...want de lekkerste pizza's maken we zelf. Toch? En van deze topper met parmaham en rucola weten we één ding zeker: hij valt bij iedereen in de smaak.

Wat heb je nodig:

Voor het pizzadeeg (4 pizza's)
• 750 gr bloem, en extra om te bestuiven
• ¾ zakje gist
• 1 tl oregano
• 200 ml passata di pomodoro
• peper
• zout
• chilivlokken
• wat griesmeel (of Italiaans meel)

Voor de pizza
• 1/2 bol mozzarella
• parmaham
• rucola
• olijfolie

Zo maak je het

Pizzadeeg
Meng de bloem met de gist. Voeg 2 tl zout toe. Meng er met een pollepel 500 ml lauw water door. Kneed er met je handen een samenhangend deeg van. Je hoeft niet erg te kneden, het moet een bal worden. Als het korrelig blijft, voeg je nog wat water toe. Als het te nat blijft, ook na het kneden, voeg je een beetje bloem toe. Doe de kleverige bol deeg in een kom, dek af met plastic folie en laat in de keuken ongeveer 8 uur staan. Je kunt het deeg ook een nacht in de koelkast zetten en dan de dag erna rustig buiten de koelkast laten rijzen. Meng de oregano met de passata en voeg gemalen peper en eventueel wat chilivlokken toe. De saus moet niet heel scherp worden, maar een beetje pit is wel lekker. Verdeel het deeg in vier delen en leg ze op een met bloem en griesmeel bestoven werkblad. Bestuif met nog wat bloem en rol er een soort ronde vormen van. Het deeg is vrij plakkerig maar dat is de opzet. Leg het deeg op een met bloem bestrooid stuk bakpapier. Bestrijk met een dun laagje tomatensaus en beleg daarna naar smaak. Bak de pizza’s een voor een op een pizzasteen in de oven of in een speciaal pizzaoventje.*

De pizza met parmaham en rucola
Laat je kind een ½ bolletje mozzarella in plakjes snijden of in stukjes uit elkaar trekken. Beleg de pizza hiermee. Beleg de gebakken pizza met een paar dungesneden plakjes parmaham en bestrooi met rucola. Bestrijk de rand met lekkere olijfolie.

* De temperatuur in professionele pizzaovens ligt rond de 400ºC. Die temperaturen halen we thuis niet. Wel heb je pizzastenen die je in de oven kunt leggen. Laat de steen (en de oven) zo heet mogelijk worden en bak de pizza’s rechtstreeks op de steen. Ook zijn er kleine pizzaoventjes te koop waar je een heel aardig resultaat mee kunt halen.