Als je even genoeg hebt van al die paaseieren, dan maak je gewoon deze krokante chocoladenestjes. Zien er prachtig uit, smaken verrukkelijk en ze zijn binnen een half uur klaar.

Ingrediënten

  • 270 g pure chocolade 
  • 20 g hazelnoten (gepeld) 
  • 20 g gepelde amandelen 
  • 20 g cashewnoten 
  • 20 g gepofte rijst 
  • 140 g suikereitjes

Bereiding

Hak de hazelnoten, amandelen en cashewnoten fijn. Meng ze daarna met de gepofte rijst. Breek de pure chocolade in stukken en smelt deze au bain-marie. Roer de noten- en rijstmix door de chocolade als deze is gesmolten. Verdeel het mengsel daarna over 4 siliconevormpjes, met een holte in het midden of zet een ingevet borrelglaasje in het midden van de vorm. Zet de vormpjes minimaal 2 uur in de koelkast. Ontvorm de vormpjes op een bord. Vul de chocoladenestjes tot slot met suikereitjes.

Dit recept is voor 4 personen. Komen er meer mensen op visite? Klik hier om de aantallen te verhogen. Voor meer heerlijke recepten van Cookloveshare klik hier.

In samenwerking met Kek Mama