'Wat wij kunnen leren van Nederlandse moeders, de meest ontspannen moeders van de wereld'. Dit schreef Mihal Greener vorige week in The Washington Post. Studies wijzen al uit dat onze kinderen de gelukkigste zijn ter wereld. En ook moeders zijn gelukkig.

Mihal Greener woont sinds zeven jaar in Nederland en schat de kans groot dat wij de meest ontspannen moeders ter wereld zijn. Het stuk en de reacties.

Toen ik naar Nederland verhuisde, had ik een kind van drie en een van één. Al snel kwam er een derde bij. Sindsdien heb ik heel wat uren in het park en op het schoolplein doorgebracht. Je haalt mij er overigens zo uit, want ik steek niet alleen fysiek af bij die onmogelijk lange, blonde en slanke Nederlandse moeders, ik lijk ook de enige die ook maar een béétje afgepeigerd is.

Of ze nu balanceren met een stel kinderen op hun fiets of een driejarige driftkop laten uitrazen, Nederlandse moeders houden het hoofd koel. Ik moet de Nederlandse moeder nog tegenkomen die haar stem tegen haar kinderen verheft.

Lees hier het hele artikel >

Bron: NRC Handelsblad

Beeld: Getty
Beeld: Getty

Sobere maaltijden van basisschoolkinderen, Mariette met een rijtje aan onwaarschijnlijke uitspraken, nogal dubbelzinnige kindertekeningen en meer. Dit zijn de vijf best gelezen artikelen van afgelopen week.

1. Basisschool leerlingen fotograferen hun avondeten

Van tosti’s tot hamburgers en mie: het avondeten van de kinderen uit Oud-Charlois leidde tot behoorlijk wat ontzetting en ongeloof.

2. 5x twijfelachtige kindertekeningen

Deze van nature onschuldige kindertekeningen blijken toch wat merkwaardig als je er goed naar kijkt. Met veel hilariteit tot gevolg.

3. Video: leer je kind makkelijk veters strikken

Dankzij deze video gaat jouw kind voortaan met zelf-gestrikte veters door het leven.

4. Column Mariette: 16 dingen waarvan je niet dacht dat je ze ooit zou zeggen

Mariette zei ooit best coherente dingen, maar sinds ze kinderen heeft, is dat wel voorbij. Een lijstje van rare dingen die ze tegenwoordig regelmatig roept.

5.  Column Anke: jij verdient het niet om moeder te zijn

Anke deelde enthousiast haar revolutionaire ontdekking dat hulp vragen met je kinderen ook daadwerkelijk hulp oplevert. Toen kreeg ze een heel naar berichtje: 'Jij verdient het niet om moeder te zijn.'

Kek Mama best gelezen artikelen
Beeld: Getty

Welke artikelen mocht je afgelopen week echt niet missen? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

       

1. Video: Zo voorkom je bruine appelpartjes

Wel of geen appel mee naar school? Het is gezond en lekker, maar wel snel bruin en dan eten ze het niet meer. Met deze lifehack is die zorg voorbij.

 

2. Xander en Sophie de Buisonje krijgen tweede kind

Wat een mooi nieuws: Sophie en Xander de Buisonjé verwachten – met hulp van een draagmoeder – een tweede kind.

 

3. Column Anke: hoera ik ben gescheiden

"Hoeraaa! Slingers, ballonnen, taart, champagne uit de navel van mijn minnaar: het is de Dag van de Scheiding vandaag!"

 

4. Zwangere vrouw wil geen babyshower

"Een babyshower? Nee, dankjewel", zegt meer dan de helft van de zwangere vrouwen.

 

5. Ionica checkt: huilen

"Je mag je baby zich best een half uur in slaap laten huilen." Is dat zo? Wiskundige Ionica Smeets checkt.