Lissabon met kinderen
Beeld: Unsplash

De iconische tram 28, heerlijke gebakjes en Europa’s grootste aquarium: Lissabon met kinderen is zo gek nog niet.

Wij zetten met hulp van Skyscanner de leukste highlights voor je op een rij.

More content below the advertising


1. Castelo de São Jorge

Lissabon met kinderen

Met 18 torens die trots boven de stad uittorenen is het Castelo de São Jorge een van de bezienswaardigheden in Lissabon die je niet mag missen. Het fort komt uit de zesde eeuw en heeft alle zeeslagen, oorlogen en aardbevingen overleefd. In het bijbehorende museum leer je meer over het kleurrijke verleden van de stad. Kom je ’s avonds? Dan is weliswaar het museum dicht, maar het kasteel prachtig verlicht. Oh, en vergeet niet een foto te nemen van het waanzinnige uitzicht over de stad.

 

2. Belém

Lissabon met kinderen

Deze wijk mag je niet missen. Je vindt er de Torre de Belém en het Monasteiro dos Jeronimos (klooster). Deze gebouwen dateren uit 1500 en behoren beide tot werelderfgoed van UNESCO. Ben je klaar met de sightseeing? Ga dan vast in de rij staan bij Antiga Confeiteria de Belém. In dit banketbakkerswinkeltje verkopen ze de lekkerste pastéis de nata van heel Lissabon: een wereldberoemd zoet roomgebakje waar je kinderen zeker weten hun vingers bij aflkken.

 

Lees ook:
5x dit moet je zien in Madrid >

 

3. Een ritje met tram 28

Lissabon met kinderen

Wat je zeker gedaan moet hebben in Lissabon, is een ritje maken met de vintage, kanariegele tram 28. De inmiddels wereldberoemde tramlijn neemt je mee langs een prachtige route door de mooiste wijken van de stad, waaronder Baixa, Graça, Alfama and Estrela. Wijken waar wordt geleefd, die vol staan met kleurrijke, oude gebouwen versierd met prachtige azulejos (tegeltjes) en waar je de best bewaarde historische kerken vindt. De tram vertrekt iedere 11 minuten vanaf Praça do Martim Moniz. Tickets kun je aan boord kopen en kosten een kleine drie euro.

 

4. Fado

Lissabon met kinderen

Portugal staat bekend om z’n traditionele muziek uit de 18e eeuw: de fado. Vaak worden deze emotionele liedjes gespeeld op een Portugese gitaar. De muziek wordt altijd live gezongen tijdens het eten in een sfeervolle bar. Aanraders zijn O Faia, Clube de Fado en Senhor Vinho. De ongeschreven regel: zodra de muziek begint, leg je je bestek neer.

 

5. Parque das Nações

Lissabon met kinderen

In deze wijk in het oostelijke deel van de stad, vind je een moderne haven en hedendaagse architectuur. De wijk werd ter gelegenheid van de Expo 98 gebouwd en staat bekend als hét nieuwe stadsdeel van Lissabon. Je kind kan er z’n ogen uitkijken in het Oceanário: het grootste aquarium van Europa. Ook kun je er een leuk ritje maken met de kabelbaan, waarmee je de rivier de Taag oversteekt.

 

 


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >