heerlijke-badplaatsen-belgische-kust

Wil je erop uit maar geen uren onderweg zijn? Ga naar België: met haar prachtige kust en mooie badplaatsen een ideaal vakantieland.

Wij zetten met hulp van reiszoekmachine Skyscanner een paar mooie plaatsen op een rij.

More content below the advertising

 

Knokke-Heist

Misschien wel de bekendste badplaats voor een vakantie aan de Belgische kust. Snappen we, want naast het strand is het in het centrum ook goed vertoeven: vanwege de vele modeboetiekjes, galeries en bistro’s wordt Knokke ook wel ‘Petit Paris’ genoemd. Ook leuk: in Knokke begint en eindigt de Kusttram, die langs de gehele Belgische kust rijdt.

 

Westende

Een stuk zuidelijker vind je Westende. Het centrum ligt op een paar honderd meter van de kust en aan de kust zelf is een nieuwe kern gegroeid, Westende-Bad. Het negen kilometer lange en 500 meter brede zandstrand trekt tegenwoordig veel toeristen die van de natuur, zee en architectuur houden.

 

Oostende

Behoefte aan stadse gezelligheid én rust? Dan zit je in Oostende goed. Deze Belgische badplaats ligt op ongeveer 35 kilometer van de Nederlandse grens. Ten westen van de haven vind je met name appartementencomplexen en hotels, het oostelijke deel is een duingebied dat (op het voormalige militair gebied na) volledig onbebouwd en verlaten is.

 

Lees ook
Voor deze vakantiebestemmingen zit je (maximaal) 3 uur in de auto >

 

Oostduinkerke

Te midden van 97 hectare aan duinen ligt kustplaats Oostduinkerke. Naast het uitgestrekte, beschermde natuurgebied staat het stadje zelf bol van de activiteiten, die vooral in de zomer plaatsvinden. Zo is Oostduinkerke de enige plaats ter wereld waar nog te paard garnalen gevangen worden. Ook kun je er jaarlijks terecht voor de garnaalfeesten, met activiteiten die een week lang in het teken staan van de garnaal.

 

De Haan

In tegenstelling tot andere badplaatsen aan de Belgische kust is hoogbouw van meer dan vijf verdiepingen hier verboden. Hierdoor staat De Haan in de lijst van vijftig mooiste dorpen van Vlaanderen. Naast een fijn en lang zandstrand is er ook nog genoeg te doen in het centrum zelf en kun je mooi wandelen en fietsen in de omgeving.

 

Wenduine

In de buurt van de Haan vind je Wenduine, ook wel de ‘Prinses der Badsteden’ genoemd. De toeristische troef is het strand, maar ook het dorpspleintje en de winkelstraat zijn leuk om te bezichtigen. Daarnaast wordt Wenduine omringd door een te gek bos: ideaal als je van wandelen houdt.

 

Meer mooie badplaatsen aan de Belgische kust vind je hier.