5x de leukste eco-accommodaties in Europa

04.06.2019 21:24
eco-accommodaties-in-europa

Om te slapen in een eco-lodge of eco-resort hoef je heus naar de rimboe van het Amazonegebied te vliegen. Ook in Europa vind je tal van leuke eco-accommodaties.

Bekijk dit lijstje van Skyscanner maar.

 

Finca de Arrieta, Lanzarote

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@talulahruby @sophie_draper_ summer in Lanzarote 2017 #lanzarote

Een bericht gedeeld door Zoe Buchanan (@zoodlenoodle) op

Op 300 meter van een idyllisch zandstrand op het Canarische eiland Lanzarote ligt het eco resort Finca da Arrieta, op 30 kilometer van de populaire badplaats Puerto del Carmen. Het resort biedt een buitenzwembad dat het hele jaar door verwarmd wordt met zonne-energie en elke kamer heeft uitzicht op de zee of de omringende bergen. Bij sommige kamers zit een gratis vervoer van/ en naar de luchthaven inclusief of het gratis gebruikmaken van een hybride auto om het eiland mee rond te reizen.

 

Bohinj Eco Hotel, Slovenië

Zin in een beetje luxe? Slaap dan in het Bohinj Eco Hotel in Slovenië, het eerste ecologische hotel van Slovenië en een oase van rust en comfort in het Bohinjska Bistrica. Het hotel ligt aan de rand van het nationale park Triglav, op 20 kilometer van het meer van Bled. Het gehele hotel is ingericht met natuurlijke materialen en biedt een panoramisch uitzicht op de Julische Alpen. Het bijbehorende restaurant serveert een mix van Sloveense en internationale gerechten, vegetarische en calorie-arme maaltijden, bereid met lokale eco-producten. In de omgeving kun je onder meer skiën, wandelen, raften en paardrijden.

 

Lees ook
5x uitjes voor kinderen die gek zijn op dieren en de natuur >

 

Kolarbyn Eco-Lodge, Zweden

In tegenstelling tot het Bohinj Eco Hotel in Slovenië is het Kolarbyn Eco-Lodge heel primitief. Sterker nog, dit is het meest primitieve hotel van heel Zweden. Maar voor hippies en voorstanders van ecotourism is dit the place to be. Hier ga je écht terug naar de basis en zit je midden in de natuur. Stromend water en elektriciteit is er niet, wél een saunacabine aan de rand van het meer. Hoe leuk is dat? Je vindt dit hotelletje in Skinnskatteberg, op 2 uur rijden van Stockholm.

 

Promar Eco Beach & Spa Hotel, Portugal

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Daniel Ribeiro (@danoubelair) op

Het Promar Eco Beach & Spa Hotel is een bekroond eco-hotel in Porto Novo, op 40 minuten van de Portugese hoofdstad Lissabon. Het hotel ligt pal aan het strand, beschikt over ander privéstrand, groot terras aan zee en kamers met direct uitzicht op de Atlantische Oceaan. De twee restaurants van het hotel serveren vis en traditionele pizza’s, er is een buitenzwembad, fitnessruimte, spa met verwarmd zwembad en hydrotherapie, Turks bad en sauna. 

 

One Aldwych, Engeland

Dit vijfsterrenhotel in hartje Londen is één van de zes hotels wereldwijd die voldoet aan het Luxury Eco Certification Standard-keurmerk. Het recyclet niet alleen papier, glas en plastic, maar ook de olie waar ze mee koken. De toiletartikelen die je gratis bij je kamer krijgt, zijn biologisch afbreekbaar. Op het menu staan lokale seizoensgerechten, gemaakt an biologische producten. Het zwembad is chloor-vrij en wordt schoongemaakt met natuurlijke mineralen. Je kunt zelfs je reservering carbon-neutraal maken.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >