7x kindvriendelijke accommodaties in Catalonië

26.07.2018 16:20
kindvriendelijke accommodaties Catalonië

De regio Catalonië in het noordoosten van Spanje is de perfecte bestemming voor een vakantie met kleine kinderen. Van prachtige stranden tot aan het gezellige Barcelona: genoeg mogelijkheden voor allerhande activiteiten. En dan vind je er ook nog eens talloze kindvriendelijke campings en logeeradresjes. Local én moeder Annebeth Vis tipt deze.

1. Can Portell – 123Olé

De kleurrijke masía Can Portell ligt in de groene omgeving van de Noord-Catalaanse stad Girona. Je kunt een kamer in de oude boerderij zelf of in de voormalige paardenstallen boeken, maar ook kiezen voor een pipowagen met bijbehorende caravan voor je kinderen. Het ontbijt wordt geserveerd op het fijne terras en eens in de twee dagen kun je ’s avonds mee eten. In de tuin ligt een zwembad en de directe omgeving biedt volop mogelijkheden voor dagtochten. Met de auto zit je zo aan de Costa Brava, het meer van Banyoles en ook het Dalí-museum is makkelijk bereikbaar.
 

2. Camping Bassegoda Park

Bassegoda Park is een fantastische camping en bungalowpark. Niet direct aan zee, maar in een rustige, natuurrijke omgeving. Er is een fijn zwembad aanwezig met een prachtig uitzicht, en ook worden er speciale kinderactiviteiten georganiseerd. In de omgeving kun je fietsen, wandelen en paardrijden. En dan is het ook nog eens de perfecte plek om sterren te kijken.
 

3. Camping Cala Llevadó

Deze camping ligt aan de Costa Brava ter hoogte van de badplaats Tossa de Mar. Je kunt er een perceel huren, maar ook een van de houten eco bungalows, met optie voor een bijzondere bosbungalow in de vorm van een boomstam. Deze unieke accommodaties bieden uitzicht op zee, maar beschikken niet over een keuken. Op de camping zijn een zwembad, een speelzaal, speeltuinen, kinderclub en een lounge aanwezig.
 

4. Mas Masaller

Deze dertiende-eeuwse boerderij in de provincie Girona telt zes kamers, waarvan sommige ruim genoeg zijn om met kleine kinderen te verblijven. Het zwembad, de ruime tuin, de hangmatten, de speeltoestellen en de speelhoek binnen maken deze Bed and Breakfast bij uitstek geschikt voor een verblijf met je gezin. Ook leuk: de schapen die in de aangrenzende stal leven. Een spektakel om die ’s avonds binnen te zien komen. In de directe omgeving liggen verschillende middeleeuwse dorpen en de kust ook prima bereikbaar.

Lees ook
Met de auto op vakantie in Europa? Hier moet je op letten >

 

5. Casa Valerosa

De kleine, rustige camping Casa Valerosa ligt dicht bij de Costa Dorada en de Ebro-delta, een natuurgebied in het zuiden van Catalonië. De oude boomgaard met onder meer olijf- en amandelbomen biedt voldoende schaduw en afkoelen kan ook in het zwembad. Er is een buitenkeuken, een tennistafeltafel en een gastenkamer met materiaal voor kinderen. Je kunt ook meehelpen met het mozaïekproject of meedoen aan de creatieve workshops.
 

6. Camping Playa Montroig

Dit camping-resort ligt pal aan zee en beschikt over een bewaakt strand. De camping biedt alles wat je kunt verwachten bij een moderne familiecamping: er zijn verschillende bars en restaurants, een wellnesscentrum, filmprojecties, sportmogelijkheden en in het openluchttheater vinden voorstellingen en entertainment plaats. De zwembaden zijn fantastisch voor kinderen. Een echt rustige camping is dit niet, maar voor kinderen is het top. Een nadeel is de spoorlijn die de camping in tweeën deelt.
 

7. Camping Prades

Gelegen in het achterland van de Costa Dorada, in de bergen van Prades, is deze camping een aanrader voor gezinnen met kleine kinderen. Er zijn een zwembad, een speeltuin en verschillende sportinstallaties. Naast de kampeerplaatsen kun je er een bungalow huren. In het restaurant kun je prima eten en staan lokale gerechten op de kaart. Voor de kinderen worden diverse activiteiten georganiseerd. Je kunt ook deelnemen aan fiets- en wandelroutes.
 

Een uitstapje naar Barcelona vanaf je vakantieadres? Op de website Barcelonatips.nl vind je specifieke tips voor een bezoek met kinderen.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >