Je hebt een man en een kind en opeens word je stapelverliefd op een vrouw. Zo ook Sandra (46, links). Ze is getrouwd met Ingrid (49) en vormt een gezin met haar dochter Jet (16) en Ingrids zoon Gijs (13).

“Toen Jet vorig jaar naar een nieuwe middelbare school ging, bood ik aan de directeur te vertellen over ons niet zo traditionele gezin. Jet keek mij verontwaardigd aan en zei: ‘Ach mam, dat weten ze toch al lang?’ Jet was vier toen haar vader en ik uit elkaar gingen omdat ik verliefd was geworden op mijn collega Ingrid. Mijn ex stond natuurlijk niet te juichen toen ik hem vertelde dat ik wilde scheiden. Ik heb lang getwijfeld, maar uiteindelijk kon ik mijn gevoelens niet langer negeren.

Dat ik op vrouwen viel was op dat moment een grote schok, maar achteraf hadden we het eigenlijk wel kunnen weten. Mijn ex en ik stootten elkaar regelmatig aan en grapten: ‘Dat is een leuke vrouw!’ Een beetje bang en onzeker ben ik het avontuur met Ingrid ingestapt. Ik was verliefd op een vrouw, maar wat als ik de sex niet fijn vond? Mijn stiefmoeder zei heel nuchter: ‘Kind, als je verliefd bent, dan is het altijd fijn.’ Ze had natuurlijk gelijk. Mijn omgeving reageerde heel begrijpend toen ik uit de kast kwam, maar mijn ouders vonden de scheiding natuurlijk niet leuk. Ze hadden mij dat verdriet graag willen besparen.

Het heeft een tijd geduurd voordat Ingrid en ik hadden uitgevogeld hoe we ons moesten opstellen naar elkaars kind. Dat hebben we met schade en schande ontdekt. Aan de kinderen onderling lag het niet; Jet en Gijs zijn vanaf dag één dol op elkaar, ze voelen zich echt broer en zus. Toen wij onze draai als stiefmoeder gevonden hadden, besloten Ingrid en ik te trouwen. Onze liefde heeft echt iets bij me wakker geschud – ik ben nog nooit zo verliefd geweest. Ingrid raakt me, ontroert me. Ik voel me bij haar op mijn gemak en vooral heel erg vrouwelijk.”

Lees alle portretten in Kek Mama 07-2015. Wil je deze editie online en zonder verzendkosten bestellen? Dat kan hier.