services-vliegtuig

Vliegtuigmaatschappijen hebben veel meer te bieden dan een simpele maaltijd en pepermuntje voor de landing. Reiszoekmachine Skyscanner heeft een paar extra services voor je op een rij gezet.

En die willen we je uiteraard niet onthouden.

 

Kijkje in de cockpit

Is je kind nieuwsgierig naar wat er allemaal gebeurt in de cockpit? Vraag ernaar en met een beetje geluk mag je even komen kijken. Het is waar dat de beveiliging de afgelopen jaren een stuk strenger is geworden, maar het is nog altijd mogelijk om de werkplek van de piloten te zien voor het opstijgen en na de landing. De piloot zal overigens eerder aan je verzoek voldoen als de meeste passagiers het vliegtuig al hebben verlaten.

 

Pyjama

Oogmasker, oordoppen of een koptelefoon: je hebt het allemaal in het vliegtuig (Je krijgt zelfs vaak een paar sokken of slippers op internationale vluchten). Wat je waarschijnlijk niet wist: je kunt ook om een pyjama vragen. Oké, ze zijn meestal alleen verkrijgbaar bij grotere luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, Qatar Airways, Emirates en British Airways en je hebt waarschijnlijk een Business of First Class ticket nodig om een pyjama te bemachtigen. Maar mocht je kind toevallig de pastasaus van je vliegtuigmaaltijd knoeien op je kleding, dan is de kans aanwezig dat je alsnog die gewilde pyjama krijgt. Van Virgin Atlantic wordt beweerd dat ze zelfs onesies hebben.

 

Lees ook
Achter deze foto (gemaakt in het vliegtuig) schuilt een mooie boodschap >

 

Extra maaltijd

Fan van vliegtuigeten of heb je gewoon enorme honger? Vraag dan naar een second helping en krijg een tweede ontbijt of diner. Je zult versteld staan, vaak kan het gewoon. Er blijft namelijk altijd veel over omdat sommige passagiers liever slapen dan eten en de maaltijd overslaan.

 

Upgrade 

Als het idee je aanspreekt dat je in de ‘First Class’ watten wordt gelegd met schuimige cappuccino’s en geurige kaasplankjes, bekijk dan deze tips hoe een upgrade te krijgen naar Businessclass. Toegegeven: ze zijn niet allemaal even realistisch, maar wel leuk om door te lezen.

 

Vliegen met kinderen

Het vliegtuigpersoneel helpt je graag met het vasthouden van je baby terwijl jij de handbagage in de bagagebak opbergt, heeft kleurboeken en kleurpotloden voor kinderen beschikbaar en sommige luchtvaartmaatschappijen hebben zelfs een kinderopvang. Niet bij lowcost maatschappijen, maar Etihad Airways heeft bijvoorbeeld een nanny aan boord op een aantal vluchten. Vraag ook zeker naar het kinderpakket als je aan boord gaat, veel maatschappijen hebben dit op zowel korte- als langeafstandsvluchten.

7x waterspelletjes kinderen
Beeld: Unsplash

Lege frisdrankflessen, een zakje ballonnen en wat plastic bekertjes: met deze 7 waterspelletjes voor kinderen kan de pret beginnen (en leun jij - op veilige afstand - lekker achterover in je tuinstoel).

Op een rij

Geef je kinderen en hun vriendjes een plastic bekertje en zet ze in een rij achter elkaar. De eerste giet een bekertje met water over zijn hoofd leeg (zonder achterom te kijken!) en het kind daarachter moet het water opvangen. Hoeveel blijft er over voor de laatste in de rij?

 

Speelgoedauto

Trek twee lijnen in je tuin of op straat: de start en finish. Zet op de eerste een paar speelgoedautootjes neer en geef je kinderen een waterpistool. Drie, twee, een… en spuiten maar. Wie als eerste zijn autootje over de finish krijgt, is de winnaar. Handig: zet een grote emmer water neer zodat de waterpistolen bijgevuld kunnen worden.
 

Lees ook
6x de leukste uitjes als je kind een echte waterrat is >


Flessenvoetbal

Niets leuker dan een potje ballen: laat de kinderen in een cirkel of tegenover elkaar staan met voor hun voeten een met water gevulde plastic fles. Met een voetbal moeten ze proberen elkaars fles om te gooien terwijl ze die van zichzelf beschermen. Enne… laat de doppen achterwege, maar dat had je natuurlijk wel begrepen.Bowlen

Leuke variant op het voetbal: maak je eigen bowlingbaan door de met water gevulde flessen in een driehoek bij elkaar te zetten. De kinderen gooien of rollen de bal over de baan: wie scoort als eerste een strike?

