7x heerlijke vliegbestemmingen vanaf Eindhoven

24.07.2018 11:08
vliegbestemmingen Eindhoven Beeld: Unsplash

Het vliegtuig pakken voor een leuke stedentrip? Sla het overbevolkte Schiphol eens over. Veel fijner om met je kind te vliegen vanaf Eindhoven Airport: geen ellenlange wachtrijen en net zulke fijne bestemmingen.

Wij zetten met hulp van Skyscanner een paar fijne steden voor je op een rij, waar je vanaf Eindhoven in een paar uur naar toe vliegt.

 

1. Londen – Engeland

Toegegeven: Londen is áltijd leuk. Hoe vaak je er ook bent geweest, de stad verrast steeds weer opnieuw. Of je er nu heengaat voor sightseeing (jawel, met zo’n fraaie rode trolleybus), om de vele (gratis) musea te bekijken of een rondje te draaien in het beroemde London Eye: met een uurtje vliegen ben je er al. Wij zeggen: let’s go.

 

2. Málaga – Spanje

 

#Malaga #España #Plazadetoros ?

Een bericht gedeeld door Александра (@alextyutereva) op

Eén van de populairste vluchten vanaf Eindhoven is naar Málaga, een levendige stad in Zuid-Spanje. Snappen wij wel, want de stad ligt aan de kust. Heerlijk dus om ’s ochtends door de stad te struinen en ’s middags een duik te nemen in zee. Extra fijn: het centrum is grotendeels autovrij en in de meeste musea mogen kinderen gratis naar binnen.

 

Lees ook:
Vliegen met kinderen? Hier vind je de belangrijkste bagageregels op een rij >

 

3. Lissabon – Portugal

Wat ons betreft dé stad voor een heerlijke citytrip. Neem een colaatje op hét plein Praça do Comércio, maak een verkoelend boottochtje over de rivier de Taag en koop een kaartje om een ritje te maken met dé bekende tram van de stad: Tram 28. Kinderen kijken hun ogen uit in het Oceanário met de fraaiste vissen en haaien. Tip: combineer deze stedentrip met je zonvakantie. Vlieg op Lissabon en huur na een paar dagen een auto om naar de prachtige Algarve te rijden.

 

4. Pisa – Italië

 

#lugaresmagicos #lugareslindos #italia #pisa #torredepisa #viagem mais uma lembrancinha de 2014.??

Een bericht gedeeld door Prisca (@priscaalopez) op

Vluchten naar Italië vertrekken ook vanaf Eindhoven, zoals naar het immens populaire Pisa bijvoorbeeld. Je kind moet natuurlijk de Scheve Toren ‘opvangen’ of er tegenaan leunen: het wereldberoemde kiekje. Andere hotspots zijn de Duomo di Santa Maria Assunta, de Botanische Tuin aan de achterkant van de universiteit van Pisa en Corso Italia, een klein maar supergezellig winkelgebied.

 

5. Innsbruck – Oostenrijk

Innsbruck is al jaren een geliefd skigebied, maar de hoofdstad van Tirol biedt zoveel meer dan alleen besneeuwde alpentoppen en skipistes. Struin door de bekende hoofdstraat Maria-Theresien-Strasse en beklim de stadstoren voor een mooi uitzicht op het beroemde Gouden Dak. Vanuit de stad rijd je in een half uurtje naar Fulpmes, waar je de kabelbaan kunt pakken de berg op: wandelschoenen aan en lopen maar

 

6. Oujda – Marokko

 

Bonjour Maroc ?? #layovertime

Een bericht gedeeld door Dieter Staessens (@dieterstaessens) op

Marrakech, Fez of Rabat, watch out: hier is Oujda. Dit is de zesde stad die wordt aangevlogen vanaf Eindhoven en ligt in het noordoosten van Marokko, op zo’n 15 kilometer van de grens met Algerije. In de oude binnenstad is het heerlijk slenteren door de souks en bezoek ook de grote moskee Jamaa Lakbir. Zin om te zwemmen? Geen probleem, op korte afstand vind je de badplaats Saidia.

 

7. Tenerife – Spanje

Dit heerlijke eiland wordt ook wel de Grande Dame van de Canarische Eilanden genoemd. Je kunt er de gondel pakken om een wandeling te maken op de vulkaan El Teide (vergeet je trui niet!) en er zijn een aantal fijne kindvriendelijke stranden: zowel van zand als kiezels of zwart zand. Niet verkeerd, voor een klein weekje.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >