indoor-activiteiten-koningsdag
Beeld: pexels.com

Van indoorspeeltuin tot aan subtropisch zwembad: deze uitjes zijn ideaal voor als het regent tijdens Koningsdag – of als je een keer iets anders wilt dan de zoveelste vrijmarkt afstruinen.

Miniworld – RotterdamAltijd leuk: een miniatuurpark bezoeken. In Rotterdam heb je Miniworld, waar een dag 24 minuten duurt. Iedere minuut wordt het donkerder en op een gegeven moment gaan de lichtjes in de stad aan. Met Koningsdag is de boel nog eens extra versierd met oranje vlaggetjes, auto’s en tenten.

 

Handboogtag – Eibergen (Gelderland)

Even geen vrijmarkten afstruinen, je kind laten schminken of nog meer speelgoed kopen, maar iets heel anders: HandboogTag. Het is een variant op het spel trefbal en Paintball, maar dan minder ruig. Je moet met handbogen en pijlen zo snel mogelijk 5 schijven uit de target schieten. Daarbij kun je jouw tegenstander ook uit het spel schieten. Trommel wel even wat familie of vrienden op, want dit spel speel je vanaf tien personen. 

 

Indoorpretpark Kidzcity – UtrechtVan safari trein tot klimdoolhof en van botsauto’s tot lasergames: deze gigantische binnenspeeltuin van vijfduizend vierkante meter is leuk voor iedereen. Ook handig: je mag je eigen eten en drinken meenemen. Op Koningsdag kun je er terecht van 10.00 uur tot 17.00 uur. Meer indoor speeltuinen vind je hier.

 

Lees ook
9X fijne vrijmarkten op Koningsdag >

 

Tikibad Duinrel – WassenaarZwembaden en kinderen, altijd een goeie combi. Zeker als je naar het Tikibad in Wassenaar gaat, want hier vind je maar liefst 12 (!) verschillende glijbanen met een totale lengte van meer dan 800 meter. Op Koningsdag is het Tikibad van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend. Meer subtropische zwembaden vind je trouwens hier

 

Thuis-vrijmarkt

Geen zin om de deur uit te gaan? Organiseer dan je eigen mini-vrijmarkt met oude spullen van je kind. Nodig je familie en vrienden uit en heb je gegarandeerd een topdag.


BinnenspellenWat je ook kunt doen: binnenspelletjes in eigen huis. Kek Mama heeft de leukste spellen voor je op een rij gezet.


Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief  >

 

kinderboekenweek activiteiten
Beeld: Unsplash

Hoera, het is weer bijna Kinderboekenweek. Dat betekent dat er in de boekhandel weer een leuk Kinderboekenweekgeschenk klaarligt en dat er veel leuke dingen te doen zijn rondom deze week. Lees mee!

Wat is de Kinderboekenweek?            

De allereerste Kinderboekenweek was in 1955. Deze week vindt elk jaar begin oktober plaats en duurt tien dagen (de naam is dus een beetje misleidend). Dit jaar is het van 3 t/m 14 oktober. Tijdens de Kinderboekenweek wordt er extra aandacht besteed aan het kinderboek. Elk jaar wordt er aan kinderboekenauteur gevraagd om het Kinderboekenweekgeschenk te schrijven. Bij de boekwinkels die meedoen met de Kinderboekenweek krijg je bij besteding van tien euro het Kinderboekenweekgeschenk gratis.
 

Lees ook
KIND: 6x de leukste kinderboeken >

 

Het thema van dit jaar

Elk jaar heeft de Kinderboekenweek een thema. Dit jaar is dat thema ‘vriendschap’, met als motto: ‘Kom erbij!’ Het kinderboekenweekgeschenk werd geschreven door Jozua Douglas en heet ‘De eilandenruzie’. Het verhaal gaat over twee kinderen die vriendschap sluiten met de zoon van hun vaders grootste vijand.
 

De activiteiten

Rondom de Kinderboekenweek worden er vaak op basisscholen diverse activiteiten georganiseerd, voor docenten zijn dan ook speciale lespakketten beschikbaar. Dikke kans dus dat jouw kroost hier op school iets mee gaat doen. Ook is er een speciale kindertheatervoorstelling gemaakt voor de Kinderboekenweek: ‘Kom erbij! De vriendschap voorbij’, over de vriendschap tussen de clowns Kolder en Kwast.

Ook leuk: Kinderen voor Kinderen heeft ter ere van de Kinderboekenweek een nummer opgenomen met de titel: ‘Kom erbij’. Via onderstaand filmpje legt een zangcoach uit hoe je kids dit nummer kunnen instuderen.
 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

de-leukste-natuurspeeltuinen-voor-kinderen

Fris of niet, altijd fijn om lekker de deur uit te gaan met je kind. Dit lijstje met leuke natuurspeeltuin kan je hier vast goed bij gebruiken.

De Meinweg - Herkenbosch

De leukste natuurspeeltuinen

Speel apenkooi tussen de bomen of balanceer over de touwbruggen en vlonders die tussen de bomen hangen. Of speel verstoppertje achter de takken, kan natuurlijk ook. Is je kind dol op water? Onderaan de heuvel staat een waterpomp.

 

Biesbosch MuseumEiland - Werkendam

Polders, dijken en stromen kom je tegen bij kinderspeelplaats ‘Biesbosch Beleving’. Elke 45 minuten verandert de waterstand van ‘extreem laag’ naar ‘extreem hoog’. Ook geschikt voor kinderfeestjes of om wat te eten.

 

Zuiderzee Speeltuin - Almere

De leukste natuurspeeltuinen

Eilandjes, een trekvlot, een half gezonken schip om in te klimmen en klauteren, een zandspeelplek en waterpret om af te koelen. En dan nagenieten en pannenkoeken eten op het terras.

 

Lees ook
Prachtfoto's: buitenspelende kinderen in de zomer >

 

Zandbos - Deurne

Naast spelen in een natuurlijke omgeving, kunnen kinderen met de zandtafel aan de gang, hutten bouwen, klimmen op de toestellen en zich vermaken op de zand- en waterspeelplaats. Voor jonge kinderen is er een speciaal Peuterpad, voor de oudere jeugd is er een grote Vikingschommel.

 

De Natureluur - Amsterdam

De leukste natuurspeeltuinen

Ook hier kan je kind van alles over de natuur ontdekken. Een (verjaardags)feestje vieren is mogelijk en in vakanties hebben ze extra activiteiten. Tip: trek oude kleding aan, want schoon blijven is er niet bij. 

 

Speelterrein Tiengemeten - eiland Tiengemeten

Hier vind je negen voetbalvelden vol blubber, bomen en beekjes. Voor de allerkleinsten is er een ukkie-eiland en schilpadfontein. Leuk extraatje: je moet de pont pakken om er te kunnen komen.

 

Hoppies Natuurspeeltuin - Ammerzoden

De leukste natuurspeeltuinen

Ooit begonnen als maïsdoolhof, maar er is nu zoveel meer. Kinderen vermaken volop met water, zand en groen terwijl jij op het grasveld je kleed uitslaat.

 

Landgoed De Bonte Belevenis - Texel

Meer dan alleen een natuurspeeltuin, want je vindt hier ook een bloemenpluktuin, speeltuin, dierenweide en een blotevoetenpad. Je weet dus zeker dat je de hele dag zoet bent.

 

Kreekbos - Wognum

De leukste natuurspeeltuinen

Naast de nieuwbouwwijken is een speelplaats aangelegd waar kinderen prima kunnen spelen in de natuur. Alle toestellen zijn gemaakt van hout. Ook is er een waterpomp, glijbaan en tokkelbaan.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >