leukste-kinderboerderijen-nederland

Lammetjes doen het altijd goed bij kinderen. Neem die van jou daarom eens mee naar één van deze gezellige kinderboerderijen in Nederland. Goed voor z'n ontwikkeling en altijd een geslaagd uitje, of het nou regent of stralend weer is. Daarom: 22x de leukste kinderboerderijen in Nederland.

1. De Blijde Wei – Rotterdam

leukste kinderboerderijen

Deze kinderboerderij stamt uit 1990 en bestaat uit twee boerderijen. Er worden regelmatig gratis activiteiten georganiseerd voor kinderen, zoals een peuterochtend, een schaapscheerfeest en een vleermuizenexcursie. Bij de Groene Kikker kun je heerlijk eten en drinken en er is een grote speeltuin waar kinderen kunnen spelen.

 

2. Juffrouw Jansen op de Meent – Hilversumse Meent

leukste kinderboerderijen

Deze kinderboerderij ligt naast een melkveebedrijf waar dagelijks 150 koeien worden gemolken, dus hartstikke leuk om hier ook nog even te kijken. Tip: koop na afloop verrukkelijke verse melk in het melkhuisje.Wat ook leuk is, is dat op de boerderij het tweede melkhuisje van Hilversum geopend is, waar je verse melk kan kopen.

 

3. De Elzenhoek – Oss

leukste kinderboerderijen

Op de Elzenhoek in Oss kun je urenlang knuffelen met cavia’s, ratjes en konijnen en geiten voeren. Ook zijn er tentoonstellingen waar je alles leert over de moestuin – proeven inbegrepen.

 

4. Stadsboerderij de Hout – Alkmaar

leukste kinderboerderijen

Dit ruim honderd jaar oude Hertenkamp breidde in 1976 uit met de stadsboerderij, die middenin het stadspark de Alkmaarderhout ligt. Er zijn geiten, kippen, varkens, pauwen, parelhoenders, kalkoenen en nog veel meer beesten. In de volière en duiventil bekijk je allerlei vogelsoorten. Nog niet genoeg gezien en gedaan? Ga dan naar de overkant van de kinderboerderij, waar je kind gezellig kan spelen in de kabouterspeelplaats.

 

5. Stadslandgoed de Kemphaan – Almere

leukste kinderboerderijen

Eigenlijk kun je dit geen echte boerderij noemen, want je vindt er veel meer dan alleen boerderijdieren. Zo zijn er bijvoorbeeld apen van stichting AAP, maar je kunt ook met een boswachter speuren naar wilde dieren. Verder is er een jungletuin, een speeltuin, een klimpark en maak je er heerlijke boswandelingen.

 

6. Het Spookbos – Eemnes

leukste kinderboerderijen

Het spookbos heeft een kinderboerderij met ezels, geiten, konijnen, paarden en schapen. Achter de kinderboerderij zit een klein bos, hier kun je met je kind doorheen wandelen, terwijl jullie vragen beantwoorden over dieren.

 

7. Maria Goretti – Tilburg

leukste kinderboerderijen in Nederland

Kinderboerderij Maria Goretti was vroeger een klooster, maar bestaat inmiddels als 25 jaar om dieren te bezoeken en te aaien. Als je de pauwen van dichtbij wilt bewonderen, mag je zelfs de pauwenren in. Verder kun je er ook rondjes skelteren, voetballen en spelen in de klimtoestellen.

 

8. Wolfslaar – Breda

leukste kinderboerderijen

Op deze kinderboerderij zie je niet alleen dieren, maar worden ook allerlei leerzame activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen bijvoorbeeld fietsen op een energiefiets of een kunstkoe melken. Naast de boerderij is er een waterspeelplek en een plek waar je geiten kunt aaien. Voor kleine kinderen staan er speelgoed trekkers klaar waar ze op kunnen rijden.

 

9. Dierendal – Waddinxveen

leukste kinderboerderijen

Kinderboerderij Dierendal heeft naast geiten, schapen en kippen ook ooievaars. Naast alle dieren is er ook een grote tuin, die is aangelegd dat er het hele jaar door iets nieuws valt te ontdekken. Ga ook even langs de bijenstal of langs de vlinderstrook met vlinderstruiken en andere planten.

 

10. Hof van Eckberge – Eibergen

leukste kinderboerderijen

Bij Hof van Eckbergen zie je dieren uit Noord- en Zuid-Amerika en Australië, zoals een Wallaby. Ze zijn een stuk kleiner dan kangoeroes maar kunnen wel sprongen maken van wel negen meter. Kinderen kunnen ook meedoen aan een dierenspeurtocht. Energie over? Dan is er ook nog een binnen- en buitenspeeltuin waar kinderen helemaal los kunnen.

 

Lees ook
10x dieren die wel eens leuker op de foto hebben gestaan >

 

11. Stadsboerderij Darwinpark - Zaandam

leukste kinderboerderijen


In 1967 schonk Albert Heijn de grootste kinderboerderij in Nederland aan de Zaanse jeugd. Jong en oud raken op de boerderij vertrouwd met een grote verscheidenheid aan (kleine) gezelschapsdieren en (grote) landbouwhuisdieren.
 

12. De Molenwei - Rotterdam

leukste kinderboerderijen in Nederland


Deze kinderboerderij ligt aan de rand van het Rotterdamse Zuiderpark in Charlois. Hier leven traditionele landbouwhuisdieren die heel geschikt zijn om het eerste contact tussen kind en dier te leggen. Ook worden er regelmatig (gratis) activiteiten georganiseerd.
 

13. Geertjes Hoeve - Haarzuilens

leukste kinderboerderijen in Nederland


Dit is een recreatieve boerderij met geiten, een kaasmakerij, boerderijwinkel, terras én speeltuin. Je kunt hier terecht voor biologische-, streek- en boerenproducten in de boerderijwinkel, een kop koffie of thee of een geitenijsje. En ja: de geiten mogen ook gevoerd worden.
 

14. 't Weusthag - Hengelo

leukste kinderboerderijen in Nederland


Deze kinderboerderij ligt aan de rand van het Weusthagbos in Hengelo en heeft naast een kinderboerderij ook een echt hertenkamp. Verder zijn er geiten, varkens, een minipaard, ezel en pauw te zien. Houdt jouw kind van knuffelen? Dan zijn de konijnen in de knuffelhoek een aanrader.
 

15. Tussen koe en kroonluchter - Diessen

leukste kinderboerderijen in Nederland


Een dag bij melkerij 'Tussen Koe en Kroonluchter' bestaat uit een ontvangst in de boerenkeuken met chocolademelk, eigengemaakte appeltaart én een wandeling over het boerenerf en door de stallen. Tijdens deze leerzame middag krijgen jij en je kind antwoord op de vraag: wat gebeurt er op een melkveebedrijf? Van kalfje tot melkkoe.
 

16. Pluk! - Den Haag

leukste kinderboerderijen in Nederland


Pluk! is een stadsboerderij waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt werken. Kinderen zijn er meer dan welkom en er is altijd iets te doen: er zijn aaibare dieren, je kunt bloemen plukken en in het park kunnen jullie fijn wandelen. Ook wordt er vaak een winter- (foto)/zomerfair georganiseerd en is er een natuurspeeltuin.

 

17. De Oedenstee - Hoogvliet

leukste kinderboerderijen in Nederland


Koeien, geiten, schapen, eenden, kippen, pauwen, een paard, een ezel, konijnen en cavia’s: hier zijn boerderijdieren in overvloed. Vooral in het voorjaar is er veel te zien, want dan worden de jonge dieren geboren. Voor de kleintjes zijn er speeltoestellen en kleine tractors. 
 

18. Speelboerderij De Happyfarm - Terschuur

leukste kinderboerderijen in Nederland


Volop speelplezier, zowel binnen als buiten.  Er zijn tig speeltoestellen én je kunt er racen met trekkers en skelters. Voor de allerkleinsten is er een speciale soft-play ruimte, de grotere kinderen kunnen klimmen en klauteren in de apenkooi of springen op het springkussen. Uiteraard zijn er ook genoeg dieren te zien.

 

19. 't Geertje - Zoeterwoude

leukste kinderboerderijen in Nederland

Een echte biologische productieboerderij met geiten, koeien en varkens. De melk van de dieren (die toegankelijk zijn voor iedereen) is de koop in het naastgelegen winkeltje. Ook worden daar streekproducten van andere bedrijven verkocht. Kinderfeestje geven? Ook dat kan hier.

 

20. De Brink - Zeist

leukste kinderboerderijen in Nederland

Met ruim 80.000 bezoekers per jaar en twee hectare land is dit een van de grotere kinderboerderijen in Nederland. Je vindt hier niet alleen dieren van bijzondere rassen, er zijn ook speeltoestellen voor de kinderen én picknicktafels. Koffie, thee, frisdrank, snoepje en chips erbij, en klaar ben je.

 

21. De Daalhoeve - Maastricht

leukste kinderboerderijen in Nederland

Deze kinderboerderij is gevestigd in een oude hoeve uit 1936. Je vindt er pony's, konijnen en varkens, maar ook bijzondere dieren zoals alpaca's en wallaby's. Kinderen en volwassenen kunnen leuke workshops volgen zoals schilderen, jam maken en wol spinnen.

 

22. Eigen Wijs Boerderij - Eindhoven

leukste kinderboerderijen in Nederland

Ben je in het Philips van Lenneppark in Eindhoven, neem dan een bezoekje bij boerderij Eigen Wijs. Hier ontmoet je poezen, kippen, lammetjes en varkens. Daarna kan je kind zich helemaal uitleven in het speelpark verderop met een skatebaan, basketbalveld en speeltuin.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

buitenspeeltuinen Nederland
Beeld: Unsplash

Je lijkt wel gek als je met mooi weer binnen blijft. Daarom hebben wij de leukste buitenspeeltuinen in Nederland voor je op een rij gezet. Kan je kind lol trappen, terwijl jij van de zon geniet.

1. Megapret

leukste buitenspeeltuinen van nederland


Het leukste familiespeelpark van de achterhoek. In een landelijke omgeving vind je een binnen- en buitengedeelte, geschikt voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Buitenpret bestaat uit een grote speeltuin (de grootste die je in de achterhoek kunt vinden) met een tractorbaan, airtrampoline, verkeerspark, shuttlebaan en diverse speeltoestellen. Adres: de Stegge 23, Lievelde
 

 

2. Speelpark Klein Zwitserland

Een uitgestrekt avonturenpark met ontdekkingsbos voor zorgeloos speelplezier. Met grote speeltuin en tal van extra’s, zoals een waterspeelplaats, een zintuigenpad, een golfbaan en extra evenementen. Kan niet missen: in Klein Zwitserland beleeft jouw kind een actieve, speelse en avontuurlijke dag. Adres: Verlengde Trappistenweg 35, Tegelen
 

Lees ook
12x de leukste indoor speeltuinen >

 

3. Speelland Beekse Bergen

Bij Speelland kun je spelen op schommels, trampolines, in kidcars en meer. Waterliefhebbers kunnen hun pret op met de vele waterattracties en een enorm strand aan veilig zwemwater. Adres: Beekse Bergen 1, Hilvarenbeek
 

 

4. Plaswijckpark

leukste buitenspeeltuinen van nederland


Ontdek of je op een aap lijkt in de Apenspeeltuin of scheur op je hardst door de Verkeerstuin: hier vervelen kinderen zich nooit. Voor jong en oud zijn er de leukste speeltoestellen, dus neem gerust het hele gezin mee. Adres: Ringdijk 20, Rotterdam
 

 

5. Speeltuin Zuiderkwartier

Speeltuin Zuiderkwartier ligt naast het centrum van Leiden en is een oergezellige speeltuin. Regelmatig worden de speeltoestellen vernieuwd en uitgebreid, dus er is altijd wel wat verrassends te beleven. Adres: Anjelierstraat 5, Leiden
 

 

6. Maisdoolhof Speelboerderij

Hier is alles gericht op het leven op de boerderie. Rij op een tractor, scheur op de skelters en wie weet leer je nog wat bij over het boerenleven. Adres: Westerkanaaldijk 7, Malden
 

 

7.  Adventure Park De RollyGolf

leukste buitenspeeltuinen van nederland


Adventure Park De Rollygolf biedt 5000 m2 plezier voor het hele gezin. Sla een hole in one op de midgetgolfbaan, spring op de trampolines tot je erbij neervalt of scheur op het circuit in de minicars. Adres: Duinweg 6, Noordwijk aan Zee
 

 

8. Paviljoen Appelbergen

Van speurtochten, schatzoeken tot een enorme buitenspeeltuin: Paviljoen Appelbergen organiseert de leukste activiteiten speciaal voor kinderen. Adres: Hogehereweg 33, Glimmen
 

 

9. Linnaeushof

leukste buitenspeeltuinen van nederland


De grootste buitenspeeltuin van Europa. De ruim driehonderdvijftig speeltoestellen en attracties bieden kinderen de mogelijkheid om actief te klimmen, klauteren en spelen: de perfecte locatie voor een dagje uit met het gezin, dus. Adres: Glipperweg 4c, Heemstede
 

 

10. Oud Valkeveen

Dit speelpark ligt in een bosrijk natuurgebied tussen Huizen en Naarden en is een paradijs voor kinderen: er is een grote speelweide, een theater, een eigen strand aan het Gooimeer en voor jou voldoende plekken om te genieten van de zon en de natuur. Adres: Oud Huizerweg 2, Naarden
 

 

11. Sybrandy's

Met meer dan 40 attracties en speeltoestellen weet je zeker dat jouw kind hier niet verveelt. Er zijn terrassen en picknicktafels en ook voor de kleinsten is er genoeg te doen. Adres: Jan Schotanuswei 71, Oudemirdum
 

 

12. Sint Vitusholt

leukste buitenspeeltuinen van nederland

Een speeltuin met kleurrijke toestellen waar je blij van wordt. Goed om te weten: voor kinderen met een lichamelijke beperking zijn er aangepaste speeltoestellen. Adres: Kastanjelaan 36, Winschoten
 

 

13. BillyBird

Dit park heeft een enorme binnen- en buitenspeeltuin, een kinderkermis, een verkeersspeeltuin, een achtbaan, parcours met touwen, klimberg, waterattractie en een theater. Ouders kunnen genieten aan het strandbad met Beach Bar en Party Eiland. Adres: Zeelandsedijk 34A, Volkel
 

 

14. Binnenmaas

Glijden van de glijbanen, zwemmen, spelen in de speeltuin of dieren aaien op de kinderboerderij: dit recreatieoord heeft alles. Maar door attracties als elektrische bootjes, politiemotoren en skelters is alleen een bezoek aan de speeltuin al de moeite waard. Adres: Vrouwehuisjesweg 1, Mijnsheerenland

 


15. De Flierefluiter

leukste buitenspeeltuinen van nederland

Ook hier is het de hele dag fijn vertoeven. Er zijn glijbanen, schommels, een doolhof, kabelbaan, trampolines en voetbalvelden. En er lopen pony's waar kinderen een rit op kunnen maken. Adres: Raarhoeksweg 49, Raalte 

 

16. Westerpret

Klimmen, glijden, trampoline springen, schommelen of quadrijden: in speeltuin Westerpret in Zoetermeer kunnen kinderen zich uren vermaken. Er is een apart gedeelte voor peuters en een grote speelbunker. Let op: laat je viervoeter thuis, want honden zijn hier niet toegestaan. Adres: Heuvelweg 4, Zoetermeer

 

17. Het land van Jan Klaassen

Deze buitenspeeltuin vind je vlakbij Arnhem. Kinderen kunnen er een ritje maken in een kaboutertrein, struinen door een doolhof met lachspiegels en op de piratenboot voelen ze zich net echte piraten. Fijn: jij kunt lekker in de zon op het terras blijven zitten en daar is het toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen. Adres: Gildeweg 6, Braamt

 

18. Speelpark Voorthuizen

leukste buitenspeeltuinen van nederland

Maak een rit in de trein, vlieg met een helikopter, spring op trampolines of speel met water en zand: in speelpark Voorthuizen kan het allemaal. Vanaf juli is het ook mogelijk om op avontuur te gaan in het Maisdoolhof. Vind jij de uitgang? Middenin het mais vind je een hoge uitkijktoren met glijbaan. Adres: Bijschoterweg 2, Voorthuizen

 

Meer buitenspeeltuinen in Nederland vind je hier

 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

kindvriendelijke koffietenten
Beeld: Unsplash

Wat knapt een mens toch op van een goed bakkie troost. En: van kinderen die zich kostelijk vermaken. Een combi van beide vind je in deze kindvriendelijke koffietenten. 

Hoezo kindvriendelijk?

Deze lijst is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Qua mate van kindvriendelijkheid keken we naar diverse criteria. Zoals: zijn er speciale gerechtjes en drankjes voor kleine gasten, zodat je niet een dure club sandwich voor ze hoeft te bestellen, waarvan 90% onaangeraakt op hun bord blijft liggen. En: is er aan het vermaak van de kinderen gedacht? Oftewel: is er speelgoed, knutselspul, een speeltuintje of speelkamer? Daar is iedere ouder - en kind - dolgelukkig mee. Het mag duidelijk zijn: naar deze koffietentjes kan je je kind met een gerust hart mee naartoe nemen. 

 

1. IJ-kantine - Amsterdam

kindvriendelijke koffietent

De IJ-kantine probeert er alles aan te doen om het bezoek voor kinderen zo leuk mogelijk te maken: er is een speciale kinderhoek met allerlei speelgoed en boeken. En elke zondagmiddag worden er knutselmiddagen georganiseerd.

 

2. Doppio - door heel Nederland

kindvriendelijke koffietent

Espressobar Doppio zit door het hele land en heeft naast heerlijke koffie ook babyccino: opgeschuimde melk in een espressoglaasje, met lepel en chocolaatje. Nog lekkerder in de smaken hazelnoot, vanille of caramel. 

 

3. De Dwaze Herder - Maastricht

kindvriendelijke koffietent

Vooral leuk met mooi weer, want er is een grote buitentuin met pickicktafels en in het midden een enorme olifant. Ook is er een grote speeltuin met veel ren- en klauterspul. Op de kaart vind je van alles wat kinderen ook lusten en als je een kinderfeest wilt organiseren, kan dat ook.

 

4. Barista Café - Breda

Een heerlijke plek aan de Grote Markt. Je kunt er terecht voor goeie koffie, een lekkere lunch- of borrelhap. Voor kinderen is er een kindermenu én de High Tea Kids: een selectie van zoete en hartige lekkernijen met een leuke verrassing.

 

5. Strand Café DOK - Renesse

Ook hier is het zo kindvriendelijk als wat. In de binnen- en buitenspeeltuin kunnen ze flink ravotten en in de kinderbioscoop kunnen ze een film kijken. Is jouw kind al wat ouder, dan staat er ook nog een spelcomputer, tennistafel, voetbaltafel en een reuze iPad.

 

6. Denderz - Groningen

kindvriendelijke koffietent

Dit is, net als Klieder in Delft, een kinderwinkel met café. Hier kun je onder het genot van een goede kop koffie meteen een nieuwe outfit voor je kind scoren, terwijl hij of zij zich vermaakt in de speelhoek, of z'n haren laat knippen bij de kinderkapper.
 

Lees ook
12x restaurants met een leuke kinderspeeltuin >

 

7. Loods 17 - Apeldoorn

Lunch en gebak eten in vintage-stijl? Dat kan in lunchroom Loods 17. Neem plaats aan de lange leestafel of in één van de vele leuke zitjes. Voor kinderen staat er een eigen bureau waarop gespeeld en getekend kan worden.

 

8. Talamini - Enschede

In deze ijssalon / espressobar serveren ze de lekkerste koppen koffie. Ook het Italiaanse ijs is om door een ring te halen. En eerlijk is eerlijk, met een goede bol ijs maak je ieder kind blij.

 

9. Koffie en Kind - Den Haag

kindvriendelijke koffietent

Een echte aanrader, want met de verschillende speelhoeken is dit een walhalla voor je kind. Ook is er een boekenhoek met zitkussens, een glijbaan en een verkleedkist. Buiten kunnen kinderen spelen op het klimrek, de glijbaan of in de zandbak.

 

10. Theehuis Rhijnauwen - Bunnik

Mooi theehuis (maar ze hebben er uiteraard ook koffie) midden in het bos. Een grote speeltuin buiten, heerlijke kindermenukaart vol met pannenkoekenopties, speelmogelijkheid binnen en kinderstoelen. Erg leuke en mooi gelegen lokatie dus, voor zowel jong als oud.

 

11. Tof Koekie - Den Bosch

kindvriendelijke koffietent

Een lekkere bak koffie, vers geperste jus, -tig verschillende broodjes en wentelteefjes voor je kind: je hebt hier keuze genoeg. Kom je met een baby? Dan is er een babybox aanwezig. Oudere kinderen kunnen zich uitleven in de speelhoek of op de krijtmuur.

 

12. Fresca - Nijmegen

kindvriendelijke koffietent

Terwijl de koffiemolen ratelt en jij je tanden zet in de huisgemaakte arretjescake of homemade granola of salade (al naar gelang je een gezonde bui hebt of niet) spelen de kleintjes in het speciale kindergedeelte met verkleedkleding, tekenspullen en ander speelgoed. Goeie deal, niks meer aan doen. 

 

13. KROAST - Amersfoort

Er zijn puzzels, boekjes en knutselmaterialen, allemaal voorhanden in de speciale kidsroom (ook wel het glazen huys genoemd omdat er aan alle kanten ramen zijn zodat ouders hun gespuis goed in de gaten kunnen houden). En de koffie is er subliem, dat ook. Leuk: je kunt er ook avondeten. Op vrijdag- en zaterdagavond is er een nanny in huis. Zij doet allerlei leuke activiteiten met de kids zodat jullie ongestoord een gesprek kunnen voeren - de luxe!
 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >