5 x waarom Normandië met kinderen deze zomer een goed idee is

07.05.2019 12:02
© Vincent Rustuel © Vincent Rustuel

In Normandië is van alles te doen, te zien en te ontdekken. Een mooie bestemming voor een fijne gezinsvakantie deze zomer dus. Wij zetten voor je op een rij waarom.

1: Je bent er zo

Pak de auto in, zet je kinderen op de achterbank en vertrek! Normandië ligt op zo’n 600 km afstand van Nederland. Een kleine dag rijden en jij zit ontspannen op het terras met een glas cider. Neem, als dat kan, fietsen mee. Daar heb je in dit deel van Frankrijk veel plezier van, zie ook tip 4.


©Vincent Rustuel

2: Van chambres d’hôtes tot chique hotel, het is er

Kamperen aan de kust? Of juist super chique slapen in een hotel in de glooiende heuvels van het platteland? Liever een vakantiepark met zwembad? Of een paar nachten in een pittoreske chambres d’hôtes? Het is er allemaal. Kies wat het best past bij jouw gezin. Wil je echt wat bijzonders? Boek dan een lodge in de dierentuin Cerza in Hermival-les-Vaux. Dan word je wakker tussen de giraffen, neushoorns en antilopen.


©Philippe Deneufve

3: Geschiedenis komt hier tot leven

Vestingmuren, kastelen, middeleeuwse dorpjes en oude huizen: Normandië is een waar openluchtmuseum. Ervaar hoe het leven was voor de soldaten die hier op D-Day strandden. Op Pegasus Bridge kun je in een zweefvliegtuig stappen om zo het uitzicht en de geluiden van de slotfase van de Tweede Wereldoorlog te beleven. Volg de voetsporen van Willem de Veroveraar en struin door zijn kasteel in Falaise. De tablet tour mixt technologie en geschiedenis, leuk voor kinderen. In Caen is het ook top, daar kun je door een van de grootste middeleeuwse forten van Europa dwalen.


©Stéphane Maurice

4: Je kunt er fijn fietsen

Wij zeiden het al: neem als het kan fietsen mee, of huur ze. Je kunt hier prachtige tochten maken, zowel door het achterland als langs de kust. Rijd over stille landweggetjes langs adembenemende bloemenvelden, door appelboomgaarden langs de Seine of pak de fietsroute langs de kust. Of ga naar schiereiland Cotentin, waar zandstranden en kliffen elkaar afwisselen. Ook Barfleur, dat bekendstaat als een van de mooiste dorpen van Frankrijk, is ook echt een aanrader.


©Marc Lerouge

5: Het eten is hier fantastisch

En je wist het misschien nog niet, maar in Normandië kun je verrukkelijk eten. Op de lokale markten vind je de lekkerste streekproducten, zoals cider, appelsap en kazen. Ideaal voor als je gaat picknicken, terwijl de kinderen rondrennen. Ook leuk: de hele zomer zijn er verschillende gastronomische feesten, zoals het Feest van de Zee en de Makreel in Trouville-sur-mer (juli) en de Markt van de Kazen van Livarot (augustus). En natuurlijk zijn er tal van traditionele bistro’s, waar kinderen altijd welkom zijn.
Meer info: nl.normandie-tourisme.fr 

©Thierry Houyel

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >