Nutella crêpe

    Nodig (voor 4 personen):

    • 40 g boter 
    • 250 g bloem
    • 500 ml melk 
    • snufje zout 
    • 3 eieren 
    • zakje vanillesuiker 
    • Nutella (ongeveer 1 eetlepel per pannenkoek) 
    • poedersuiker

    Klop drie eieren los. Mix de bloem, melk, vanillesuiker en het snufje zout tot beslag. Giet tijdens het mixen de losgeklopte eieren door het beslag. Laat het een half uurtje staan. Verwarm ondertussen de pot Nutella au bain-marie zodat de chocoladepasta makkelijk smeerbaar wordt. Bak de pannenkoeken ongeveer 1 minuut aan elke zijde. Besmeer de helft van de pannenkoek met chocopasta. Vouw de pannenkoek dubbel en besmeer weer de helft. Vouw nog een keer zodat je een driehoek krijgt. Strooi er dan wat poedersuiker over.

    Scones


    Nodig (16 scones):

    • 225 g zelfrijzend bakmeel 
    • 1 theelepel bakpoeder 
    • 40 g boter 
    • 25 g basterdsuiker 
    • 1 ei 
    • 125 ml melk 
    • clotted cream 
    • frambozenjam

    Zet de oven op 225 graden. Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom. Voeg een theelepel bakpoeder toe. Snijd de boter in plakjes en voeg ze ook toe. Wrijf met je vingers de boter door het meel. Voeg als laatste de suiker toe en roer dit erdoor. Klop het ei door de melk in een maatbeker. Houd twee eetlepels apart. Giet de rest al roerend door de meel tot er zacht deeg ontstaat. Kneed het deeg niet, zo blijft het luchtig. Rol het deeg met een roller uit tot een dikte van 1,5 tot 2 centimeter. Gebruik een uitstrijkring om de scones uit het deeg te drukken. Bestrijk de scones met het overgebleven ei en melk mengsel. Bak de scones ongeveer 10 minuten in de oven. Scones eet je traditioneel met frambozenjam en clotted cream. Dit is gewoon te koop in de supermarkt.