5x mooie glampings in Frankrijk

04.02.2020 12:42
mooie glampings Frankrijk Beeld: Shutterstock

Ga je op vakantie naar Frankrijk en zoek je nog een mooie plek om te verblijven? Kies één van deze glampings: je kinderen vermaken zich op de camping en ondertussen heb je de luxe van een eigen badkamer en keuken.

Camping La Sirène – Argelès Sur Mer  (Zuid-Frankrijk)

Een goede keus als je niet van plan bent om veel van de omgeving te zien – want hier wil je kind écht niet meer weg. Er is namelijk een subtropisch zwembad met heel veel glijbanen, een kidsclub, speeltuin, midgetgolfbaan en tennis- en voetbalveld. Bovendien doe je op een steenworp afstand een duik in de Middellandse Zee.

Je kunt hier verblijven in een stacaravan, maar ga je voor glamping dan geniet je van de safaritenten. Je hebt er je eigen keukenhoek, barbecue, badkamer en een terras met parasol en meubilair.
 

Camping Les Alicourts Resort – Pierrefitte-sur-Sauldre (Midden-Frankrijk)

Of je nou de safaritent of de bungalowtent kiest, bij beide heb je een keukenhoek en een fijne tuinset om in te relaxen. Daarnaast heb je bij de safaritent nog de luxe van een eigen badkamer en een elektrische kookplaat.

Deze camping bevindt zich middenin de Loire-streek, tussen de bossen. In de omgeving kun je talloze kastelen bewonderen en door leuke plaatsen als Orléans en Blois struinen. Blijf je op het terrein, dan is er ook genoeg te doen: een buitenzwembad, golfslagbad, overdekt bad én een meer waar je kind lekker kan spetteren.
 

Lees ook:
Dit is waarom glamping in Zuid-Frankrijk met kinderen zo leuk is >

 

Camping Lac de Thoux – Dordogne (Zuid-Frankrijk)

De safaritenten op deze camping zijn vijftig vierkante meter groot en bieden plaats voor maximaal vier volwassenen en twee kinderen. Extra leuk: de kinderen slapen in een bedstee. Verder heb je een woonkamer met eethoek, een volledig uitgeruste keuken, een luxe badkamer en een overdekt terras met picknicktafel. Oftewel, hier houd je het zeker wel een week of twee uit.

In het hoogseizoen heeft de camping een animatieteam, maar je kind kan zich ook uitleven in de speeltuin en het zwembad met glijbanen. Of neem een surfles, want het watersportcentrum vind je vlakbij. Wil de hond ook mee? Ga dan voor de safaritent XL, want daar zijn huisdieren toegestaan.
 

Cerza Safari Lodge, Normandië (Noord-West Frankrijk)

Hoezo naar Afrika om giraffen, neushoorns en antilopen te spotten? Je vindt wildlife ook gewoon op deze te leuke accommodatie in Normandië. De glamping bevindt zich namelijk aan de rand van een dierenpark. Voor de grotere dieren moet je in het park zijn, maar de kangoeroes en hangbuikvarkens zie je gezellig langs je lodge voorbij komen.

De lodgetenten hebben allemaal een geïsoleerde vloer en een keuken met vierpits gastoestel, een woonkamer met loungebank, eettafel en stoelen en je hebt je eigen badkamer. Het ontbijt wordt ’s ochtends afgeleverd op je terras en ’s avonds eet je gemakkelijk in het restaurant van het park.

Kies je voor de luxe Lodge, dan is toegang tot het dierenpark inbegrepen en kan je dus zo vaak als je wilt gaan. Toch ook iets van de omgeving zien? Vlakbij vind je badsteden Honfleur en Deauville en de historische stranden Omaha en Utah Beach.
 

Domaine des Messires, Vogezen (Noord-Oost Frankrijk)

Wil je naar een glamping in Frankrijk, maar heb je geen zin om dat hele stuk naar de Cote d’Azur te rijden? Kies dan voor deze camping in de Vogezen, vlakbij de grens van Duitsland en Zwitserland.

De camping is kleinschalig en de safaritenten bieden uitzicht op een prachtig meer. Binnen hebben de kinderen een stapelbed met klamboe (ideaal) en nog fijner: je hoeft geen lakens mee te nemen, want bij aankomst zijn de bedden al opgemaakt.

Verder is er een compleet keukentje, een houten eethoek en je hebt een overdekte veranda. In de buurt van de camping kan je met het hele gezin klimmen en klauteren in het Aventura Parc, of bezoek het Cowboypark of de Snoepjesfabriek in Plainfaing.

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Instagram.