 

Waterballonnen

Een gouwe ouwe: vul enkele ballonnen met water en span een lijn in de tuin. Hang de ballonnen goed vast en laat de kinderen de ballonnen om de beurt kapotslaan met een stok. Pret gegarandeerd. Nog leuker: met een waterpistool van een afstandje goed mikken tot de ballonnen knappen.

 

Restaurant

Verdeel de kinderen in twee teams: de obers en de restaurantgasten. Zet een paar stoelen en hoge obstakels neer als hindernissen en laat de obers met een dienblad met bekertjes water het parcours afleggen. Een lastige klus, want de gasten gooien ondertussen natte sponzen naar ze toe. De bekertjes verdwijnen aan het einde van het parcours in een lege emmer. Draai de rollen halverwege om: hebben de obers of gasten het meeste water overgebracht?

 

Glijbaan

Wat is er leuker dan je eigen waterglijbaan in de achtertuin? Leg een stuk zeil in het gras, sproei ‘m nat met water en gebruik wat zeep om het zeil glad te maken. De kinderen nemen een aanloopje en glijden maar! Let er wel op dat de baan goed nat blijft, dus zet één van de kinderen ernaast met de tuinslang (kun je zelf lekker blijven zonnen).
 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

gamehallen kinderen
Beeld: Pexels

Gamehallen hadden voorheen niet het allerbeste imago (troosteloos, om een voorbeeld te noemen). Maar deze arcadehallen zijn écht heel leuk voor je kinderen - en stiekem ook voor jezelf.

1. Gamestate

In: Utrecht (maar er zit er ook eentje in Rotterdam en Kerkrade)

Vorig jaar werd-ie met veel bombarie in Utrecht geopend: Gamestate, de grootste gamehal van de Benelux, jawel! In deze retro gamehal spelen je kinderen (en jij) old school spelletjes als Mario Kart, Pacman en Donky Kong. Maar ook moderne games als Angry Bird en Candy Crush ontbreken niet. Deze arcadehal is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, die aan het eind van de dag ook nog eens een leuk prijsje mogen uitzoeken.

 


2. Funhouse

Kermisfananten kunnen hier hun hartje ophalen. Er zijn tal van attracties die je van de jaarlijkse kermis kent: ballen schieten, schuifautomaten en een draaimolen. Allemaal leuk en aardig, maar de videospellen mogen er ook zijn. Autoracen, dansen, schieten: alles kan. Net als rammen op de flipperkast - dat is zoiets als fietsen, je verleert het nooit.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

3. Bonami

In: Zwolle

Wil je naast lol maken en spelletjes spelen je kinderen iets van historisch besef bijbrengen? Dan vind je de perfecte combi in het Bonami Spelcomputer Museum. De museumcollectie telt computers in alle soorten en maten en begint in het jaar kruik (nou ja…) met floppy’s en de eerste pc. In de Arcadehal staan zo'n vijftig arcadekasten en flipperkasten. Leuk: met een groot deel van alle tentoongestelde items kan gewoon gespeeld worden. Van spelen op de eerste pong-computers tot de nieuwste snufjes: je vindt het hier.

 

Lees ook
DE DEUR UIT: Dit zijn de leukste sprookjesparken in Nederland >

 

4. The Game Box

In: Almere

Klassiek meets modern in deze Flevolandse gamehal. Je kunt ouderwets een knuffel winnen voor je geliefde (of laten winnen) door loeihard op een boksbal te meppen. Je kids kunnen met simulatoren voor dinosaurussen vluchten in de wereld van Jurassic Park. Jullie kunnen weddenschappen afsluiten wie het snelste is in een autorace en samen dansen  met Dance Dance Revolution. Door te gamen verdienen jullie tickets, waarmee je prijzen kunt uitkiezen. Mop mop, gas d’r op!

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

5. Funland

In: Scheveningen

Zin in actie na een dagje strandhangen? Of laat het Hollandse weer jullie in de steek? Op de Scheveningse boulevard zit een van de bekendste gamehallen van Nederland: Funland. Je kinderen kunnen helemaal losgaan op nostalgische kermisattracties én de nieuwste arcade games. Airhockey, de Hoover of de DDR Dance Machine (dit is blijkbaar een rage uit Japan, niet het voormalige Oost-Duitsland): vervelen doen jullie je er geen moment, beloofd.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >