Alle apen, dus ook die van jou, zijn dol op bananen. Hoe leuk is het dan om een traktatie met bananen te maken?

En ja, natúúrlijk gebruik je voor deze lekkernij alleen fairtrade producten. Laagje chocolade eroverheen en smullen maar!

Dit heb je nodig (voor 6 stuks):

• 2 eetlepels citroensap
• 3 fairtrade bananen
• 3 rietjes
• 200 g fairtrade chocolade
• 50 g fairtrade nootjes (in stukjes gehakt)

Zo maak je het
Pel de bananen en halveer ze. Leg ze een minuut of 5 in een grote bak koud water met citroensap, dan verkleuren ze niet. Dep droog en steek in elke halve banaan voorzichtig een rietje. Leg ze op een stuk bakpapier en plaats ze 1,5 uur in de diepvries. Breek de chocolade in een hoge beker en smelt de chocolade au bainmarie of in de magnetron (vaak kijken en
roeren!). Neem de bevroren bananen uit de diepvries en doop ze in de warme chocolade. Rol ze daarna snel door de gehakte nootjes. Snelheid is geboden, want doordat de bananen bevroren zijn, hardt de chocolade snel uit en dan blijven de nootjes niet vastzitten.

Nog meer fairtrade recepten vind je in Kek Mama 11-2014. Wil je deze editie los bestellen zonder verzendkosten? Dat kan nu hier.

In samenwerking met Kek Mama