5x bijzondere zonbestemmingen in Europa

29.05.2018 07:37
bijzondere zonbestemmingen Europa Beeld: Unsplash

Voor een fijne zomervakantie hoef je heus niet altijd naar Kreta, de Cote d’Azur of de Algarve. Wij zetten met hulp van Skyscanner 5 bijzondere zonbestemmingen in Europa voor je op een rij.

Sète – Frankrijk

Dit havenstadje ligt op een kleine drie kwartier rijden van Montpellier. Op een steenworp afstand liggen grote zandstranden waar je bijna niemand tegenkomt: Zuid-Frankrijk ten top, maar dan zonder de toeristen. Sète heeft ook de grootste vissershaven van de Middellandse Zee en je hebt een prachtig uitzicht over de baai vanaf de berg Mont St. Clair.

 

Binisafúller – Menorca, Spanje

Een baai met zijdezacht wit zand, helderblauw water en gekleurde vissersbootjes: je vindt het in Binisafúller. Lastig te spellen, maar zeker een bezoek waard. Je hebt er een echt eilandgevoel en het ligt op slechts een half uurtje rijden van de levendige hoofdstad Mahon op het eiland Menorca. Al kun je natuurlijk ook prima de hele dag vertoeven op je loungebed…

 

Menorca #calas #menorca #holidays #beach #igersmenorca #summer #binisafuller

Een bericht gedeeld door Raquel Quesada (@raquelq25) op

 

Lees ook
Voor deze zonbestemmingen zit je maximaal 3 uur in het vliegtuig >

 

Cefalù – Sicilië, Italië

Een beetje la dolce vita op vakantie doet eens mens goed. Daarvoor hoef je alleen een rechtstreekse vlucht te pakken naar Palermo op Sicilië, een huurauto in te stappen en een uurtje later sta je op een heerlijke zandstrand. Ideaal met kinderen, want het water loopt er langzaam af en er zijn verschillende speelmogelijkheden.

 

Halkidiki, Griekenland

De schiereilanden van Halkidiki (ja, zo heten ze echt) hebben voor ieder wat wils. Kies voor Sithonia of Kassandra als je van strand en vissersdorpjes houdt en ga naar Athos als je graag een mooie wandeling wilt maken. Weg van de massa is dit een heerlijke plek om een weekje vakantie te vieren. Wist je trouwens dat dit dé plek in Griekenland is waar het het minste regent? De zon schijnt maar liefst 300 dagen per jaar.

 

Alacati, Turkije

Een helderblauwe zee en een slaperig vissersdorpje waar de tijd lijkt stil te staan, met huisjes in Griekse stijl. Zie je het al voor je? Je vindt deze idyllische plek in Turkije, in het dorpje Alacati. Het ligt op minder dan een uurtje rijden van Izmir. Ook hier vermaken kinderen zich prima, want er is een promenade met grote speeltuin en kunt lekker struinen door een groot park.

 

▪Günaydın ? . . #alacati #alaçatı #izmir #çeşme

Een bericht gedeeld door Gezi|Seyahat|Fotoğraf|İstanbul (@muratate.s) op

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >