festivals kinderen
Beeld: Pexels

Zon en een zee aan vrije dagen; niks zo leuk als naar een festival voor kinderen gaan. Eén van deze acht wil je sowieso niet missen, de komende weken.

1. De Appelparade, Lisserbroek

Tussen de appel- en perenbomen op Landgoed De Olmenhorst staat het vol met stoere tenten, huisjes en pop-up stores. Een walhalla voor kinderen, die er kunnen boogschieten, slow biken, skelteren, bouwen en klauteren, óf lekker los mogen op het springkussen, in de zweefmolen, speeltuin, of in de bouw/modderbak. Leuk: doe samen een eetbare-plantenwandeling. Zelf kun je overigens heerlijk relaxen: theater en muziek genoeg, tijdens dit festival.

More content below the advertising

Wanneer: 9 en 10 juni 2019, 10.00-18.00 uur
Waar: Landgoed De Olmenhorst, Lisserweg 481, Lisserbroek
Toegang: € 5, kinderen € 2,50

 

2. Pluimage Festival, Vlaardingen

Sommige festivals móet je een keer meemaken. Dit is er zo eentje. Op het buitenterrein van de Vreemde Vogel waan je je een hippie en raakt niemand in het gezin uitgekeken. Denk: eetkraampjes, veergevechten, didgeridooworkshops, bandjes en een rariteitenkwartier. Ook een leuke bestemming met kinderen wanneer er geen festival is, trouwens.

Wanneer: maandag 10 juni 2019, 11.00-22.00 uur
Waar: De Vreemde Vogel, Van Baerlestraat 252 (voor navigatie Vossiusstraat 6), Vlaardingen
Toegang: € 10 - €17,50, kinderen € 5. Tot 3 jaar gratis

 

Lees ook: 
8x de leukste (kindvriendelijke) festivals in 2018 >

 

3. Theaterfestival Vuurol, Lage Vuursche

Alsof je je even in een andere wereld begeeft: tijdens een theaterwandeling door de bossen van Lage Vuursche kom je op de mooiste plekjes acts en voorstellingen tegen. De voorstellingen spelen vijf keer per middag en starten op het hele of halve uur, dus je kunt je eigen volgorde kiezen. Ideaal voor kinderen: ze duren slechts tussen de vijftien en twintig minuten.

Wanneer: 9 en 10 juni 2019, 13.00-18.00 uur
Waar: Dagrecreatieterrein Drakenstein (startpunt), Lage Vuursche
Toegang: € 18,50, kinderen € 8

 

4. Surfana Festival, Bloemendaal aan Zee

Festivalfun met het hele gezin. Wel vier hele dagen, als je wilt. Het Surfana Festival in de duinen van Bloemendaal staat bol van de live muziek, workshops (kinderyoga, strandjutten), lekker eten, kunst – o, en surfen natuurlijk.

Wanneer: 6, 7 en 8 september 2019
Waar: Zeeweg 60, Bloemendaal aan Zee
Toegang: € 26,50

 

5. Mañana Mañana, Vorden

Het meest relaxte festival van Nederland, noemt het zichzelf. Terecht, want dansen, drinken, vuurtje stoken en een visje vangen in de vijver dat je daarna nog mag laten grillen ook, ís natuurlijk ook het summum voor kinderen. Op pakweg acht verschillende podia rond kasteel Vorden zijn verder alle mogelijke muziekstijlen te horen. Ook leuk: knutsel er je eigen dromenvanger of stokbeest, in een campertje in het Blagenbos.

Wanneer: 13 t/m 16 juni 2019
Waar: De Horsterkamp 8, Vorden
Toegang: € 30, kinderen € 10, tot 1,40m gratis

 

6. Foomp Kinderfestival, Breda

Poppetje Foomp is de mascotte van een heus festival op Belcrum Beach, het stadsstrand van Breda. Met voorstellingen, workshops, spelletjes, een circus, én muziek natuurlijk, en dat allemaal alleen voor kinderen. In 2019 is er geen editie, maar vanaf 2020 kan-ie weer op je agenda.

Waar: Veilingkade 12a, Breda
Toegang: gratis

 

7. Kid Dynamite Jazz Festival, Rotterdam

Vernoemd naar saxofonist en jazzlegende Arthur Parisius, beter bekend als Kid Dynamite, staat De Kaap in Rotterdam (officieel: Katendrecht) op 29 en 30 juni in het teken van optredens, kinderworkshops (maak je eigen muziekinstrument!), een circusspeelplaats, en natuurlijk eten en drinken.

Wanneer: zondag 29 en 30 juni 2019, 13.00 uur
Waar: Deliplein, Rotterdam
Toegang: gratis

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >