5x mooie glampings in Italië

10.02.2020 09:51
mooie glampings Italië Beeld: Shutterstock

Je eigen douche en toilet, een keukenhoek en een relaxte veranda: glamping is zo gek nog niet. Zeker niet als je kiest voor één van deze accommodaties in Italië – dat is pas echt la dolce vita.

Glamping Weekend Resort– Gardameer, Noord-Italië

Deze camping ligt tussen de olijf- en palmbomen, pal naast het Gardameer: wat wil je nog meer? Een luxe tent, maar die hebben ze hier ook. Je kunt kiezen uit een Cubesuite, een Airlodge of een Lodgetent. Zo hebben de kinderen bij de laatste optie een eigen speelruimte. Kijk hier naar de faciliteiten per accommodatie.

Op de camping is genoeg te doen voor jong en oud. Zo is er een zwembad met glijbanen en watervallen en heb je vanaf de ligstoelen een prachtig uitzicht over het meer. Wil je een uitstapje maken in de omgeving, dan is een boottocht een aanrader of bezoek één van de fraaie Italiaanse plaatsen rondom het meer.

 

Camping Etruria – Toscane

In een mum van tijd sta je op het strand en neem je een duik in de Middellandse Zee. Het strand bij deze camping is perfect voor kleine kinderen, want de zee wordt maar heel langzaam dieper. Of maak gebruik van het zwembad van de camping, dat in 2018 helemaal gerenoveerd is.

Slapen doe je hier bijvoorbeeld in een Glam Lodge, met eigen keuken, woongedeelte en twee slaapkamers. Vanaf je veranda kun je heerlijk barbecueën en heb je uitzicht op de prachtige pijnbomen die overal op de camping staan. Oh, en door de gunstige ligging kun je gemakkelijk een dagje naar Pisa of Florence en maak je een boottocht naar het eiland Elba.

 

Lees ook:
5x mooie glampings in Frankrijk >

 

Camping Costa Ponente – Sicilië

Je eigen Italiaanse koffie maken, koken in je eigen keukentje én het gemak van een privé-badkamer hebben? Kies dan voor de Safaritent op deze kleine, knusse camping op Sicilië. Er is een speeltuin en zwembad voor kinderen en in de buurt vind je het leuke vissersdorp Cefalù. Al kun je ook een mooie dagtocht maken naar de Etna of de hoofdstad Palermo bezoeken. Hier lees je wat je nog meer op Sicilië kunt doen met kinderen.

 

Camping Pian di Boccio – Umbrië

Vanuit je luxe tent – met eigen douche en toilet, een volledig ingerichte keuken en een fijne lounghoek – kijk je hier uit op de olijfboomgaarden en de glooiende heuvels. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon lekker in de hangmat gaan luieren, terwijl je wederhelft zich ontfermt over de barbecue.

Voor de kinderen zijn er drie zwembaden, een voetbal-, volleybal- en tennisveld. Ook kunnen ze zich aansluiten bij een animatieteam waar ze leren hoe je bijvoorbeeld een pizza moet bakken. De hond is trouwens ook hartstikke welkom.

 

Camping Torre del Porticciolo – Sardinië

Een lastige naam, maar een prachtige plek. Deze camping ligt namelijk middenin een natuurreservaat aan de noord-westkust van Sardinië op 150 meter van zee. Dat betekent prachtige zandstranden met superblauw water, op een steenworp afstand. Door het heldere water is het een topplek om te snorkelen en het strand is heel kindvriendelijk.

Op de camping zelf vind je een zwembad, kinderspeeltuin, spelletjesruimte en een minimarkt. Je slaapt in een Airlodge of Class Lodgetent, met twee slaapkamers, badkamer en keuken. Ook een dagje cultuur snuiven? Daarvoor ga je naar de plaats Alghero of bezoek je één van de vele grotten in deze regio.

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >