leuke binnenspeeltuinen
Beeld: Shutterstock

Is je kind niet weg te slaan uit een ballenbak of van de trampoline? Deze binnenspeeltuinen zijn ideaal voor een dag flink ravotten - zeker als het giet. We hebben er 24 voor je verzameld, verspreid over het land. Lees het hier.

Tip: door de coronamaatregelen zijn mogelijk nog niet alle binnenspeeltuinen volledig toegankelijk of is een reservering nodig. Check voor vertrek altijd de website voor de laatste ontwikkelingen.
 

Article continues after the ad

1. Candy Castle - Amsterdam

Dit speelparadijs is gevestigd in een monumentale kerk (dus loeihoog) en helemaal omgetoverd in Disney-achtig snoepthema. Voor de snelheidsduivels is er een kartbaan in de kelder.
 

2. Joepie! - Breda

Hier zijn ballenbakken, klimrekken, speeltoestellen én doolhoven: van makkelijk tot lastig, dus kinderen raken niet uitgespeeld.
 

3. Ballorig

Ballorig is het eerste indoor speelparadijs van Nederland (Ballorig bestaat sinds 1996). Kinderen van 0 t/m 12 jaar kunnen in 41 vestigingen terecht voor fijn dagje uit. Ouders en begeleiders betalen geen entree.

Lees ook
Binnenspelen? Dit is het leukste speelgoed voor peuters >

 

4. Plaswijckpark - Rotterdam

Plaswijckpark is een buitenspeeltuin, binnenspeeltuin, park, theater en dierentuin in één. Goed voor een hele dag plezier, dus.
 

5. KidZcity - Utrecht

Van safaritrein tot klimdoolhof en van botsauto’s tot lasergames: deze gigantische binnenspeeltuin (5.000 m2) is leuk voor jong en oud. Oh, en je mag je eigen eten en drinken meenemen. Wel zo fijn.
 

6. Bubbeljungle Speelstad - Leiderdorp

leuke-binnenspeeltuinen-kinderen

De allerkleinsten kunnen spelen in een veilige baby-, dreumes- en peuterhoek. Voor oudere kinderen zijn er verschillende klimtoestellen en trampolines.
 

7. Spelekids - Loosdrecht

Kinderen tot drie jaar kunnen hier afgeschermd spelen zodat jij goed toezicht kunt houden. Voor oudere kinderen is er de Avontuurfabriek. Hier kun je lasergamen, paintballen, biljartvoetballen, led-karten en led-bowlen.


Lees ook
'Ik raakte mijn zoon kwijt in een indoor speeltuin' >

8. Bengeltjes - Hengelo

In de 100 jaar oude hallen van de vroegere machinefabriek Dikkers ligt Bengeltjes Speeldorp: de grootste indoor-speeltuin van Nederland. Je vindt er verschillende apenkooien en speelstructuren tot 7 meter hoog met glijbanen, ballenbakken, ballenkanonnen, slingertouwen en trappen.
 

9. Kids Wonderland - Molenschot

In deze grote speeltuin (3500 m2) is er voor ieder kind wat wils: een rit in de onderzeeër, een bubbelbal en een wensboom. Naast de binnenspeeltuin is er ook er een plek om buiten te spelen en zodra het donker wordt is het park mooi verlicht.
 

10. Speelpaleis Bambini - Vlissingen

Een snoezelhoek, speeltoestellen en een spectaculaire freefall-glijbaan, Speelcircus Bambini heeft het. En dat allemaal in thema.
 

11. Pretfabriek Woerden

Niet alleen kunnen kinderen hier met tig speeltoestellen hun lol op, ook aan de ouders is gedacht. Neem bijvoorbeeld plaats aan de grote leestafel of in het restaurant waar je rustig (maar toch in de buurt van je kinderen) kunt bijkomen.

 

12. Boegafun - Venray

Een 2000 m² grote binnenspeeltuin voor kinderen van 1 tot en met 13 jaar. Waar kinderen heerlijk kunnen klimmen en klauteren terwijl jij aan een goede bak koffie met appeltaart zit.


13. De Happyfarm - Terschuur

leuke-binnenspeeltuinen-kinderen

Buiten aait je kind konijnen of racet het op skelters en trekkers, binnen kan-ie spelen met blokken, klimmen in de verschillende speeltoestellen of springen op het springkussen.

 

14. Cowboy en Indianen - Coevorden

Trampolines, touwbruggen, glijbanen, schietkanonnen, springkussens, ballenbaden: hier vind je speeltoestellen voor kinderen van 1 tot en met 12 jaar. Ook is er een enorme klimmuur waar je kind (onder toezicht) aan kan hangen.

 

15. Avontura - Dronten

Of je kind nu wil schieten met ballenkanonnen of als een coureur in een elektrische auto wil rijden: in Avontura kan het. In het midden van het speelveld staan stoeltjes waar je de boel prima in de gaten kunt houden.

 

Lees ook:
7x het leukste binnenspeelgoed voor kleuters >

 

16. Indoorspeeltuin en tropisch (dieren)park De Orchideeënhoeve - Luttelgeest

Even wat anders: een binnenspeeltuin in geheel jungle-stijl. Pomp water uit de grond, vervoer zand over de zandvlakte en kruip door duistere tunnels. Ideaal: terwijl je kinderen aan het spelen zijn, drink jij een lekkere cappuccino in de koffiehoek. De speeltuin hoort bij het tropische park Orchideeënhoeve, dus daar kun je ook nog heen om vogels, schilpadden, vlinders, reptielen en tropische bloemen, planten en bomen te spotten.

 

17. Monkeytown - Helmond

Dit indoor speelparadijs bevat meer dan 3000 vierkante meter aan speelplezier. Je kind kan er klimmen, klauteren, door tunnels kruipen, spelen met super Lego en er zijn allerlei fraaie glijbanen. Voor de kleintjes is er een aparte peuterhoek.

 

18. Kids Castle - Hedel

Dit speelparadijs richt zich voornamelijk op kleine kinderen. Voor iedere leeftijd, vanaf de kleintjes die alleen nog maar kunnen kruipen, zijn toestellen om lekker te bewegen. Oh, en niet alleen kinderen zijn hier aan het juiste adres. Ook aan de ouders is gedacht: voel je weer even kind op een groot speeltoestel dat zo is gebouwd, dat ook volwassenen er prima in kunnen bewegen.

 

Lees ook
Dít moet je dus echt doen als je je kind kwijt bent >

19. Haasje Over - Dorst

Met een ballenbak, trampoline, vijf glijbanen, een rodelbaan én de mogelijkheid om te lasergamen, houdt je kind het hier wel een tijdje uit. En jij zit lekker met een koffie en een gebakje op het terras.

 

20. Indoorspeeltuin Zwierelantijn - Aagtekerke

Ga op ontdekkingstocht in de uitkijktoren, roetsj van de glijbaan af of neem een duik in de ballenzee met maar liefst 12.000 ballen. Trek in wat lekkers? Er is ook een familierestaurant.

Indoorspeeltuin Zwierelantijn is momenteel helaas gesloten, maar opent de deuren weer zodra het kan.

 

21. Avontura - Aalsmeer en Oosterhout

Spring in de ballenbak, jump op de trampoline, beklim de 5 meter hoge berg, hang in de power tower of dans in de disco. Ook de perfecte plek om je kinderfeestje te vieren in een partykamer of voor een kinderrijk gezins- of familie-uitje.

 

22. Sanjesfertier - Friesland

Hier voel je je een piraat op het piratenschip en wek je in je eigen raket je energie op. Tot 12 jaar, maar oudere broers en zussen kunnen ook prima mee: zij gaan de strijd aan op de midgetgolfbaan of spelen een potje airhockey. Je vindt indoor-speelparadijs Sanjesfertier aan de N356 tussen Dokkum en Bergum.
 

Lees ook
7x de leukste speelgoedvoertuigen >

23. Lizz4Kidzz - Dordrecht

Voor alle kinderen vanaf 4 jaar. Extra leuk: door hier te klimmen, klauteren en glijden maakt je kind spelenderwijs een reis over de hele wereld en leert hij van alles over de verschillende landen. Jij geniet van een hapje en drankje terwijl je via de camerabeelden je kind in de gaten kunt houden - dat is nog eens handig.

 

24. Familieparadijs - Zwijndrecht

De kinderen leven zich uit in het ballenkasteel, op een luchtkussen en op de berijdbare dieren, papa en mama nemen het op een virtuele fiets tegen elkaar op. Of je speelt met z'n allen een potje voetbal of pingpong. Afijn: een speeltuin voor het hele gezin.

 

Meer leuke binnenspeeltuinen voor kinderen vind je hier

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >