leukste-natuurhuisjes-nederland-kinderen

Een keer iets anders dan een lang weekend op een vakantiepark, een huisje middenin de bossen. Kom jij lekker tot rust terwijl je kinderen de natuur als speeltuin gebruiken.

Norg, Drenthe

More content below the advertising

Dit huis is perfect als je je wilt omringen met natuur: het ligt op een goede locatie om te wandelen, fietsen en is geschikt voor familieweekenden in een groene omgeving en een kindvriendelijk bos. Op loopafstand is het dorp van Norg, waar je verschillende supermarkten vindt.

 

Ermelo, Gelderland

Dit natuurhuisje ligt verscholen in een prachtig bos van 240 hectare groot. Een oase van rust en ruimte, waar je tijdens een wandeling reeën en zwijnen kunt tegenkomen. Maak verder gebruik van de tennisbaan die bij het landgoed hoort, huur een fiets en drink na afloop een kop warme chocomelk rondom de houtkachel. En als je goed luistert hoor je tegen schemer misschien wel brullende herten.

 

Bladel, Noord-Brabant

Hier ga je even helemaal terug naar de basis. Elektriciteit wordt opgewekt met behulp van zonnepanelen en water komt uit de bron van de verhuurders. In de buurt kun je fietsen, kaas maken en vind je verschillende restaurantjes. Toch de drukte opzoeken? Dan ben je zo in Eindhoven of Tilburg.

 

Lees ook
Geen hotel of camping? 6 fijne tips voor een alternatieve vakantie >

 

Swolgen, Limburg

Door de unieke ligging van dit huisje loop je rechtstreeks het bos in waar je urenlang kunt wandelen over de Tienraijse/Swolgenderheide en in natuurreservaat ‘Het Schuitwater’. Maar ook in jullie eigen bostuin met een oppervlakte van ruim 1100 m² hebben je kinderen al genoeg speelruimte.

 

Midwolda, Groningen

Dit bijzondere huis ligt heerlijk verscholen tussen de bomen. In de woonkamer heb je naar alle kanten uitzicht op het bos, het veld waar de Konikpaarden van het Groninger Landschap grazen. Verder is de kamer voorzien van een uitgebreide collectie (voorlees)boeken, een kleine tv en een houtkachel.

 

Vinkeveen, Utrecht

Een sfeervol natuurhuisje met enorme tuin, direct gelegen aan de Vinkeveense Plassen. Fijn terrassen dus en ideaal voor een verfrissende duik vanaf de vlonder met duikplank en een watertrap. In de buurt van het verblijf zijn veel mogelijkheden voor watersport en boothuur.

Bron: Natuurhuisje.nl

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >