnen twee uur ben je in Kopenhagen. Prijs: vanaf € 80,- per nacht.
 

Lees ook
5x tips voor regenachtige campingvakanties >

 

4. Heerlijk: deze villa op Cyprus

Kindvriendelijke Airbnb's in Europa
Kindvriendelijke Airbnb's in Europa


Volledig gerenoveerd en pal aan het strand: wat wil je nog meer? De verhuurders willen deze plek voor jong en oud zo veilig mogelijk maken, dus er is een zwembad- en traphekje aanwezig. Je hoeft niet te zeulen met speelgoed, want ook daar is aan gedacht. Prijs: vanaf € 40,- per nacht.
 

5. Strandhuis in hartje Kastela - Kroatië

Kindvriendelijke Airbnb's in Europa
Kindvriendelijke Airbnb's in Europa


Een heerlijke plek op slechts 10 kilometer van het centrum van Split. (en 7 kilometer van het vliegveld - geen uren reizen, dus). Je hebt twee badkamers, een keuken met alles erop en eraan en het strand is jullie achtertuin. Prijs: vanaf € 43,- per nacht.
 

6. Casa Jopie in Sardinië

Kindvriendelijke Airbnb's in Europa
Kindvriendelijke Airbnb's in Europa


Wie behoefte heeft aan rust (in hoeverre dat mogelijk is met kinderen - toegegeven) moet hier zijn. Het huis ligt in de buurt van de mooiste stranden van Alghero en beschikt over alles wat je nodig hebt, inclusief babybed. In de tuin vind je prachtige planten, een barbecue en een veilige parkeerplaats. Houdt jouw kind van paarden? Mooi: die zijn er ook. Kinderen tot 14 zijn overigens gratis. Prijs: vanaf € 40,- per nacht.
 

7. Het boerenleven in België

Kindvriendelijke Airbnb's in Europa
Kindvriendelijke Airbnb's in Europa


Een keer iets anders dan een zonvakantie, want hier kunnen jullie eieren rapen, go-kart rijden en dieren verzorgen. De boerderij ligt aan het eind van een doodlopend straatje waardoor er geen doorgaand verkeer is en kinderen zorgeloos kunnen ravotten. Prijs: vanaf € 89,- per nacht.
 

Meer kindvriendelijke accommodaties via Airbnb vind je hier.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

7x waterspelletjes kinderen
Beeld: Unsplash

Lege frisdrankflessen, een zakje ballonnen en wat plastic bekertjes: met deze 7 waterspelletjes voor kinderen kan de pret beginnen (en leun jij - op veilige afstand - lekker achterover in je tuinstoel).

Op een rij

Geef je kinderen en hun vriendjes een plastic bekertje en zet ze in een rij achter elkaar. De eerste giet een bekertje met water over zijn hoofd leeg (zonder achterom te kijken!) en het kind daarachter moet het water opvangen. Hoeveel blijft er over voor de laatste in de rij?

 

Speelgoedauto

Trek twee lijnen in je tuin of op straat: de start en finish. Zet op de eerste een paar speelgoedautootjes neer en geef je kinderen een waterpistool. Drie, twee, een… en spuiten maar. Wie als eerste zijn autootje over de finish krijgt, is de winnaar. Handig: zet een grote emmer water neer zodat de waterpistolen bijgevuld kunnen worden.
 

Lees ook
6x de leukste uitjes als je kind een echte waterrat is >


Flessenvoetbal

Niets leuker dan een potje ballen: laat de kinderen in een cirkel of tegenover elkaar staan met voor hun voeten een met water gevulde plastic fles. Met een voetbal moeten ze proberen elkaars fles om te gooien terwijl ze die van zichzelf beschermen. Enne… laat de doppen achterwege, maar dat had je natuurlijk wel begrepen.Bowlen

Leuke variant op het voetbal: maak je eigen bowlingbaan door de met water gevulde flessen in een driehoek bij elkaar te zetten. De kinderen gooien of rollen de bal over de baan: wie scoort als eerste een strike?

 

Waterballonnen

Een gouwe ouwe: vul enkele ballonnen met water en span een lijn in de tuin. Hang de ballonnen goed vast en laat de kinderen de ballonnen om de beurt kapotslaan met een stok. Pret gegarandeerd. Nog leuker: met een waterpistool van een afstandje goed mikken tot de ballonnen knappen.

 

Restaurant

Verdeel de kinderen in twee teams: de obers en de restaurantgasten. Zet een paar stoelen en hoge obstakels neer als hindernissen en laat de obers met een dienblad met bekertjes water het parcours afleggen. Een lastige klus, want de gasten gooien ondertussen natte sponzen naar ze toe. De bekertjes verdwijnen aan het einde van het parcours in een lege emmer. Draai de rollen halverwege om: hebben de obers of gasten het meeste water overgebracht?

 

Glijbaan

Wat is er leuker dan je eigen waterglijbaan in de achtertuin? Leg een stuk zeil in het gras, sproei ‘m nat met water en gebruik wat zeep om het zeil glad te maken. De kinderen nemen een aanloopje en glijden maar! Let er wel op dat de baan goed nat blijft, dus zet één van de kinderen ernaast met de tuinslang (kun je zelf lekker blijven zonnen).
 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

gamehallen kinderen
Beeld: Pexels

Gamehallen hadden voorheen niet het allerbeste imago (troosteloos, om een voorbeeld te noemen). Maar deze arcadehallen zijn écht heel leuk voor je kinderen - en stiekem ook voor jezelf.

1. Gamestate

In: Utrecht (maar er zit er ook eentje in Rotterdam en Kerkrade)

Vorig jaar werd-ie met veel bombarie in Utrecht geopend: Gamestate, de grootste gamehal van de Benelux, jawel! In deze retro gamehal spelen je kinderen (en jij) old school spelletjes als Mario Kart, Pacman en Donky Kong. Maar ook moderne games als Angry Bird en Candy Crush ontbreken niet. Deze arcadehal is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, die aan het eind van de dag ook nog eens een leuk prijsje mogen uitzoeken.

 


2. Funhouse

Kermisfananten kunnen hier hun hartje ophalen. Er zijn tal van attracties die je van de jaarlijkse kermis kent: ballen schieten, schuifautomaten en een draaimolen. Allemaal leuk en aardig, maar de videospellen mogen er ook zijn. Autoracen, dansen, schieten: alles kan. Net als rammen op de flipperkast - dat is zoiets als fietsen, je verleert het nooit.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

3. Bonami

In: Zwolle

Wil je naast lol maken en spelletjes spelen je kinderen iets van historisch besef bijbrengen? Dan vind je de perfecte combi in het Bonami Spelcomputer Museum. De museumcollectie telt computers in alle soorten en maten en begint in het jaar kruik (nou ja…) met floppy’s en de eerste pc. In de Arcadehal staan zo'n vijftig arcadekasten en flipperkasten. Leuk: met een groot deel van alle tentoongestelde items kan gewoon gespeeld worden. Van spelen op de eerste pong-computers tot de nieuwste snufjes: je vindt het hier.

 

Lees ook
DE DEUR UIT: Dit zijn de leukste sprookjesparken in Nederland >

 

4. The Game Box

In: Almere

Klassiek meets modern in deze Flevolandse gamehal. Je kunt ouderwets een knuffel winnen voor je geliefde (of laten winnen) door loeihard op een boksbal te meppen. Je kids kunnen met simulatoren voor dinosaurussen vluchten in de wereld van Jurassic Park. Jullie kunnen weddenschappen afsluiten wie het snelste is in een autorace en samen dansen  met Dance Dance Revolution. Door te gamen verdienen jullie tickets, waarmee je prijzen kunt uitkiezen. Mop mop, gas d’r op!

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

5. Funland

In: Scheveningen

Zin in actie na een dagje strandhangen? Of laat het Hollandse weer jullie in de steek? Op de Scheveningse boulevard zit een van de bekendste gamehallen van Nederland: Funland. Je kinderen kunnen helemaal losgaan op nostalgische kermisattracties én de nieuwste arcade games. Airhockey, de Hoover of de DDR Dance Machine (dit is blijkbaar een rage uit Japan, niet het voormalige Oost-Duitsland): vervelen doen jullie je er geen moment, beloofd.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >