5x originele alternatieven voor populaire vakantiebestemmingen

21.03.2018 13:35
alternatieven-voor-populaire-vakantiebestemmingen

Logisch dat je je strandlaken niet wilt delen met de buurman en geen zin hebt om uren in de rij te staan voor een tempel. Daarom: originele alternatieven voor populaire, drukke en vaak ook dure vakantiebestemmingen.

Met dank aan reiszoekmachine Skyscanner.

 

De stranden van Thailand

Dat de stranden van Thailand paradijselijk mooi zijn, is geen nieuws. Het land is een populaire bestemming voor een zonvakantie en dat is te merken: je moet lang zoeken naar een plek voor jezelf en vooral op de eilanden is het doorgaans behoorlijk druk op het strand.

Het alternatief
Voor mooie stranden en lekker eten kun je ook naar Indonesië vliegen. Ga bijvoorbeeld voor de stranden van Sumatra, Lombok, Sulawesi of Flores – hier zul je maar weinig mensen tegenkomen. Bijkomend voordeel: het is nog goedkoper ook.

 

Lions Rock – Sri Lanka

De Lions Rock in Sri Lanka is een van de bekendste bezienswaardigheden in Sri Lanka en het uitzicht vanaf de top is geweldig. Het is er alleen wel erg druk en je sjokt altijd in een lange rij de berg op. Daarnaast betaal je een hoog bedrag om een kijkje te mogen nemen.

Het alternatief: Pidurangala Rock
Een goed alternatief is de klim naar het nabijgelegen Pidurangala Rock. Eerlijk is eerlijk: je ziet iets minder, maar je bent er helemaal alleen. Daarnaast is het zo’n tien keer goedkoper om naar boven te klimmen.

 

Lees ook
Waarom een rondreis door Vietnam fantastisch is met kinderen >

 

Safari in Zuid-Afrika

Een safari in Zuid-Afrika staat bij veel mensen op de bucketlist, maar eenmaal op de plek van bestemming rijd je bumper aan bumper door de natuurparken. Zodra een iemand iets heeft gespot, gaan alle auto’s dezelfde kant op en sta je op een rijtje dezelfde olifant te fotograferen. Een geweldig gezicht, maar ‘één met de natuur’ ben je niet.

Het alternatief: Botswana
Wil je een unieke safari maken, dan kun je net zo goed richting Botswana gaan. Hier vind je Afrika op zijn best: in de verschillende natuurparken kun je the Big five in het wild spotten en je komt er maar weinig mensen tegen. Maar behalve safari’s zijn de mooie boottochten over de Okavango Delta ook een aanrader.

 

Bali – Indonesië

Mooie stranden, rijstvelden, sfeervolle stadjes en cultuur: Bali heeft het allemaal, maar je bent niet de enige die dit eiland wel ziet zitten. Als je goed zoekt kom je nog wel eens een dorpje tegen waar maar weinig toeristen zijn, maar over het algemeen moet je Bali met heel veel mensen delen.

Het alternatief: Maleisië
Hier vind je de mooiste tempels en paradijselijke stranden, maar ook indrukwekkende natuurparken en levendige steden. Sterker nog, tijdens een rondreis door Maleisië kun je nog veel meer doen. Luieren op Tioman Island, bijvoorbeeld, een trekking maken door het Taman Negara National Park, orang oetans spotten op Borneo of de theevelden in de Cameron Highlands bezoeken.

 

Curaçao

Curaçao is een toegankelijke bestemming voor iedereen die houdt van mooie stranden, maar het is wel een eind vliegen en je zit vaak tussen de Nederlanders. Je hebt er zelfs een Albert Heijn.

Het alternatief: Kaapverdië
De Kaapverdische Eilanden zijn een voormalig Portugese kolonie en het is er net zo levendig als in de Caraïben. Ook hier vind je mooie resorts aan het strand en sfeervolle stadjes met kleurrijke huizen. Houd je van een actieve vakantie en ga je graag de natuur in? Hop dan van eiland naar eiland en combineer strand met mooie wandelingen. Ook fijn: het is minder lang vliegen dan naar Curaçao.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >