Verrukkelijk eten, fijne muziek en met een beetje geluk stralend weer. Komende maanden barsten de foodtruck festivals in heel Nederland weer los. Wij zetten de leukste edities voor je op een rij. 

1. Eten op rolletjes

Dit jaar reist Eten op Rolletjes naar acht steden. Zoals de botanische tuinen in Wageningen en het historische Worpplantsoen in Deventer. Op elke editie staan 30 foodtrucks met een aanbod om je vingers bij af te likken. Van authentiek Vietnamees streetfood van Bahn Mi en tot de wereldberoemde biefstukken van Loetje en vers gegrilde maïskolven van Mister Mais Guy. De toegang is gratis.
vanaf 14 mei t/m 28 augustus. Kijk voor alle locaties op etenoprolletjes.nl

Beeld: Haarlem City Blog

2. Foodtruckfestival Big Taste

Dit jaar breidt Big Taste uit met nog eens twee steden. Je kunt niet alleen in Sneek (19 t/m 21 augustus) en Groningen (Hemelvaart) terecht voor lekker eten, maar ook in Almere en Leeuwarden. Of je nou zin hebt in een lekkere rundvleesburger, vegetarische gerechten of een spareribs, je kunt het allemaal proeven op het Foodtruckfestival Big Taste. Gratis toegang.
Kijk voor data en locaties op bigtastefestival.nl

3. Rrrollend

Veel is er nog niet bekend over de nieuwe editie van Rrrollend, maar de afgelopen edities beloven veel goeds en bovenal: lekker eten. Het festival trapt af in Delft en tot en met oktober kun je het festival in allerlei steden bezoeken, zoals Zwolle, Amsterdam, Roermond en Tilburg. De toegang is gratis.
22 april t/m 16 oktober, kijk voor alle data en locaties op rrrollend.nl

4. Arnhem Proeft

Lokale restaurantondernemers maken de lekkerste gerechten tijdens Arnhem Proeft. Van biefstuk en sushi tot aan salades en burgers: de gerechten zijn nét wat anders dan op andere foodfestivals. Lekker wijntje erbij en klaar ben je.  Gratis toegang.
14 t/m 17 juli, kijk op arnhem-proeft.nl

5. Food Truck Festival TREK

Fijne livemuziek, theatervoorstellingen en heerlijk eten. Denk aan bordjes pulled pork, de lekkerste burgers, verse groenten en poffertjes. Het foodtruckfestival TREK vind je onder andere in Utrecht, Nijmegen, Den Bosch, Amsterdam en Den Haag. De toegang is gratis.
Van 8 mei t/m 11 september, kijk voor alle data en locaties op festival-trek.nl

Beeld: festival-trek.nl

6. Taste of Amsterdam

Er is niet alleen van alles te proeven op Taste of Amsterdam, maar ook veel te doen. Ga zelf aan de slag in de keuken, volg een wijnproeverij of een kookdemonstratie van Nederlands bekendste chefs. Voor kinderen is er een speciale Taste of Kids.
2 t/m 5 juni, Amstelpark Amsterdam. Tickets € kosten 12 euro per persoon, kinderen t/m 16 jaar hebben gratis toegang. Kijk voor meer info op tasteofamsterdam.com

7. Proefpark Haarlem

Oldtimers, auto’s, busjes, catercampers, bakfietsen: op Proefpark Haarlem vind je talloze foodtrucks. En niet de minsten: alle wereldkeukens zijn namelijk vertegenwoordigd. Van Zuid-Amerikaans tot Italiaans en van biologische poffertjes tot aan een ganzenbitterbal.
26 t/m 28 augustus, proefparkhaarlem.nl

Beeld: Haarlem City Blog