5x fijne bestemmingen vanaf Weeze Airport (net over de grens)

06.08.2018 16:42
bestemmingen vanaf Weeze airport Beeld: Unsplash

Woon je in het oosten of zuiden van het land? Bespaar je de moeite om naar Schiphol te rijden. Vlak over de grens vind je Weeze Airport: hier vandaan vlieg je – vaak ook nog voor een heel leuk prijsje – naar prachtige steden in Europa.

Weeze Airport ligt net over de Duitse grens en wordt veel aangevlogen door lowcost maatschappijen zoals Transavia, RyanAir en WizzAir. Wij zetten met hulp van Skyscanner een paar mooie stedentrips vanaf Weeze Airport voor je op een rij.

 

Milaan – Italië

 

???

Een bericht gedeeld door Matthieu ?? (@m_prnt) op

Met stip op één is dit de meest stijlvolle stad van Italië. Zorg dus dat je ruimte in je koffer overhoudt tijdens een stedentrip Milaan, want met zoveel winkelstraten is het lastig om met lege handen naar huis te gaan. Ben je niet zo’n shopper? Ook buiten de winkelstraten is er in Milaan genoeg te zien en te doen. Wat dacht je van een heerlijke wandeling in één van de groene stadsparken? Of beklim met je kinderen de Dom van Milaan: het uitzicht dat je op de stad hebt, is een must see. Zijn manlief en je zoon of dochter voetbalfans? Dan mogen zij een bezoek aan San Siro, hét stadion van AC Milaan, natuurlijk niet overslaan.

 

Marrakech – Marokko

 

Een bericht gedeeld door Bia (@biarrlaranjeira) op

Wil je een keer heel iets anders, vlieg dan in 3,5 uur naar Marrakech: één van de Koningssteden van Marokko. Hier waan je je in een totaal andere wereld. De historische binnenstad bestaat uit een netwerk van smalle steegjes en achter elke bocht wacht weer een nieuwe verrassing. Je kinderen zullen hun ogen uitkijken, want op straat kom je zomaar ezels tegen of zelfs kleine aapjes op het centrale plein Djemaa el Fna. Struin door de sfeervolle souks (markten) en koop babouches: de bekende kleurrijke Marokkaanse sloffen. Wil je de drukte even ontvluchten, kom dan lekker tot rust in de Jardin Majorelle, een groene tuin die in de warme maanden voor heerlijke verkoeling zorgt.

 

Lees ook
5x Antwerpen met kinderen >

 

Valencia – Spanje

Misschien is Valencia wel de beste bestemming voor een stedentrip met kinderen. Je vindt er een prachtige oude binnenstad én een heerlijk langgerekt strand. Oké, dat heeft Barcelona ook, maar waarschijnlijk is Valencia nog net wat minder toeristisch. Bezoek in elk geval de mooie oude markthal in het centrum en huur daarna een fiets om naar het Ciudad de las Artes y Ciencas te fietsen: de Stad van de Kunsten en Wetenschappen. Je vindt er een schitterend staaltje architectuur en in de gebouwen is van alles te zien en te doen, zoals het enorme aquarium Oceanogràphic en een IMAX 3D-bioscoop.

 

Kreta – Griekenland

Weeze Airport heeft een directe verbinding met Griekenland en een van de leukste bestemmingen is het veelzijdige Kreta. Dit is het grootste eiland van Griekenland en vervelen hoef je je er zeker niet. Struin door de heerlijke typische Griekse straatjes of boek een leuk hotel aan zee, zodat je kind direct vanuit z’n bed het strand op kan rennen. Wil je het eiland verkennen? Huur dan een auto en bezoek bijvoorbeeld het observatorium Sasteria. Hier leert je kind alles over planeten en sterren en er zijn allerlei activiteiten te doen.

 

Stockholm – Zweden

De Zweedse hoofdstad is een trendy bolwerk van goede restaurants en lange winkelstraten, maar ook met kinderen is er genoeg te doen. Verken de oude binnenstad Gamla Stan en neem de ferry naar het groene eiland Djurgården. Hier vind je pretpark Gröna Lund en de sprookjeswereld van Junibacken, waar je een mooie treinrit kunt maken door de wereld uit de boeken van de bekende Zweedse schrijfster Astrid Lindgren. De rit eindigt bij, hoe kan het ook anders, Pippi Langkous’ Villa Kakelbont.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >