kindvriendelijke restaurants Nederland

Heb je even genoeg van zo'n mierzoete flens na jullie zoveelste bezoek aan het pannenkoekenhuis en ben je op zoek naar een ander restaurant waar je met een gerust hart je kids kan meenemen? Ga eens eten bij deze kindvriendelijke restaurants in Nederland.

1. De IJ-kantine - Amsterdam

kindvriendelijke restaurants


De IJ-kantine is een vrolijk ingericht restaurant-café met gaaf uitzicht. Vanaf 's morgens kun je hier terecht voor een kop koffie en ontbijt, later op de dag worden er lekkere lunches en diners geserveerd. Er is een kindermenu, een kinderhoek met tafeltjes, stoeltjes, speelgoed en kinderboeken. Op het terras staat een enorme zandbak met (ook weer) bergen speelgoed. Elke zaterdag- en zondagmiddag worden er knutselmiddagen georganiseerd.
 

2. Villa Augustus - Dordrecht

kindvriendelijke restaurants


Een markt en een restaurant, midden in een grote moestuin: leuk om met je kind doorheen te wandelen. Het restaurant is dagelijks geopend voor ontbijt, lunch en diner. De menukaart, met kindermenu, volgt de seizoenen. Er wordt overwegend gewerkt met biologische producten - zo uit de tuin op je bord. In de eigen bakkerij worden zuurdesembroden, taartjes en koekjes gebakken. Deze kun je bestellen in het restaurant, maar ook meenemen naar huis.
 

3. Buurten in de fabriek - Utrecht

kindvriendelijke restaurants


Dit restaurant in de oude sojafabriek is ideaal om met je kind naartoe te gaan. Er is een fijne kinderhoek, een kindermenukaart en een boekenkast vol jeugdboeken. Ook zijn er kinderstoelen aanwezig en is er een plek waar je je baby rustig kan verschonen. Bij lekker weer kan je op het grote terras zitten, waar ook genoeg speelruimte is.
 

4. Het Boscafé - Oisterwijk

kindvriendelijke restaurants


Hier kan je genieten van een hapje en drankje terwijl je kind aan het spelen is in de enorme speeltuin die grenst aan Het Boscafé. Goed om te weten: je hebt er uiteraard ook een kindermenu, mocht jouw kleuter geen trek hebben in een winterse stoof.
 

5. Restaurant Samen - Wijchen

kindvriendelijke restaurants


Op vrijdag kan je in dit kindvriendelijke restaurant in Wijchen lekker eten, terwijl een oppas de kinderen vermaakt. Wil je ze liever zelf laten spelen? Dat kan in de Kidsroom. Als het tijd is om te eten, kunnen de kinderen kiezen uit diverse voor-, hoofd- of nagerechtjes van het kindermenu. En natuurlijk is er voor volwassenen ook genoeg te kiezen.
 

Lees ook
Fotoserie: moeder maakt kunstwerken van eten >

 

6. De Eetalage - Lelystad

kindvriendelijke restaurants


De Eetalage is een gezellig lunch- en dinerplekje. Op een zonnige dag kun je heerlijk ontspannen op het ruime en sfeervolle terras. Of zoek in de winter de warmte op van de knusse woonkamer, waar de kinderen zich kunnen vermaken in de speelhoek.
 

7. Theetuin ik & mijn moeder - Enschede

kindvriendelijke restaurants


Geen echt restaurant, maar wel een plek die we je niet willen onthouden. Binnen of in de gezellige serre met mooie tafels kan je genieten van een verrukkelijke (kinder)high tea. Maak daarna samen een fijne wandeling door het park en ga daarna naar de theetuin (met boomhut) om te genieten van nog een kop thee.
 

8. Tiramisu - Hilversum

kindvriendelijke restaurants


Lekker vers Italiaans eten en een speelkamer met een playstation, televisie, kleurplaten en een ballenbak. Het kindermenu bestaat uit een pasta, pizza of kipschnitzel met een lekker kinderijsje en een leuke verrassing.
 

9. La Famiglia - Harderwijk

kindvriendelijke restaurants

Mooi restaurant, heerlijk eten én een leuke kinder- en buitenspeelhoek. De tafel wordt speciaal voor je koter leuk gedekt, met kinderbord, bestek, beker en een goed kindermenu.

 

10. De Stempel - Babberich

kindvriendelijke restaurants

Pannenkoeken, hamburgers, een lekkere snack en kakelvers ijs: wat wil je nog meer? Ook vind je hier een speelkamer, een speeltuin en een dierenverblijf.

 

11. De Dwaze Herder - Maastricht

kindvriendelijke restaurants

In de zomer én winter een speeltuin (binnen en buiten), kinderboerderij, springkastelenpark en heerlijk eten. En, ook fijn, zeven dagen per week geopend.

 

12. De Spil Groesbeek - Groesbeek

kindvriendelijke restaurants

Dit restaurant heeft geen speciale kinderhoek, maar wel een knusse zithoek met bank, veel kussens en warme dekens die je mee naar buiten kunt nemen. Het ligt langs een beek waar veel eenden zwemmen  - wel zo leuk voor je kind.

 

13. Zijdewinde - Bemmel

kindvriendelijke restaurants

De ligging van dit restaurant kan haast niet mooier: aan de dijk, met uitzicht over de Waalbrug, boomgaarden en het water. Er is een groot terras waar het met mooi weer heerlijk een vorkje prikken is (neem vooral de steak tartare), en voor de kinderen is er een mooie speeltuin plus een speciale kindermenukaart. 

 

14. De Verkadefabriek - Den Bosch

kindvriendelijke restaurants

In het voormalige pand van de bekende koekjesfabrikant zit tegenwoordig een complex met theaterzalen, een bioscoop en een fijn horecagedeelte. Kinderen zijn er meer dan welkom. Leuk: op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag worden er in de Kinderkunstfabriek jeugdfilms gedraaid. Hoe leuk: eerst samen een filmpje pakken en daarna lekker eten. 
 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Beeld: Unsplash
Beeld: Unsplash

Ready for take-off: jullie gaan lekker met het vliegtuig naar de zon. Maar welk speelgoed mag mee aan boord, en waar blijven je kinderen wel even zoet mee?

Wat mag wel/niet mee aan boord?

In principe mag je heel wat speelgoed mee aan boord nemen in het vliegtuig, mits het in de handbagage past (dus niet die skippybal of enorme knuffelbeer). Er zijn uitzonderingen: speelgoedwapens, zoals een neppistool, zijn vanwege veiligheidsredenen niet toegestaan. Verder is het een kwestie van je gezonde verstand gebruiken: natuurlijk zijn stewardessen en je mede-passagiers niet blij met waterballonnen, vingerverf en spul met confetti. Voor jezelf is het fijn om speelgoed te kiezen dat niet te zwaar is (want drie keer raden wie er met de boel mag gaan sjouwen…)

 

Waarmee hou je je kind bezig zonder anderen te storen?

Pas op met speelgoed dat veel (of irritant) geluid maakt. Muziekinstrumentjes zijn dus geen goed idee. Een iPad is daarentegen wél een aanrader (maar zet het geluid niet te hard of beter nog: zorg voor een goede koptelefoon). Let erop dat de accu goed vol is en zet alvast wat nieuwe spelletjes op de tablet, zodat je kind even druk is met deze nieuwe uitdagingen. Ook voorleesboekjes zijn fijn om mee te nemen, net als een kleurboek met stiften. Koop dan wel stiften waarbij de doppen vastzitten aan een ring, dat voorkomt een hoop zoekwerk met gekruip onder de stoelen door als er weer eens eentje kwijtraakt.

 

Tips voor peuters

Kleine kinderen zijn erg snel afgeleid. Voor lange vluchten is het een aanrader om een paar kleine, niet te dure cadeautjes in te pakken. Om de twee uur mag jouw kindje een cadeautje uitpakken. Dit houdt de spanning erin, zorgt voor afleiding en werkt als een tierelier tegen de verveling want er is steeds iets nieuws te ontdekken.

 

Lees ook
DE DEUR UIT: Vliegen met een baby: dit moet je weten >

 

In het vliegtuig

Vliegen jullie naar een verre bestemming, dan bieden veel luchtvaartmaatschappijen een entertainmentprogramma aan op de schermpjes in de stoel voor je. Films, series, spelletjes en muziek: jullie kinderen kunnen kiezen wat ze willen.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

leukste dierentuinen Nederland
Beeld: Unsplash

Alle kinderboerderijen in Nederland gehad? Breng eens een bezoekje aan deze dierentuinen: een ideaal uitje voor kinderen en zelf heb je er ook nog lol aan.

1. Diergaarde Blijdorp - Rotterdam

leukste-dierentuinen-nederland


Toch wel het populairste dierenpark in Nederland. Je vindt er alle soorten dieren en in het overdekte waterwerelddeel Oceanium maak je een reis over de zeebodem en langs kustgebieden.
 

2. Burgers' Zoo - Arnhem

leukste-dierentuinen-nederland


Een van de grootste parken in Europa met meer dan 10.000 (1) dieren. Er zijn verschillende thema's, maar onze favoriet is de Burgers Bush. Hier heb je het gevoel dat je echt door de jungle loopt. Ook leuk: sinds vorige maand heeft Burgers' Zoo 37 nieuwe zeedieren: veertien mangrovekwallen, veertien vleermuisvissen, drie koeneusroggen, een napoleonvis, een luipaardhaai, een oranjevleklipvis, twee grote netmurenes en een koningssnapper.

 

3. Artis - Amsterdam

leukste-dierentuinen-nederland


Ook in dit dierenpark (dat zich in hartje Amsterdam bevindt) zijn talloze dieren te bewonderen. Leuk extraatje: in Micropia ontdekken jullie het onzichtbare leven.
 

4. GaiaZOO - Limburg

leukste-dierentuinen-nederland


Zeker een bezoekje waard. In GaiaZOO reis je in één dag over de hele wereld: op de Afrikaanse Savanne sta je oog in oog met gorilla’s, neushoorns, giraffen, cheeta’s en leeuwen. Speciaal voor de kinderen is er een speelparadijs met de reusachtige DinoDome; Europa’s grootste indoor Dino Speelpark.
 

Lees ook
10x dieren die wel eens leuker op de foto hebben gestaan >

 

5. Apenheul - Apeldoorn

leukste-dierentuinen-nederland


Een van de bijzonderste dierenparken van het land, want er zijn apen te vinden én (en dat is echt hysterisch) ze lopen los. Net als in het Gaia park zijn leefgebieden van de apen zoveel mogelijk nagebouwd. Zo is er het Amazonewoud, het eiland Madagaskar en een Apenboompad.
 

6. Dierenpark Amersfoort

leukste-dierentuinen-nederland


Hier is voor kinderen van alles te doen: je kunt door het spannende DinoPark lopen, nachtdieren bewonderen, varen tussen de apen en dieren als olifanten, zebra’s, giraffen, wolven en dassen bewonderen.
 

7. WILDLANDS Adventure Zoo - Emmen

leukste-dierentuinen-nederland


Dit park is de opvolger van het bekende Dierenpark Emmen. Op een nieuwe locatie verken je drie verschillende werelden met een uiteenlopend klimaat. Jungola is de jungle, Serenga is de savanne. In Nortica is de koude natuur de baas en zwemmen ijsberen en pinguïns rond.
 

8. Safaripark Beekse Bergen

leukste-dierentuinen-nederland


Hier kunnen jullie zelf met de auto (of in de bus of boot van het park) rondrijden tussen de wilde dieren: een ervaring die je ongetwijfeld niet snel vergeet.
 

9. Ouwehands Dierenpark - Rhenen

leukste-dierentuinen-nederland


Geweldig voor kinderen, want hier vind je de grootste overdekte speeljungle van Europa. Uiteraard zijn er ook prachtige dieren (witte tijgers, witte leeuwen, ijsberen, apen, beren en wolven) te zien.
 

10. ZooParc - Overloon

leukste-dierentuinen-nederland

Als een echte ontdekkingsreiziger verken je, samen met je kleine, de gebieden waar apen, cheeta’s, stokstaartjes en nog veel meer diersoorten leven. Daar ben je wel een dagje zoet mee. Bovendien organiseren ze vaak leuke evenementen zoals een schemertour of een luxe diner in de dierentuin.

 

Een overzicht van alle dierentuinen in Nederland vind je hier.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >