Beeld: Shutterstock
Beeld: Shutterstock

De Efteling en Drievliet zijn bekende namen, maar ons land telt nog veel meer leuke pretparken. Ideaal voor op een warme, zonnige dag. Daarom: een lijst van de 15 leukste pretparken voor kinderen.

1. Het land van Jan Klaassen

Ben je in de buurt van Arnhem, dan breng je aan bezoek aan dit leuke pretpark. Eigenlijk is het meer een gigantische speeltuin waar je kind z'n hart kan ophalen: je vindt er een buitenspeeltuin met meer dan 60 toestellen, maar ook een indoor speelparadijs met een spookhuis, doolhof en meer. Ook worden elke dag leuke poppenkastvoorstellingen gehouden. Zoek je nog een leuke plek om te overnachten, dan kun je terecht op de kindercamping. 
Adres: Gildeweg 6, Braamt

Article continues after the ad

 

2. Dippie Doe 

Met 25 attracties is bij dit park genoeg leuks om uit te kiezen. Wordt het een ritje in de spannende Tyfoon achtbaan, klimmen en klauteren in de Angry Birds speeltuin of je uitleven in de ballenbak? De attracties zijn niet alleen buiten maar ook binnen, handig als het wat minder weer is. 
Adres: Ekkersweijer 1, Best

 

3. Speelland Beekse Bergen

Een stormbaan, ballenberg, trampolines, buggybaan, speeltuin en veel waterattracties: terwijl je kind ze één voor één af gaat, relax jij hier op het strand. Speelland Beekse Bergen hoort bij het bekende safaripark, dus je kunt een bezoek aan het avonturenpark gemakkelijk combineren met de dierentuin.
Adres: Beekse Bergen 1, Hilvarenbeek
 
 

4. Familiepark Drievliet

leukste pretparken voor kinderen
Dit park is leuk voor het hele gezin. Voor jong en oud zijn er attracties zoals een draaimolen, een rit in de Old McDonald tractor en je kunt er de meest spectaculaire shows bezoeken. Of wordt het toch de 5D-cinema? Afijn, vermaken kun je je hier prima.
Adres: Laan van 's-Gravenmade 81, Den Haag

 

5. Walibi

leukste pretparken voor kinderen
Dit attractiepark biedt plezier voor het hele gezin (reuzenrad, autobaan, draaiende hoeden en meer), maar vooral de achtbaangek kan hier z'n lol op. In Walibi staan zonder twijfel de heftigste achtbanen van Nederland. Dus dit bezoek vergeet je niet snel.
Adres: Spijkweg 30, Biddinghuizen

 

6. Avonturenpark Hellendoorn

leukste pretparken voor kinderen
Hellendoorn is echt een familiepark. De sfeer is gemoedelijk, je hoeft geen kilometers te lopen en geen uren te wachten voor je een attractie in kan. Nieuw vanaf dit jaar: een spannende vrijevaltoren voor kinderen.
Adres: Luttenbergerweg 22, Hellendoorn
 

Lees ook
9x kindvriendelijke uitjes met de trein >

 

7. Julianatoren Apeldoorn

leukste pretparken voor kinderen
In dit park vind je meer dan 50 attracties: meer dan genoeg om je kind een onvergetelijke dag te bezorgen. Snel, langzaam, hoog of laag: er is voor ieder wat wils.
Adres: Amersfoortseweg 35, Apeldoorn
 


8. Sprookjeswonderland

leukste pretparken voor kinderen
Ideaal voor een dagje uit met kleine kinderen, want hier komen sprookjes tot leven. Je kroost kan gluren in kabouterhuisjes, spelen in de speeltuin of varen in bootjes.
Adres: Kooizandweg 9, Enkhuizen

 

9. Toverland

leukste pretparken voor kinderen
Toverland is een magisch park voor jong en oud. Van een waterbaan tot een indoor achtbaan: zowel binnen als buiten vind je de fijnste attracties. Oh, en in het theater kun je verschillende voorstellingen bezoeken.
Adres: Toverlaan 2, Sevenum
 

 

10. Efteling

leukste pretparken voor kinderen
Ja, wat moeten we hier nog over zeggen. Dit park is het grootste, populairste en oudste themapark van de Benelux. Je waant je bij binnenkomst in een waar sprookjesparadijs en kinderen kunnen hier het hele jaar door hun lol op.
Adres: Europalaan 1, Kaatsheuvel

 

11. Amusementspark Tivoli

leukste pretparken voor kinderen
Overzichtelijk en gemoedelijk. Kinderen tussen de 2 en 12 jaar kunnen hier zich de hele dag vermaken met achtbanen, draaimolens, een reuzenrad en meer.
Adres: Oude Kleefsebaan 116, Berg en Dal

 

Lees ook:
22x leuke binnenspeeltuinen >


 

12. Duinrell

leukste pretparken voor kinderen
Je kunt hier genieten van de vele attracties (ook speciaal voor jonge kinderen), het Tikibad én het aangrenzende vakantiepark. En dat alles op één terrein. Vanaf aankomende zomer wordt het Tikibad zelfs uitgebreid naar buiten. 
Adres: Duinrell 1, Wassenaar


 

13. Dinoland

leukste pretparken voor kinderen

Je kind gek op dino's? Dan kan hij hier zijn lol op. Dinoland is misschien geen klassiek attractiepark, maar er is genoeg leuks te beleven. Klauter door een klimparcours, ga lasergamen, minigolfen of spelen in de buitenspeeltuin. Bij aankomst ontvangt je kind een heus Ranger Paspoort, waar alle activiteiten in staan die je in het park kunt doen.
Adres: Willemsvaart 19, Zwolle


 

14. Plopsaland

leukste pretparken voor kinderen

Maak een rit in de botsauto's, roetsj van glijbanen, waag je op de klimwand of zweef in de bumbamolen. In Plopsaland is voor kinderen genoeg te beleven. Handig op een minder mooie lentedag, want veel attracties zijn binnen.
Adres: Reindersdijk 57, Dalen (Drenthe)


 

15. Slagharen

leukste pretparken voor kinderen

Alle achtbanen zijn hier de moeite waard, maar sla vooral de Gold Rush niet over: de eerste in Nederland waarmee je in drie lanceringen van 0 naar 95 kilometer per uur vliegt. Er worden trouwens ook verschillende shows georganiseerd met veel stunts en acrobatiek - minder extreem, net zo leuk.
Adres: Zwarte Dijk 37, Slagharen

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >