Beeld: Shutterstock
Beeld: Shutterstock

Yes: de pretparken hebben hun deuren weer geopend. Je moet je wel aan de coronamaatregelen houden, maar dat maakt het plezier er niet minder om. Wordt het Drievliet, Walibi of één van deze andere leuke pretparken voor kinderen? 

1. Het land van Jan Klaassen

Ben je in de buurt van Arnhem, dan breng je aan bezoek aan dit leuke pretpark. Eigenlijk is het meer een gigantische speeltuin waar je kind z'n hart kan ophalen: je vindt er een buitenspeeltuin met meer dan 60 toestellen, maar ook een indoor speelparadijs met een spookhuis, doolhof en meer. Deze zijn door het ventilatiesysteem volledig coronaproof.  
Adres: Gildeweg 6, Braamt
 

Article continues after the ad

2. Dippie Doe 

Met 25 attracties is bij dit park genoeg leuks om uit te kiezen. Wordt het een ritje in de spannende Tyfoon achtbaan, klimmen en klauteren in de Angry Birds speeltuin of je uitleven in de ballenbak? De attracties zijn buiten en binnen; beide gedeeltes zijn geopend, mits je anderhalve meter afstand houdt tussen andere huishoudens.
Adres: Ekkersweijer 1, Best
 

3. Speelland Beekse Bergen

Een stormbaan, ballenberg, trampolines, buggybaan, speeltuin en veel waterattracties: terwijl je kind ze één voor één af gaat, relax jij hier op het strand. Speelland Beekse Bergen hoort bij het bekende safaripark, dus je kunt een bezoek aan het avonturenpark gemakkelijk combineren met de dierentuin.

Logeer je niet op het vakantiepark? Dan moet je i.v.m. corona vooraf reserveren.
Adres: Beekse Bergen 1, Hilvarenbeek

 

Lees ook
Buggy kopen? Dít zijn handige modellen >

 

4. Familiepark Drievliet

Dit park is leuk voor het hele gezin. Voor jong en oud zijn er attracties zoals een draaimolen, een rit in de Old McDonald tractor en je kunt er de meest spectaculaire shows bezoeken. Of wordt het toch de 5D-cinema? Afijn, vermaken kun je je hier prima.
Adres: Laan van 's-Gravenmade 81, Den Haag
 

5. Walibi

Dit attractiepark biedt plezier voor het hele gezin (reuzenrad, autobaan, draaiende hoeden en meer), maar vooral de achtbaangek kan hier z'n lol op. In Walibi staan zonder twijfel de heftigste achtbanen van Nederland. Dus dit bezoek vergeet je niet snel.

Ook hier gelden op dit moment wel strikte coronaregels, zoals vooraf reserveren en informatieborden die je moet volgen.
Adres: Spijkweg 30, Biddinghuizen
 

6. Avonturenpark Hellendoorn

Hellendoorn is echt een familiepark. Nieuw vanaf dit jaar: een spannende vrijevaltoren voor kinderen. Houd er rekening mee dat je de attracties i.v.m. corona via een vaste looproute (eenrichtingsverkeer) moet afgaan.
Adres: Luttenbergerweg 22, Hellendoorn
 

Lees ook
9x kindvriendelijke uitjes met de trein >

 

7. Julianatoren Apeldoorn

In dit park vind je meer dan 50 attracties: meer dan genoeg om je kind een onvergetelijke dag te bezorgen. Snel, langzaam, hoog of laag: er is voor ieder wat wils. 's Middags zijn de attracties kort gesloten (check hiervoor de site), zodat ze schoongemaakt kunnen worden.
Adres: Amersfoortseweg 35, Apeldoorn
 

8. Sprookjeswonderland

Ideaal voor een dagje uit met kleine kinderen, want hier komen sprookjes tot leven. Je kroost kan gluren in kabouterhuisjes, spelen in de speeltuin of varen in bootjes.
Adres: Kooizandweg 9, Enkhuizen
 

9. Toverland

Toverland is een magisch park voor jong en oud. Van een waterbaan tot een indoor achtbaan: zowel binnen als buiten vind je de fijnste attracties. Oh, en je kunt ook logeren op de Tovercamping.
Adres: Toverlaan 2, Sevenum
 

10. Efteling

Ja, wat moeten we hier nog over zeggen. Dit park is het grootste, populairste en oudste themapark van de Benelux. Je waant je bij binnenkomst in een waar sprookjesparadijs en kinderen kunnen hier het hele jaar door hun lol op.
Adres: Europalaan 1, Kaatsheuvel
 

11. Amusementspark Tivoli

Overzichtelijk en gemoedelijk. Kinderen tussen de 2 en 12 jaar kunnen hier zich de hele dag vermaken met achtbanen, draaimolens, een reuzenrad en meer. Oh, en ook hier: vooraf reserveren.
Adres: Oude Kleefsebaan 116, Berg en Dal
 

Lees ook:
22x leuke binnenspeeltuinen >

 

12. Duinrell

Je kunt hier genieten van de vele attracties (ook speciaal voor jonge kinderen), het Tikibad én het aangrenzende vakantiepark. En dat alles op één terrein.  
Adres: Duinrell 1, Wassenaar
 

13. Dinoland

Je kind gek op dino's? Dan kan hij hier zijn lol op. Dinoland is misschien geen klassiek attractiepark, maar er is genoeg leuks te beleven. Klauter door een klimparcours, ga lasergamen, minigolfen of spelen in de buitenspeeltuin. Bij aankomst ontvangt je kind een heus Ranger Paspoort, waar alle activiteiten in staan die je in het park kunt doen.

Het park is vanaf 4 juli weer dagelijks geopend.
Adres: Willemsvaart 19, Zwolle
 

14. Plopsaland

Maak een rit in de botsauto's, roetsj van glijbanen, waag je op de klimwand of zweef in de bumbamolen. In Plopsaland is voor kinderen genoeg te beleven. Handig op een minder mooie lentedag, want veel attracties zijn binnen.

Kijk hier welke maatregelen zijn genomen i.v.m. het coronavirus.
Adres: Reindersdijk 57, Dalen (Drenthe)
 

15. Slagharen

Alle achtbanen zijn hier de moeite waard, maar sla vooral de Gold Rush niet over: de eerste in Nederland waarmee je in drie lanceringen van 0 naar 95 kilometer per uur vliegt. Een aantal attracties zijn i.v.m. de coronamaatregelen gesloten, op de site lees je hier meer over.
Adres: Zwarte Dijk 37, Slagharen

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >