uitjes-kinderen-kerstvakantie

Eind december is er zoveel leuks te doen dat je de hele kerstvakantie vol zou kunnen plannen. Met uitjes uit onderstaand lijstje, bijvoorbeeld.

Lichtshow

Wordt jouw kind lyrisch van alles wat schittert? Breng dan eens een bezoek aan een lichtshow. Van Veldhoven tot Amsterdam: door het hele land zijn er verschillende shows te zien. Bekijk de websites voor de exacte data.

More content below the advertising

 

Kerstcircus Ahoy

Van zaterdag 22 tot en met vrijdag 30 december vindt het Kerstcircus in Ahoy plaats, het oudste kerstcircus van Nederland met een afwisselend programma voor jong en oud. Lees: hilarische clowns, spectaculaire luchtacrobaten en innemende dierennummers. 

 

Fakkeloptocht

Vier de winter in geschiedenismuseum Archeon in Alphen aan den Rijn: de bronsgieter maakt de mooiste voorwerpen, boeren, hunebedbouwers en jagers stoken een vuurtje en er is een ijsbaan, een fakkeloptocht, warme chocolademelk en heerlijk eten. Wanneer? 22 december t/m 6 januari (m.u.v. 31 december en 1 januari)

 

Schaatsen

Jij zit aan de warme chocomelk, terwijl je kind over het ijs scheurt. En kies je voor een van deze indoor schaatsbanen, dan zit je er nog warmpjes bij ook.

 

Lees ook
20 dingen die je denkt als de kerstvakantie begint >

 

Attractiepark

Een beetje koud, maar ook in de winter zijn attractieparken de moeite waard. De koplopers? De Winter Efteling en Winter Slagharen. Met aangepaste attracties, indoor schaatsbanen, chalets, kampvuren en speciaal verlichte attracties kijk je je ogen uit.

 

Sleeën in het Openluchtmuseum

Schaatsen, sleeën, krabbelen op de krabbelbaan en broodjes bakken boven een knetterend houtvuur terwijl er spannende verhalen verteld worden: in de kerstvakantie is er genoeg te doen in het Openluchtmuseum in Arnhem.

 

Disney on ice

Van 12 tot en met 30 december kun je in Rotterdam en Utrecht de favoriete Disney-verhalen van je kind op het ijs bewonderen - winterser krijg je het niet. De exacte locaties en data vind je hier.

 

Skihallen

Je hoeft echt niet richting Oostenrijk om dat winterse gevoel te krijgen. In Nederland vind je genoeg skihallen waar je kinderen de hele dag zoet zijn. Zie hier de leukste indoor skihallen op een rij.

 

Taartjes eten in een echt paleis

In de kerstvakantie kun je in Paleis Het Loo schaatsen, workshops volgen, er zijn allerlei geinige activiteiten voor kinderen en het eten is er top. 

 

Nederlands IJsbeelden Festival

Echt een aanrader, het Nederlands IJsbeelden Festival in Zwolle. De IJsselhallen wordt voor en tijdens de Kerstvakantie, 15 december t/m 6 januari, omgetoverd tot een Winter Wonderland. Voor de kinderen wordt een speciaal Winter Wonderland KinderPlaza gecreëerd met kermisattracties, games en springkussens.

 

Rondleiding door ARTIS

Op kerstavond is er in ARTIS een speciaal programma: waarom vieren we kerst met een kerstboom en wat doen die kaarsjes en ballen er eigenlijk in? Tijdens de live-voorstelling in het Planetarium leer je het. Ook wordt er een exclusieve rondleiding in het donker gegeven. Prijs: € 24,95 (€ 14,95 voor ARTIS-leden).

 

Plons in de ijskoude zee

Je hoeft echt niet helemaal naar Scheveningen voor een nieuwjaarsduik: genoeg plaatsen waar je op 1 januari in het water kunt plonzen. Warme kleding, handdoeken, mutsen en sjaals mee, bakje erwtensoep na afloop en het nieuwe jaar kan niet meer stuk.

 

Op vakantie

Oké, je moet wel héél snel zijn met boeken, maar het heeft wel wat, kerst vieren in de zon. En misschien vind je op de valreep wel een last minute voor een zacht prijsje. Wij selecteerden alvast de mooiste bestemmingen voor je - weet je gelijk waar er warm is in december.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >