Ook deze zomer staat het weer bol van de gezellige festivals, dus wij hebben de leukste (kindvriendelijke) feesten van 2017 voor je op een rij gezet. Zonnebril op, enkellaarsjes aan, wijntje erbij en genieten maar.

1. Tuckerville

Dit is een festival voor de hele familie: er een mini playbackshow, mini linedancing, een schmink- en verkleedhoek, er worden er speurtochten georganiseerd en er is een heuse kids playground. Daarnaast zullen ook Hendrick-Jan de Stuntman, GRRRRROENTEN en Jongens van het Feest de jongste Tuckervillers vermaken.
2 september, Enschede, tuckerville.nl

Beeld: Getty

 

2. Share a Perfect Day

Moet je heen: het gloednieuwe festival Share a Perfect Day. Met fijne optredens van onder meer Kensington, Jan Smit en Miss Montreal. En dan is er ook nog verrukkelijk eten, zijn er fijne workshops en vind je de nieuwste lifestyletrends. Het festival bestaat uit vier verschillende werelden: in the city, in the park, in the country en at the beach. Je kunt er van alles doen: koken met een chef, een yogales volgen, zelf cocktails maken of lekker shoppen bij een van de festivalkraampjes. Een dagkaart kost € 20.
30 juni t/m 2 juli, Hilvarenbeek, shareaperfectday.nl

Beeld: Share a Perfect Day

 

3. Festival de Luie Hond

Bij Festival de Luie Hond staat – je raadt het al – luieren centraal. Neem een kleedje mee, installeer jezelf bij één van de podia en je zit de rest van de dag gebakken. Voor de lekkere trek zijn er talloze foodtrucks waar je lekkere broodjes, een kippetje of oerfrieten kunt bestellen. Voor kinderen is er een speciaal ingerichte playground. Een kaartje kost € 3,50 en kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.
28 t/m 30 juli, Arnhem, festivaldeluiehond.nl

Beeld: facebook.com/DeLuieHond
 

Lees ook
8x de leukste kindvriendelijke restaurants in Nederland

 

4. De Parade

Op de Parade staan jaarlijks ruim honderd theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen op de planken, merendeel speciaal voor de Parade gemaakt. Het rondreizende theaterfestival start haar tournee in Rotterdam en reist daarna - met tenten en restaurants - naar Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Leuk voor je kind: naast de avondvoorstellingen is er iedere dag een uitgebreide KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops.
23 juni t/m 27 augustus op verschillende locaties in Nederland, kijk voor alle informatie op deparade.nl

Beeld: Erik van 't Hof

 

5. Vierdaagsefeesten

Altijd leuk. Nou slaan we het wandelgedeelte zelf even over, maar natuurlijk willen we wel naar de feesten die rondom de Vierdaagse georganiseerd worden. En dat zijn er veel. Dagelijks treden er verschillende (bekende en onbekende) bands op. Je kunt daarnaast op iedere hoek van de straat eten, theatervoorstellingen bezoeken of gewoon lekker door de stad struinen. De entree is gratis.
15 tot en met 21 juli, Nijmegen, vierdaagsefeesten.nl

 

6. Zomerparkfeest

Vier dagen lang duurt Zomerparkfeest in het Julianapark in Venlo. Naast muziek van fijne artiesten zijn er voorstellingen op het gebied van dans, theater, mode, film en literatuur. Of ga naar het familiefestival met een jeugdprogramma en de picknickmiddag. De entree is gratis.
17 t/m 20 augustus, Venlo, zomerparkfeest.nl

Beeld: Zomerparkfeest/Bryan Schuurmans

 

7Kids ‘n’ Billies

Het stoerste festival voor alle leeftijden bestaat 15 jaar en dat wordt gevierd: Kids ‘n’ Billies staat voor authentieke rockabilly, catchy country, rock‘n’roll, razende rootspunk en meer. Ook voor de kids is er weer volop entertainment: workshops, zwieren in de zweefmolen, suikerspinnen en popcorn eten of een vetkuif in je haar laten zetten, hoelahoeps, tattoos, waterpistolen en andere extra’s. Tickets zijn er vanaf € 20.
16 en 17 juni, Nijmegen, doornroosje.nl

Beeld: Facebook Kids 'n Billies
 

8. Kwaku Summer Festival

Heerlijk eten, fijne muziek, theater, film, literatuur en sport: dit multiculturele festival is ideaal voor het hele gezin. Het feest duurt maar liefst 20 dagen, dus er zit ongetwijfeld een goeie dag voor jullie bij.
15 juli t/m zondag 6 augustus, Amsterdam

Beeld: Facebook Kwaku Festival
 

9. HippieVal

Een soort Ibiza, maar dan in Rotterdam. Het festival is volledig gericht op moeders, vaders en kinderen. Naast het shoppen op de hippiemarkt zijn er de hele dag DJ’s, live performances en een swingende kinderdisco. En voor wie de dag zen wil beginnen, wordt het festival gestart met ‘Kick off Morning Yoga’.
2 juli, Rotterdam

Beeld: Facebook
 

10. Zomerfolk


Voor dit festival wordt het Stadspark in Groningen omgetoverd tot een Keltische wereld. Er zijn verschillende (inter)nationale acts, activiteiten, workshops en er is lekker eten. In het Kinderdorp kan jouw kroost onder begeleiding aan een heleboel activiteiten meedoen, zoals zwaardvechten, boogschieten, boomstamwerpen en kogelstoten.
24 en 25 juni, Groningen

Beeld: Zomerfolk.nl


Meer kindvriendelijke festivals in 2017 vind je hier.

In samenwerking met Kek Mama