6x teleurstellende bestemmingen en bezienswaardigheden

15.02.2018 11:59
bestemmingen-bezienswaarsigheden-tegenvallen

Terwijl reisgidsen roepen dat je deze wereldberoemde plekken gezien móet hebben, vallen ze in het echt toch een beetje tegen. Bijvoorbeeld omdat het er wemelt van de toeristen. Of omdat ze gewoon een stuk minder indrukwekkend zijn dan op de foto’s.

Reiszoekmachine Skyscanner maakte een lijstje met plekken die nog wel eens zouden kunnen tegenvallen.

 

Tempels van Tulum – Mexico

Bovenstaande foto werd gemaakt op een van de mooiste plekken in Mexico, maar in werkelijkheid krioelt het er van de mensen: je staat er niet alleen in de rij voor de ticketbalie, maar ook voor de mooiste fotoplekken. Wil je het tempelcomplex voor jezelf? De poorten gaan om acht uur ’s morgens open en dan heb je ongeveer een uur de tijd voordat de eerste touringcars met toeristen aankomen.

 

Venetië – Italië

Of je nou in de zomer of winter een stedentrip maakt, rustig zal het er hier nooit zijn. Een tochtje in een gondel is daarmee een stuk minder idyllisch dan je je had voorgesteld. Je staat namelijk regelmatig met je gondel in de file.

 

Niagara Falls – Canada

Gokhallen, theaters, reuzenrad: wat de meeste foto’s niet laten zien is dat de Canadese kant van de Niagara Falls is getransformeerd in een ordinaire kermisattractie. Gelukkig kun je heel eenvoudig overlopen naar de Amerikaanse kant van de watervallen, waar je nog wel in alle rust van de natuur kan genieten – vergeet dan niet om je paspoort in te pakken en van te voren een ESTA aan te vragen.

 

Lees ook
Dit zijn de mooiste landen voor een rondreis met je kind >

 

Navagio Beach op Zakynthos – Griekenland

Een van de meest iconische plekken in Griekenland is het uitzicht over Navagio Beach op Zakynthos. Je kunt er alleen komen met de boot, maar de meeste toeristen bekijken het strand van bovenaf. Stel je daar niet te veel bij voor, want je staat hier gewoon in de rij om een foto te maken. Ga je wel met de boot naar het strand, houd er dan rekening mee dat je hier moet vechten om een plek.

 

De Kleine Zeemeermin – Denemarken

De Kleine Zeemeermin kreeg haar naam natuurlijk niet voor niets, maar het standbeeld in Kopenhagen voelt toch een beetje als een teleurstelling. Een van de bekendste plekken in de stad is namelijk piepklein en stelt in werkelijkheid niet zoveel voor. Geinig om te kunnen afstrepen, maar Kopenhagen heeft veel leukere plekken om te bekijken.

 

Amalfi-kust – Italië

Het is geen geheim dat de Amalfi-kust in Italië een van de mooisten in heel Europa is, maar bereid je voor op grote mensenmassa’s. Vooral in het dorpje Positano is het zoeken naar een plek: touringcars blokkeren de smalle straatjes en in de zomer ziet het strand zwart van de mensen. Probeer deze plek daarom in de zomermaanden zoveel mogelijk te vermijden en bezoek de Amalfi-kust buiten het seizoen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >