10x geld besparen op je vakantie

22.05.2018 11:18
geld besparen vakantie Beeld: Unsplash

De zomervakantie hoeft je niet per se een rib uit je lijf te kosten. Als je het slim aanpakt, kun je aardig wat besparen en heb je toch een heerlijke vakantie. Met hulp van Skyscanner zetten we 10 geldbesparende tips voor je op een rij.

1. Vertrek niet in het weekend

Ga je vliegen, vertrek dan bij voorkeur doordeweeks. Ticketprijzen van vliegtickets liggen in het weekend vaak een stuk hoger. Ga bijvoorbeeld van woensdag tot woensdag op reis, in plaats van vrijdag tot vrijdag.
 

 

2. Vergelijk verschillende vliegvelden

Een andere tip om te besparen op je vliegtickets: kijk of je vanaf een andere luchthaven kunt vertrekken. De lowcost-vliegmaatschappijen, die vaak voordelige tickets hebben, vliegen bijvoorbeeld op Eindhoven Airport, Rotterdam / The Hague Airport of Weeze Airport, net over de grens bij Düsseldorf. Bijkomend voordeel: je hoeft vaak minder lang in de rij te staan bij de douane.

 

Lees ook:
Vliegen met kinderen >

3. Reis in het laagseizoen

Wie nog geen schoolgaande kinderen heeft, kiest het beste voor een vakantie in het voor- of laagseizoen. Dan vind je de meest aantrekkelijke aanbiedingen én het is op veel plekken een stuk minder druk. En of het nou april of september is: in Zuid-Europa schijnt de zon volop.
 

 

4. Kies voor een overstap

Als geld belangrijker voor je is dan tijd, overweeg dan een vlucht waarbij je moet overstappen. Met Skyscanner kun je zoeken op indirecte routes (en uiteraard ook directe), die vaak veel voordeliger zijn. Je kunt ook kiezen voor een extra lange overstap waarbij je voor één of twee nachten een hotel boekt: fijne break voor de kinderen én je ziet nog een leuke stad voordat je op je eindbestemming aankomt.
 

 

5. Combineer je vluchten

Je hoeft niet met Transavia heen en terug te vliegen. Combineer verschillende luchtvaartmaatschappijen om zo de goedkoopste prijs te vinden op tijden die jou het beste uitkomen. Je kunt geld besparen door heen en terug met een andere luchtvaartmaatschappij te vliegen, of vanaf een andere luchthaven.

 

6. Reserveer een parkeerplaats

Ga je niet met het openbaar vervoer naar de luchthaven maar pak je de auto, zorg dan dat je ruim van tevoren een parkeerplaats reserveert op het vliegveld. Bij aankomst is betalen normaal gesproken veel duurder. Heb je familie of vrienden wonen in de buurt van de luchthaven? Vraag of je daar de auto mag stallen en een lift kunt krijgen.
 

 

7. Neem zelf je eten mee

Vlieg je lowcost, dan moet je voor een kop koffie en sandwich aardig wat betalen. Als je dat niet al gedaan hebt op het vliegveld… Bepaar jezelf dat kleine fortuin en neem je eigen snacks mee. Dat geldt natuurlijk ook als je met de auto op pad gaat.

 

 

8. Vermijd bagagekosten

Als je meer kilo’s in je koffer hebt zitten dan het maximaal toegestane gewicht, moet je op het vliegveld bijbetalen. Zonde! Weeg je koffer thuis alvast op de weegschaal en houd voldoende marge aan. En prop zoveel mogelijk spullen in je handbagage en draag je jas of zware schoenen terwijl je door de douane gaat.

 

 

9. Doe op bestemming ‘luxe voor weinig’

Wie een kleine portemonnee heeft, kan alsnog naar een dure bestemming als Parijs of New York. Kies voor een budgethotel en ga naar goedkope eettentjes. Of nog beter: eet zoals de lokale bevolking dat doet. Meestal ben je dan veel voordeliger uit dan in de toeristen-restaurants en het is vaak nog lekkerder ook.
 

 

10. Sluit een goedkope reisverzekering af

Ga je vaker dan één keer per jaar naar het buitenland, sluit dan een doorlopende reisverzekering af. Dan ben je goedkoper uit dan wanneer je voor elk tripje een aparte reisverzekering neemt.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >