7x de leukste dierenuitjes voor kinderen

29.09.2022 14:00
leukste dierenuitjes kinderen Beeld: Shutterstock

Is je kind een echte dierenvriend? Check dan deze leukste dierenuitjes die wij voor je op een rij hebben gezet.

Aquarium

Altijd leuk: een bezoek aan een aquarium. Ons land kent er genoeg, check dit lijstje maar. Sea Life in Scheveningen is één van de grootste aquaria. Je kunt er honderden vissen spotten, maar ook de handen uit de mouwen steken: help bijvoorbeeld mee met water testen in het laboratorium. En wie durft er te zwemmen tussen de haaien?

Dierentuin

Hoppa: in de dierentuin heb je meteen de leukste dieren onder één dak. Bekende dierentuinen in Nederland zijn Burgers’ Zoo (Arnhem), Artis in de hoofdstad en DierenPark Amersfoort. De nieuwste dierentuin vind je in het noorden: twee jaar geleden werd Dierenpark Emmen omgetoverd tot Wildlands Adventure Zoo. Je verkent er drie verschillende werelden met een uiteenlopend klimaat: de jungle, savanne en het arctisch gebied. Kijk hier welke dierentuinen je nog meer met je kind kunt bezoeken.

Onbekende dierentuin

Ben je inmiddels al tig keer in Blijdorp en Artis geweest? Ga dan eens naar één van de onbekende dierentuinen in ons land. Denk maar aan een uilenpark of een opvangcentrum voor reptielen en amfibieën. En wat dacht je van een dierentuin, speeltuin en museum in één? Weer eens wat anders en je kind kijkt er z’n ogen uit. Oh, en extra leuk: meestal mag je in de onbekendere, kleine dierentuinen wat dichter bij de dieren komen.

Lees ook: Dít zijn de leukste uitjes met planten en dieren

Kinderboerderij

Simpel, maar minstens zo leuk: een bezoekje aan de kinderboerderij. Het scheelt je een hoop geld in vergelijking met de dierentuin en je kind mag vaak dieren aaien of helpen met voeren. Veel kinderboerderijen hebben een speeltuin en organiseren regelmatig activiteiten voor kinderen, zoals een schaapscheerfeest of een vleermuizenexcursie. Check hier de lijst met leukste kinderboerderijen van ons land.

Kamperen bij de boer

Krijgt je kind geen genoeg van de kinderboerderij en staat-ie vlak voor sluitingstijd nog steeds de schapen te knuffelen? Ga dan eens een nachtje logeren bij de boer. Op veel boerderijen mogen kinderen vaak een handje meehelpen en dat zal je kind zich geen tweede keer laten zeggen. Verzorg bijvoorbeeld een ‘leenkonijn’ tijdens je verblijf, raap de eieren en ga met de boer de trekker op.

Alpacaboerderij

Ze komen uit Zuid-Amerika en zien er uit als een mini-kameel: alpaca’s zijn geweldig. Geen wonder dat de alpacaboerderijen in Nederland als paddenstoelen uit de grond schieten. Ga wandelen met de dieren, geef ze een dikke knuffel of speel een potje alpacagolf (ja, bestaat echt).

Vogelpark

Je denkt er niet snel aan, maar een vogelpark is hartstikke leuk. Je vindt er vogels van klein tot groot, met de gaafste kleuren. Het bekendste vogelpark is Avifauna in Alphen aan den Rijn, maar ons land kent er nog veel meer.

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.