De ene week zorgt Anke voor haar kinderen, de andere week tindert ze erop los en heeft de ene date na de andere. “En daar hoef ik mijn kinderen niet mee lastig te vallen.”

“Dus Lola speelt vanmiddag bij jullie? Leuk. Geef ik je even mijn nummer, als je mij dan appt, heb ik jouw nummer ook.” Ik maak op het schoolplein een speelafspraak voor mijn dochter. Meteen daarna komt er een appje binnen. ‘Vanavond hapje eten? Of begin je liever meteen met het toetje ;-).’ Dit is niet de moeder van Lola’s vriendinnetje. Dit is Florian, die ik vorige week op Tinder ontmoette. Na een tijdje heen-en-weer mailen, wisselden we nummers uit en nu dus dit. Met een knalrood hoofd zwaai ik mijn dochter en haar vriendinnetje na.

More content below the advertising

Vijf dates per week

Ik ben een datende, single co-ouder. Twee jaar geleden gingen de vader van mijn kinderen en ik uit elkaar. Dat klinkt dramatischer dan het uiteindelijk was. Het ging in goed overleg en we verdeelden de zorg voor de kinderen fiftyfifty. En natuurlijk was dat verschrikkelijk en huilen en wennen, maar na een tijdje begonnen ook de voordelen tot me door te dringen. Wanneer ik nog heerlijk lig te slapen in het weekend, zitten mijn vriendinnen al vanaf half zes te knutselen met hun peuter. Spontane borrel op vrijdagavond: ik ben erbij. En Tinder. Tinder! De ene match na de andere plingt mijn leven binnen en in kinderloze weken heb ik soms wel vier, vijf dates in een week. Met Robert, die in de reclame werkt en daar urenlang over kan vertellen (stop Robert, vraag ook eens iets aan mij). Met Lars, die een groene coltrui droeg en gouden nagellak (en ‘lekker spiritueel’ een open relatie aan het onderzoeken was). En met Dwight, met wie ik de hele avond over zijn ex praatte (zij leek me een stuk leuker dan hij). Dat werd vanzelfsprekend allemaal niets.

Niet lastigvallen

En hoewel de meeste dates dus eindigen in een beleefd ‘dank je wel voor de leuke avond’, vind ik het heerlijk. De ene avond probeer ik met Juan allerlei drankjes uit in een hippe cocktailbar (er gaat niks boven gin-tonic), de volgende avond drink ik bier met Henk en zijn vrienden bij een hardrockconcert. En soms, heel soms, is er een klik en ontstaat er een fling. Zoals met Erik, een journalist met wie ik in eerste instantie niet eens af wilde spreken, maar die zo aandrong op een date dat ik zwichtte. Hij bleek een prachtige lach en ontzettend veel humor te hebben, waardoor ik alsnog keihard voor hem viel. Ik nam hem dezelfde avond nog mee naar huis. De volgende ochtend werkte ik hem snel de deur uit – het was ruildag en ik verwachtte mijn kinderen. Want dat had ik me ernstig voorgenomen: hoezeer ik ook geniet van al die dates, mijn kinderen ga ik er niet mee lastigvallen.

Lees het hele verhaal in Kek Mama 04-2016, die je hier online kunt bestellen.

Beeld: Getty
Beeld: Getty

Sobere maaltijden van basisschoolkinderen, Mariette met een rijtje aan onwaarschijnlijke uitspraken, nogal dubbelzinnige kindertekeningen en meer. Dit zijn de vijf best gelezen artikelen van afgelopen week.

1. Basisschool leerlingen fotograferen hun avondeten

Van tosti’s tot hamburgers en mie: het avondeten van de kinderen uit Oud-Charlois leidde tot behoorlijk wat ontzetting en ongeloof.

More content below the advertising

2. 5x twijfelachtige kindertekeningen

Deze van nature onschuldige kindertekeningen blijken toch wat merkwaardig als je er goed naar kijkt. Met veel hilariteit tot gevolg.

3. Video: leer je kind makkelijk veters strikken

Dankzij deze video gaat jouw kind voortaan met zelf-gestrikte veters door het leven.

4. Column Mariette: 16 dingen waarvan je niet dacht dat je ze ooit zou zeggen

Mariette zei ooit best coherente dingen, maar sinds ze kinderen heeft, is dat wel voorbij. Een lijstje van rare dingen die ze tegenwoordig regelmatig roept.

5.  Column Anke: jij verdient het niet om moeder te zijn

Anke deelde enthousiast haar revolutionaire ontdekking dat hulp vragen met je kinderen ook daadwerkelijk hulp oplevert. Toen kreeg ze een heel naar berichtje: 'Jij verdient het niet om moeder te zijn.'

Kek Mama best gelezen artikelen
Beeld: Getty

Welke artikelen mocht je afgelopen week echt niet missen? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

       

More content below the advertising

1. Video: Zo voorkom je bruine appelpartjes

Wel of geen appel mee naar school? Het is gezond en lekker, maar wel snel bruin en dan eten ze het niet meer. Met deze lifehack is die zorg voorbij.

 

2. Xander en Sophie de Buisonje krijgen tweede kind

Wat een mooi nieuws: Sophie en Xander de Buisonjé verwachten – met hulp van een draagmoeder – een tweede kind.

 

3. Column Anke: hoera ik ben gescheiden

"Hoeraaa! Slingers, ballonnen, taart, champagne uit de navel van mijn minnaar: het is de Dag van de Scheiding vandaag!"

 

4. Zwangere vrouw wil geen babyshower

"Een babyshower? Nee, dankjewel", zegt meer dan de helft van de zwangere vrouwen.

 

5. Ionica checkt: huilen

"Je mag je baby zich best een half uur in slaap laten huilen." Is dat zo? Wiskundige Ionica Smeets checkt.