13x kindvriendelijke stadsstranden

17.06.2019 08:47

We hebben geen zee meer nodig om aan het strand te liggen: een beetje stad heeft tegenwoordig een stadsstrand. En reken maar dat het strandgevoel daar minstens zo zalig is. Bekijk onze lijst met kindvriendelijke stadsstranden. 

1. De Oerkap

Haarlem ligt dan wel dicht bij het strand, maar we gaan net zo lief naar de Oerkap. Dit fijne stadsstrand ligt middenin de stad aan de rivier het Spaarne. Overdag ga je er met je kinderen heen om in de zandbak te spelen en kun je relaxen op de vele bankjes, ’s avonds kun je er lekker dansen.
Harmenjansweg 95, Haarlem.

 

2. De Kade

Stadsstrand De Kade ligt in het centrum van Alkmaar. Je kunt er terecht voor heerlijke streekproducten, kunst, akoestische optredens, een barbecue en zwoele cocktails. De meubels zijn zelfgemaakt en het strand heeft een fantastische ligging langs het Noord-Hollandskanaal.
Noorderkade 1031, Alkmaar.

 

3. Soia

Op Strand Oog In Al (soia) in Utrecht kun je lekker barbecueën met vrienden of gewoon een broodje eten. Ook kun je er terecht voor yoga en muziek. Met een omheinde speeltuin, een zwembadje en een bak zand is soia ook nog eens heel kindvriendelijk.
Kanaalweg 199, Utrecht.

 

4. De Kaaij

Onder de Waalbrug in hartje Nijmegen vind je Cultureel Terras De Kaaij. Naast een klein zandstrand is er een programma dat bestaat uit muziek, film, theater, kunst en workshops. Ook het eten in het naastgelegen pop-up restaurant smaakt verrukkelijk.
Waalkade, Nijmegen.

 

5. Zandfoort aan de Eem

Van glijbanen, een beachvolleybalveld tot aan een hippiemarkt: Zandfoort aan de Eem is waar je moet zijn als je een stadsstrand in Amersfoort zoekt. Op het terras kun je – met blote voeten in het zand – urenlang van de zon genieten. En ook niet vervelend: de barbecue staat aan.
Eemlaan 100, Amersfoort.

Lees ook
7x de mooiste vakantiehuisjes aan het strand >

 

6. Beachclub Sunrise

Beachclub Sunrise in Best doet niet onder voor de strandtenten aan de Nederlandse kust. Wat heet: sluit je ogen en je waant je in een tropisch paradijs. Heerlijke plek waar je alle ruimte hebt, de kinderen in het zand kunnen spelen, je kunt lunchen aan het water en jullie na afloop kunnen zwemmen in een grote waterplas.
Ekkersweijer 3, Best.

 

7. Fun Valley, Maastricht

Lekker waterfietsen, klimmen in het klimpark of stand up paddlen. Kan allemaal bij Fun Valley in Maastricht. Wie liever wat rustiger aan doet, kan relaxen op een handdoekje in de ligweide. Tip: bak ’s avonds een lekker stukje vlees of vis op één van de gratis beschikbare barbecues.
Oosterweg 5, Eijsden.

 

8. Kralingse Plas, Rotterdam

Een strand dat dankzij de vele mensen op kleedjes met barbecues meer aanvoelt als een park, maar dan mét een prachtig zicht op de Kralingse Plas. Er zijn diverse eet- en drinkgelegenheden en in de buurt vind je speeltuinen, een kabelbaan, een zandmachine en een waterglijbaan.
Kralingse Plas, Rotterdam.

 

9. Stadsstrand, Zwolle

Vanaf mei t/m uiterlijk eind oktober is een gedeelte van het Rodetorenplein met wit zand, palmbomen, strandstoelen en bijbehorende Beachclub omgetoverd tot een waar paradijs voor alle strandliefhebbers.
Rodetorenplein, Zwolle.

 

10. Maarsseveense Plassen

Ideale stek om met met kinderen heen te gaan op een mooie zonnige dag. Het buitengebied heeft een groot grasveld en een mooi zandstrand. In het water ligt een waterspeeleiland met een waterglijbaan, een klimtoestel en een waterdoolhof. Herenweg 53, Maarssen.

 

11. Beldert Beach

Beldert Beach is één van de fijnste stadsstranden van de Betuwe. Hier kun je terecht voor heerlijk relaxen op loungebedden, spelen in een waterpark, surfen en er is zelfs een Wipeout voor kinderen. Er zijn 16 activiteiten op het land en 3 met water waar kinderen de hele dag kunnen spelen. Wil je het hele stadsstrand bekijken op twintig meter hoogte. Dat kan vanaf de uitkijktoren. Strandweg 1, Zoelen.

 

12. Stadsstrand Groningen

Vorig jaar is de oppervlakte van het strand ongeveer verdubbeld, zodat er nog meer plek is om te relaxen, zwemmen en te spelen. Het stadsstrand is te vinden aan het Oosterhamrikkanaal. Oosterhamrikkade 1013, Groningen.

 

13. Almeerderstrand

Dit strand vind je aan het IJmeer. Je kunt er heerlijk met je kind kan zwemmen, spelen en ontspannen. Bij strandpaviljoen Poort Dok kan je aanschuiven voor een lekkere lunch of maaltijd, maar ook bij jachthaven Marina Muiderzand eet je verrukkelijk kan je heerlijk eten op het terras van restaurant HarbourHouse. Handig om te weten: het water is ondiep dus kinderen kunnen hier lekker spelen. IJmeerdijk, Almere.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >