5x leuke cruises met kinderen

19.06.2018 12:11
cruise met kinderen Beeld: Unsplash

Cruisen: saai en alleen voor vijftigplussers? Onzin. Een cruiseschip wordt niet voor niets een drijvend dorp genoemd. Met enorm veel entertainment is het op zee ook heerlijk voor kinderen. Wij zetten een aantal kindvriendelijke cruiserederijen voor je op een rij.

1. Disney Cruise Line

Deze rederij richt zich volledig op gezinnen: alle vier de schepen zijn ingericht in Disney-stijl. Stap je aan boord, dan word je verwelkomt door Mickey Mouse. Ook is hij met zijn Disneyvrienden aanwezig bij het diner en ontbijt. Kinderen kunnen zich aanmelden bij clubs (variërend in leeftijd) en meedoen met allerlei verschillende activiteiten zoals knutselen en schilderen. In het theater zijn de bekende Disney sprookjes te zien zoals Rapunzel en de films kun je bekijken in de 3D-bioscoop. Ook aan waterpret geen gebrek: elk schip heeft minimaal drie zwembaden.

 

2. Norwegian Cruise Line

Bij Norwegian hebben de cruiseschepen familiehutten waar wel acht personen in kunnen slapen. Aan boord van bijvoorbeeld de Norwegian Epic kunnen kinderen hun lol op in het Aquapark, met twee zwembaden en een apart kinderbad. Ook zijn er bubbelbanen, drie glijbanen en de Epic Plunge, de enige bowl-glijbaan op zee. Na het zwemmen kunnen ze zich vermaken op de Playstation 3 of de dansvloer. Of wagen ze zich liever aan de klimmuur?

 

Lees ook:
Wonderbaby overleeft geboorte op cruiseschip >

 

3. MSC Cruises

Een bekende rederij in de cruisewereld, waar gezinnen erg welkom zijn. Op de Costa Preziosa vind je bijvoorbeeld de langste glijbaan op zee, een virtuele game spelletjeshal en een Formule 1-simulator. Op haar zusjes, de MSC Splendida en de MSC Magnificia, kun je een potje tennissen, basketballen of films bekijken in de 4D bioscoop. Extra fijn: bij MSC reizen kinderen gratis als ze bij de ouders in de hut verblijven.

 

4. Aida Cruises

Deze Duitse 4-sterren rederij richt zich voornamelijk op jongeren, gezinnen en sportievelingen. Kinderen kunnen aan boord duiklessen nemen, volleyballen en het theater bezoeken. De AIDA Kids Club is onderverdeeld in drie categorieën: zeepaardjes (3-6 jaar), dolfijnen (7-9 jaar) en haaien (10-11 jaar). Ze organiseren allerlei activiteiten zoals schatzoeken, een boordsafari en de minidisco.

 

5. Costa Cruises

Schminken, de kapitein interviewen of een modeshow lopen: ook op de schepen van Costa Cruises is voor kinderen genoeg te doen. De Squok Club zorgt ervoor dat ze zich uren vermaken terwijl jij lekker op je balkon zit of een duik neemt in het zwembad. Op de Costa Favolosa vind je een spectaculair AquaPark dat zich over twee dekken van het schip uitstrekt. Met waterspelletjes, een galjoen en een piratenkasteel kan je kind z’n lol op. Ook wat eten betreft is bij Costa Cruises aan kinderen gedacht: er is een speciaal kindermenu.

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >