Ze deden het gewoon: Kek Mama's Sabine en goede vriend Huib reden met vier kinderen dwars door de Sahara, zwommen op de mooiste plekken, maakten een tocht op een dromedaris en sliepen in nomadententen.

Het begon heel spontaan. Met een idee van mijn goede vriend Huib en mij. Goh, de kinderen hebben in mei een week vakantie. Zullen we met elkaar iets leuks gaan doen? Impulsief boekten we een retourticket Casablanca. Later vroegen mensen me of ik dat niet eng vond, met IS en zo. Geen seconde bij stilgestaan en gelukkig ook niets van gemerkt. Een kennis bij een reisorganisatie stelde een reisschema op. Wij gaven alleen aan wat we allemaal wilden zien en doen. En dat was best veel: we wilden reizen door de Sahara, slapen in nomadententen, en naar Marrakech en Fez. De kinderen wilden op dromedarissen zitten en een groot aquarium in Casablanca zien. En ja, dat moest allemaal in een week. Daarom voegde ik er nog een eis aan toe: we wilden alleen overnachten op plekken waar ook een zwembad is. Want die uren in een hete auto vergeet je onmiddellijk als je in het water duikt.

De stukken door de Sahara waren onvergetelijk. Vooral het moment waarop ineens een oase zichtbaar werd – als een heuse fata morgana. Palmbomen, water, de Berbers die voor ons pizza bakten in het zand. “Dit vergeten we nooit meer”, zeiden de kinderen tegen elkaar.

Lees het hele reisverslag van Sabine in Kek Mama 07-2015.

In samenwerking met Kek Mama