5x Rome met kinderen

21.08.2018 09:55
Rome met kinderen Beeld: Unsplash

Rome: de hoofdstad van Italië en een toffe stedentrip voor met je kinderen. Want Italianen zijn dol op bambini en op elke hoek vind je er pasta, pizza en gelato. Need we say more?

Wij zetten met hulp van Skyscanner een paar must sees in Rome voor je op een rij.

1. Het Colosseum

 

bellissimo Colosseo ?? #colosseo #bellissimo #roma #holidays #summer #?? #italie

Een bericht gedeeld door Laurie (@laorie78) op

Geschiedenis saai? Welnee! Al helemaal niet als je dit oude amfitheater van binnen bekijkt. Ooit was het de plek voor grote sportevenementen inclusief gladiatorengevechten, het bood plek aan zo’n 50.000 toeschouwers. Nu mag je het Colosseum zelf op je gemak van binnen bekijken. Het is het grootste amfitheater ter wereld. Extra fijn: kinderen mogen gratis naar binnen en met je entreekaartje kun je ook het Forum Romanum bezoeken. Wil je een lange wachtrij vermijden, boek je tickets dan online (wel tegen een kleine meerprijs).

 

2. Speelhal Explora

 

Water is my element

Een bericht gedeeld door Andrea Cirulli (@kerby82) op

Maar liefst 8000 vierkante meter hallen en tuinen vol spelletjes, educatieve ruimtes, een bibliotheek en een restaurant: bij Explora kan je kind zich uren vermaken. Het het niet voor niets ‘Museo dei Bambini’. Hier speel je met water, is er een moestuin en er worden leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen. De workshops zijn origineel: kinderen tussen 3 en 5 jaar kunnen bijvoorbeeld leren programmeren met hulp van robotbijen. Explora vind je in het centrum van Rome, vlakbij de Piazza del Popolo en Piazzale Flaminio.

 

Lees ook:
10x waarom Londen geweldig is met kinderen >

 

3. Smullen van pizza en ijs

 

Brilliant idea. Is this a thing? #garlicKnotCrust

Een bericht gedeeld door James Araujo (@uh_rouge_oh) op

Als je zegt dat jullie naar het land van de pizza en pasta gaan, dan staan je kinderen vast al te trappelen om weg te gaan. Het eten in Rome is om je vingers bij af te likken. Overheerlijke pizza’s eet je onder meer bij restaurant Sforno, bij Pizzeria Ai Marmi of Bafetto. En anders gebruik je de stelregel: waar een rij staat, is het goed. Waar kinderen natuurlijk ook dol op zijn, zijn ijsjes. En laat de beste ijsmakers nu nét uit Italië komen. Zeker op een warme dag is een gelato een heerlijke traktatie. Zoek bijvoorbeeld één van de tientallen smaken uit bij de populaire ijssalon Giolotti, vlakbij het Pantheon.

 

4. Trevi Fontein

Nog zo’n must-see in Rome. De Trevi-fontein is de beroemdste en één van de mooiste fonteinen in de stad. De fontein was te zien in tal van films en een paar dagen Rome zijn niet compleet zonder een glimp op te vangen van dit kunstwerk. Als je hier eenmaal bent, pak dan een muntje en gooi ‘m over je schouder in het water om een wens te doen. Men beweert dat je terugkeert naar Rome als je dit hebt gedaan. Geen vervelend vooruitzicht, toch?

 

5. Via Appia

Er leiden veel wegen naar Rome, maar er is er maar één de oudste: de Via Appia. De Via Appia, vrij vertaald de weg van Appius, is een weg die een heel ander Rome laat zien. Denk aan natuur, het leven op het platteland van toen en de Basiliek van Sint-Sebastiaan. Huur een fiets en verken de beroemde Via Appia, of ga voor een begeleide fietstocht waarbij je onderweg informatie krijgt. Onder meer Baja Bikes biedt fietstochten aan met een Nederlandstalige gids. Handig: tussen 09.00 en 16.30 uur is de weg afgesloten voor regulier verkeer en is het dus heerlijk rustig. Meefietsen kan vanaf 5 jaar.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >