5x Kreta met kinderen

15.05.2019 15:17
kreta met kinderen Beeld: Shutterstock

Ja, Kreta staat bekend als uitgaanseiland, maar er is ook ontzettend veel leuks te beleven voor kinderen. Hierbij ter inspiratie vijf leuke tips.

Prachtige zandstranden, oude dorpjes met de typisch Griekse blauw-wit geschilderde huisjes en een groot deel van het jaar garantie op lekker veel zon: wij snappen wel waarom Kreta een populaire vakantiebestemming is voor het hele gezin.

Veel jongeren trekken in het hoogseizoen naar Kreta om flink los te gaan en vooral de badplaats Chersonissos staat daar bekend om. Ga je ook op vakantie in hartje zomer, vermijd die plaats dan. Kies bijvoorbeeld voor een leuk hotelletje – tip: ga voor all inclusive – of camping iets meer landinwaarts of kies een van de leuke boutique hotelletjes op Kreta.

Als je naar Kreta gaat, zijn de volgende bezienswaardigheden en uitjes geschikt voor het hele gezin:

 

Stranden

Die zijn er in overvloed op het eiland. Voor kinderen zijn lange, brede zandstranden natuurlijk uitermate geschikt. Je vindt die op Kreta vooral aan de noordkust, zoals Falasarna. Dit strand is gemakkelijk te bereiken via de plaats Chania en de zeebodem loopt er geleidelijk af, dus kinderen kunnen er heerlijk in het ondiepe water spelen.

Een ander zeer mooi strand in het noorden is Vai Beach, waar de tropische palmbomen pal naast het zand staan.
Wil je liever een iets rustiger strand, ga dan naar de zuidkust. Ook hier vind je brede stranden en zijn er vaak net wat minder mensen.

 

Lees ook:
Deze Griekse eilanden zijn perfect voor gezinnen met kinderen >

 

Waterparken

Niet alleen op het strand heeft je kind plezier voor tien, want Kreta heeft ook veel spetterende waterparken. Watercity is de grootste, dus houd in het seizoen rekening met rijen voor de 26 glijbanen die ze hier hebben. Je vindt er ook een Lazy River en een speciale ‘canopy slide’, waar je je even Tarzan voelt die boven het water zweeft.

Iets kleiner is Aqua Plus en de echte avonturiers halen hun hart op bij het Limnoupolis Water Park in Chania. Daar zijn spectaculaire grotten en watervallen en kunnen kleintjes zich uitleven bij allerlei speeltoestellen.

 

Heraklion

Niet alleen waterpret, maar ook wat cultuur snuiven? Bezoek dan de hoofdstad van het eiland, Heraklion. Struin door het oude centrum, eet een verrukkelijk ijsje in de haven en bezoek het Paleis van Knossos, een paar kilometer verderop. Knossos was eeuwenlang de grootste stad van Griekenland en zelfs van heel Europa. Bij het paleis kun je overblijfselen bewonderen zoals een theater en graven.

 

Labyrinth Park

Minigolf, pottenbakken, boogschieten of liever een rondje rijden op een quad? Bij het Labyrinth Park kan het allemaal. Het evenementenpark staat echter vooral bekend om z’n labyrinth: een constructie van houten palen en panelen. Via trappen, luchtbruggen en torens moet je de uitgang zien te vinden. Ook leuk: je vindt in dit park een miniatuurversie van een typisch Grieks dorpje op Kreta.

 

Dieren spotten

Is je kind gek op dieren, dan zit je op Kreta ook helemaal goed. In Chersonissos ligt het Aquaworld Aquarium waar kinderen oog in oog staan met krokodillen, schildpadden en bijzondere reptielen en ze mogen helpen met het voeren van de dieren.

Liefhebbers van dino’s worden blij van het Dinosauria Park, waar kinderen met hulp van spelletjes en opdrachten alles leren over het leven van hun ‘grote helden’.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >